Jump to content
Българският форум за музиканти

Предлагам да се ban-нат всички запетайкаджии.


Recommended Posts

Почва да ми омръзва сериозно да влизам във форума и да чета безкрайни заяждания за правопис. Да, и аз се възмущавам, когато някой пише "дискусий", "немога" и т.н., но напоследък имам чувството, че 50 % от постовете са поправки на грешки. Така или иначе, те представляват спам, тъй като не допринасят по никакъв начин за развитието на съответната тема, а той, вярвам (според правилата на форума), е наказуем?

Редактирано от НиколайGK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1
 

Въпреки че и аз атакувам някои такива грешки (ама и аз ги правя), смятам че така ще е по-интересно. Аз все пак продължавам да държа на пишенето на кирилица и правописа. А много хора тук не пишат на кирилица по чатовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логично е най-напред да се баннат неграмотните . Така би било правилно и справедливо.

Лошото е, че тогава членовете на форума ще намалеят драстично.

А пък ако се баннат и неадекватните, направо може да се закрие форума  :)

Всички посочени са категорични спамери и според посоченото правило (ако такова съществува) директно отиват на почивка.

Сега се сещам, че ако това се екстраполира за територията България може би нещата ще се оправят?

:slap:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък предлагам да се баннат всички, които пишат "репетиций", "сажелявам" и "озвучение"!

 

Това не е клошарски форум или поле за изява на нискоинтелигентни индивиди. Това е форум за музиканти - хора, които поне според мен са над нивото на средностатистически общ работник, зидаро-мазач или продавачка в рибен магазин. Правилното писане е много по-лесно от това да се научиш да свириш. Да не говорим, че задължително се изучава в училище. Тези, които не могат да научат елементарни за писане думи, особено след като постоянно им се подсказва, че грешат, значи са или слабоумни или супер неебателно-неуважителни към околните, себе си и всичко.

 

С такива люде аз лично не държа да имам каквито и да било "дискусий". :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правописните грешки мен лично много ме дразнят - особено по-тежките, които веднага ми се набиват в очите в какъвто и да е текст и изпъкват "като брадавица на задник". От друга страна, спомням си, че Стефан Данаилов беше написал някъде (не обяснявам умишлено къде) "Збогом". Е, да, гадна грешка, но това прави ли го по-малък в неговата си сфера? Има правописни грешки и правописни грешки, тоест: има технически грешки (обикн. при бързо писане), които личат и не са особен проблем; има  грешки в по-специфични детайли на правописа, които са поносими - не е задължително всеки да е перфектен в детайлите на правописа си, особено ако не се занимава професионално в тази сфера; има  груби, тежки, издаващи пълна липса на образование и култура грешки, които наистина са укорими,  когато се отнася за българин. 

 

Аз също смятам, че форумът не е място за поправяне на правописни грешки. Личното си отношение към безобразния правопис проявявам, като не дискутирам нищо с хората, които го демонстрират. Някак не ми изглежда съвсем редно да ги поправям или да ги укорявам за правописа им във форума - не ми се струва много правилно това. Все пак, като се замисля, това може да се окаже грешната позиция - защото ако всички постъпват като мен, тези хора може и да не узнаят, че правописът им е безобразен - а това ще намали вероятността (и възможността) да го пооправят, ако искат ...

Така или иначе, ако се прави, трябва да се прави добронамерено и без обиди ... грубиянщината не носи позитиви, дори когато грубиянски изразяваната позиция е правилна.

 

Малко за майтап: Сещам се за една история, която се разказва за един от големите френски класици - не съм точно сигурен за кой от тях, не помня. Та той бил зле с пунктуацията и неговият издател непрекъснато му правел забележки за това. Писнало му на автора накрая и взел, че изпратил на издателя си  ръкописно изписани листове със стотици препинателни знаци от всякакъв вид - писал му да си ги наслага където прецени в изпратените от него ръкописи и да не го занимава повече със забележките си по този въпрос.

Та така ...  

Редактирано от viksps
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с правописа,според мен,идва от това,че пуберите не четат книги,"щот не е яко,братле"

и се получава "яко е да си тъп" като краен резултат. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И за мен е мистерия как някой може да очаква да се научи да се занимава адекватно с музика, ако не е усвоил преди това нещо толкова базово като родния си език, но както и да е. Мисълта ми беше, че с тези постоянни поправяния едно определено лице почна на мен лично да ми става по-досадно и от най-неправописно (както беше написала една модерна българка във Facebook) пишещите тук. 

 

Разбира се, винаги може да има изключения от правилото. Преди много време бях чел някъде, че самата Агата Кристи била доста зле с пунктуацията. А аз правопис съм научил най-вече от преводите на нейните книги, които излапвах с висока скорост като бях на 12-16 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма особено значение, тъй като тук пишем букви, а не ноти. Също така нотното писане е специфично, докато майчиният език е универсален за всички и според мен е задължително да може човек да пише грамотно и коректно.

Сега като се замисля, може би е логично да имат същото отношение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.