Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно Behringer HA400


Recommended Posts

@

Parni_Valjak 

Да , да ясно ми е това  , MX882 е най-евтиното решение до момента , и именно и заради това и ми хареса след като ми го препоръчахте. Просто и до момента , все още не съм разбрал ясен начин , как от точка А (което ще бъде компютъра в случая) , през точка Б (външният интерфейс) , до точка В (MX882) , през точка Г (HA400) , ще се стигне до точка Д (в конкретният случай слушалките) . ?

Аз не съм искал "правилно , качествено и
лесно решение" , а попитах просто кое какво и как конкретно трябва да свържа във MX882 за да ми се получат нещата? Нищо повече . Знам, че не съм специалист, и говоря пълни глупости , но толкова ли е трудно , някой просто да каже "Хей ти , идиот със идиота му. Взимаш тоя MX882, свързваш го към външният интерфейс, със тези конкретно два жака , точно там, и там, от другата страна със точно ето такава конкретно букса букса ,там и там, после към пред усилвателя тук  , там и там , конкретно (или в твоя случай) и си готов, какво мрънкаш само по форумите тука !" !? Мисълта ми е , не съм искал да бъде лесно , а просто да се опитам поне малко от малко да науча как да включа правилно съответната джаджа !? 

Чудя се наистина ли във България , никой никога до сега не е имал подобен проблем като моя (имам предвид , бързата настройка на слушалките във вокалното помещение) , въобще !? 


Или пък, ако във форума имаше тема със заглавие "Търся помощ относно използването на "сплитер" Behringer MX882 " 

Темата (примера) - Здравейте аз съм Ганчо от Перник, никога не съм виждал "такава машина" на живо , но мисля , че точно това ще е идеалното решение за моето звукозаписно студио. Може ли някой (който знае) , да ми каже как ТОЧНО мога да я свържа , и да я използвам, как да я комбинирам, със слушалки , мониторни колони , слушалкови пред усилватели и други !? " 

Да да де , като цяло всички отговори до тук бяха напълно професионални , (и го оценявам) , но аз не търся професионализъм в случая , а просто , точно и ясно обяснение, за конкретната "джаджа" , и това как конкретно да я свържа в моя случай. Или за да перефразирам твоят коментар, "не желая лесно решение , а лесно (просто) обяснение " :) 




 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Друже, това МХ882 го изнамерих за половин минута, просто потърсих на сайта на Беринджър, тъй като те имат всякакви продукти и цените са близки до това, което имаш като бюджет. Вече дали ще ти върши работа трябва сам да си прецениш. Това ще стане след като се запознаеш първо с възможностите му, второ с начините да свързване с други устройства (и по-конкретно с твоите налични и/или планирани за закупуване в скоро време). Може да има и по-подходящи/евтини решения, аз само дадох насока.

 

Не си идиот, идиотите се разпознават и не получават никаква помощ, можеш да се увериш в не една тема из Форума. :P

 

Това, което трябва да направиш според мен, е да се запознаеш добре с документацията на МХ882. Какви входове/изходи има, кога кой как се използва. И след това - възможно ли е там да свържеш твое у-во и с какъв кабел. Като срещнеш непознат термин - ограмотяваш се с допълнителна информация. Какво е XLR, какво е балансиран/небалансиран кабел, кое при какви ситуации се използва, какви имаш и по другите си устройства. Като имаш тези базови знания в крайна сметка ще ти се изясни това ли е твоето устройство или трябва да търсиш друго. Ще знаеш и какво в МХ882 липсва и какво трябва да търсиш в другите продукти. И т.н.

 

Няколко човека ти обърнаха внимание с цел да ти се помогне, тъй като имаш желание да се научиш и имаш добър подход. Всеки от тях може да седне, да прочете за 2 часа всичко, да си изясни кое къде защо как и да ти го напише. Но трябва да си губи времето, а и това според мен е твоя работа. Освен това ако ти го предостави готово смелено ще научиш много по-малко или дори нищо. Което в крайна сметка е по-безполезно за теб. ;)

 

Извинявам се ако те изнервям с "не-супер-конкретни" отговори. Аз също някой път се ядосвам, че трябва да изчета 100 МБ инфо, за да намеря каквото ми трябва, но в целия този процес винаги научавам още нови и полезни неща. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хралупата,

опитвах се да те ориентирам подробно и по най-елементарен начин, но без основа от твоя страна съм безсилен.

До сега не навлизах в друго измерение, защото разни манипулатори и хейтъри използват по свой начин предоставянето на специализирана информация, без да е реклама, а просто информиране за съществуващото в света.

Сега директно ще ти предложа да ти направя всичко, за да си свършиш работата. НО! Не мога да съм благотворително дружество. Освен това, моята квалификация има Сериозна цена. Тя няма да ти хареса, защото е за друг клас потребители и е съответна на нивото на квалификация. 

Аз съм до тук.

Както вече бях споменал, имаш два пътя или ТИ се квалифицираш и сам се оправяш, или намираш някой, който да ти върши техническата работа. Явно вече си подминал досегашното си ниво и ти е нужно да растеш.

Не вярвам обаче, някой с достатъчна квалификация да си губи времето за твое удоволствие. Това води до намиране на начин за компенсация. И за това бях намекнал.

Имаш и трети начин - доверяваш се на безплатните съвети на некомпетентни лица и си носиш отговорността персонално. Защото тези, които дават некомпетентни съвети НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за твоите неволи и загуби от спазването на техните съвети.

 

Моля те да попълниш данните си във форума с местонахождението си. Така ще може отговарящите и съветващите те хора да се ориентират дали си им близо, ако решат да предложат персонален контакт.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли, 
една от главните причини да бъда напълно самоук, в тази моя "страст" (музиката), ако мога така да се изразя , е именно защото , по онова време имаше страхотни професионалисти , които бяха така "добри" да ми "ударят едно рамо" със съвети за това кое "точно , и конкретно" трябва да се направи (*не знам дали правилно успях да придам иронията си в това изречение) . В началото когато се започна всичко , разполагах със стара , супер овехтяла "машина" , за която съм много далеч, от мисълта да нарека компютър, но да кажем, че е било "нещо такова". Единственото което исках, е да излея своите емоции във текст, който следователно да превърна в музика (ако щеш чисто аматьорски и любителски). И както може да предположите , разбира се , нямах абсолютно никаква представа как да започна, знаех , че ми е нужен микрофон (като разполагах с бледо подобие на такъв) , но нямах абсолютно никаква представа как да осъществя запис. Започнах да търся информация (не от интернет , защото социалното положение в което се намирахме както аз така и моето семейство не предполагаше дори притежанието да компютър (като се има на предвид , че по-онези времена компютрите не бяха едно от най-евтините неща които можеше да си позволи човек ) ) . Започнах да търся информация директно от източниците - хора (професионалисти - тон режисьори , музиканти главно) , като всеки един от тях беше така "добър" да ме удостои с "точният си конкретен отговор" , точно като вас в момента . Като например, попитах, най-елементарното и мъничко нещо , като това с коя програма (софтуер) , мога да осъществя запис на вокали , и всеки един професионалист който попитах ми казваше едно и също " Това не е важно! Научи си сам! Програмите не са най-важното нещо . Оправяй се сам! " . И не , че са длъжни да ми казват , разбира се , че всеки решава сам за себе си , и щом са преценили , че не е трябвало да ми казват, значи така е трябвало (според тях) . И разбира се, искам не искам, наложи ми се да "откривам топлата вода" , напълно сам, без никой да ми каже , дори толкова елементарно нещо като "програмите"  ( а единственото което исках всъщност беше , просто да правя своята музика). Никога не съм желал, да имам свое студио , да се занимавам със програми , глупости , простотии, но от любовта ми към пеенето и музиката , бях принуден да науча всичко абсолютно сам, и да правя нещата по моя си начин.  
 
Съответно започнах да си блъскам главата ,и да си късам нервите с милион компютърни програми , с които се надявах поне малко от малко , да се доближа до поне един приличен начин на записване на вокали. Дори създадох свой (каскаден) двупистов метод, за записване от една касетка , на друга посредствум стар дек . С течение на времето и годините намерих правилният софтуер (за мен) , чрез който мога да осъществя добър запис на вокали , на китара , на повече от 10 писти. Но това всъщност няма конкретно значение по темата в момента. След това , с течение на времето , поисках да правя нещата, по по-добър, съответно по-качествен начин. Музиката , мисленето и опитът ми в това отношение се развиваха , но все още бях много много далеч , от създаването на качествено записване. Започнах да се интересувам за звукозаписни студиа в което мога да запиша своя песен , за да стане наистина професионално и както трябва. Насочих се към едно от може би най-добрите звукозаписни студиа (по онова време) което се намираше в Бургас (*да от Бургас съм) , защото бях чувал неща и песни които са записани там, и бях с огромни очаквания. Направих своя запис, като "любезния" тон режисьор нямаше търпение да налапа пачката , и много много не се вслушваше в моите изисквания за това как очаквам като краен вариант да звучи самото парче. В последствие , песента беше "развалена" от "професионализма" с който подходи този човек към мен. Мастеринга който беше направен, беше едно от най-лошите неща които някога сте чували , то не бяха ефекти , компресори , глупости , гласът ми звучеше все едно съм го записвал на касетофон , а не в професионално студио. В последствие , се скарах със този човек , защото критикувах "работата му" , и той някак си "ми се обиди" - като цяло децки истории. Мисълта ми е , че от тогава започнах ,да създавам (малко по-малко своето студио). Отново питах доста хора , и отново никой със нищо не ми помогна , всичко трябваше да върша абсолютно сам. Софтуери , програми , плъгини, микрофони , аудио интерфейси , глупости , нямах представа от абсолютно нищо , и никой не ми помогна да го разбера. Беше изключително трудно , тегаво , с много нерви , ядове , които и до момента смятам, че са били напълно излишни в тази ситуация. Кому е нужно ? И знаете ли какво , от този момент нататък , аз си казах , че няма да бъда като тези хора , които бяха така "добри" да ми "помогнат" във началото. 
 
Години след всичко това , и след като успях да създам, своето студио , и най-важното да се науча на всичко което ми беше нужно за да създавам качествен запис , аранжимент, обработка , аудио мастеринг , коригиране , динамични процеси - общо взето технически глупости . Мисълта ми е , в момента имам опит (може да не е някакъв и супер професионален, но поне някакъв добит през тези години опит) , и абсолютно винаги , съумявам да споделям тези знания със хора които се интересуват за това. Не казвам, че съм най-великия в това , дори напротив, имам много много на какво да се науча още, но всеки който желае , и ме попита за нещо , и то конкретно, за което аз имам знанията , винаги съм готов да му кажа . И то не защото съм добър , или много "знаещ" , а точно защото аз знам колко тегав е този път ако си тръгнал да го вървиш абсолютно сам. Да няма нито един човек който да ти каже , поне нещо толкова дребно като с коя програма можеш да осъществиш запис! Та аз исках просто да записвам себе си , а вижте ме до къде стигнах . Горд собственик на малко звукозаписно студио :) *(и да , не е нещо особено , но само аз си знам през какво съм минал, и преживял за да е това което е в момента) . Гледам да помагам на всеки млад , изпълнител, или човек който иска да се занимава със това , ако не със друго то поне със малкият си опит който имам. Когато аз започнах, де да имаше именно човек като мен , който да ми каже , свали си ТОЧНО  тази програма , тя е най-добрата за запис . Е да ама нямаше никой, и именно заради това ще помагам и давам съвети на други хора . И дори не е само това . Винаги когато съм имал възможност съм помагал на музиканти и артисти , които са нямали такава . Аз не го правя за пари , правел съм музика , аранжименти , мастеринг, и какво ли още не за други артисти , повечето от които дори не съм познавал лично , но съм го правил напълно безплатно , защото виждам този огън във очите им който гори за музиката . Точно този пламък който беше във моите очи когато започвах да се занимавам със това.
 
И както ти спомена (Parni_Valjak), имам няколко пътя. Но не е наложително те да бъдат по трудният начин нали :) . Защото ето и ти самия искаш пари за да ми дадеш своите квалифицирани знания :)   Да дадеш опита си . Няма проблем, ще ти платя , ще ми кажеш кой кабел в коя букса да свържа , ще ми дадеш някакъв опит нали така. Да няма лошо , разбирам го , но именно нали за това е този форум, да се дават опит и знания , на тези които търсят нужната информация. Разбира се , нито ти нито някой друг потребител е длъжен да ми отговаря, или да ми дава каквато и да е информация. Не знам защо всички професионалисти , не желаете да давате своите знания на други хора , особено такива които имат видимото желание да попият информацията. Нека те питам нещо  -Кажи ми ти колко човека (напълно непознати) , но с огромна мотивация и хъс си пуснал да реализират своите проекти във звукозаписното си студио (ако разполагаш със такова разбира се?) ? На колко човека наистина си помогнал, със Конкретен съвет като си им казвал "Това не се прави така !  Трябва ти ТОЧНО това , и това по ТОЧНО ТОЗИ начин " ? Да предположа ли ? :)

И не не го казвам, защото това е нещо лошо , а просто защото се ядосвам на хора които знаят нещата и пазят тази "свещена тайна" за себе си , или съответно срещу своеобразна сума. Нима наистина човечността на хората е стигнала до там, че да я продаваме за пари ? И какво ако го науча , ye направя по-добри песни от теб ли ? (не говоря конкретно за теб  Parni_Valjak , а цялостно за хората които знаят) А и така да е , какво лошо има в това да се създава нещо толкова прекрасно като хубавата музика ? .  Не разбирам това отношение , на професионалистите . Но знам едно , дори и ако някой ден завърша някой курс по тон-режисура , имам диплома , и стана някой супер професионалист (който да  умее да разпознава разликата в кабелите :D ) аз ще дам своите знания , на всеки който има сърцето и желае да се учи. Живота не е само пари , а щом се стигне до музика , за мен това е най-долното нещо. Музиката е изкуство , тя трябва да извира от сърцето , а не от "джоба" ти (ако ме разбираш правилно) . 
 
Както и да е , няма да говоря повече , понеже се съмнявам някой от вас да ме разбере . В крайна сметка , ми помогнахте само със едно нещо , и то е да потвърдите моите съмнения във това , че ако свържа двата Behringer HA400 , ще се получи шум . Също така потвърдихте и моите съмнения в "професионализма , и коректността на българските музиканти " . От всичко което ми написахте , и начина по-който ми писахте , разбрах , че информацията която търся няма да намеря за без пари. Не разбрах единствено защо продължавате да пишете коментарите си , след като не искате да ми кажете това което ме интересува (освен ако разбира се не ви се заплати за информацията) . Има два варианта на този казус, или не сте знаели за точното свързване на Behringer MX882 (както и предполагам , че е ) тъй като най-вероятно никой от вас не го е използвал никога , или сте прекалено големи "професионалисти" , че да давате своята информация (освен ако не е за пари) . Пълни глупости според мен :) . И знаете ли какво , това което ще направя в момента ще е отново това което винаги съм правил, ще си блъскам главата във стената , ще изпробвам, милион и една ненужни варианти , ще скъсам 10 милиона нерви , и накрая ще измисля нещо напълно щуро и откачено , по "моя си начин" , но ще го направя както трябва , ще стане качествено , и добре . Да няма да е "професионално" , но ще бъде качествено.

" Защото няма значение , дали записваш музиката си на касетофон , на стар дек на касетки , или в професионално звукозаписно студио. Важно е какво ще кажеш ,чрез музиката си , на тези които ще я чуят . " :)
 
И да , аз ще продължавам да бъда различната "фалшива нота" , във българската музика , и ще помагам на всеки който има желанието , хъс и мотивацията да прави това което сърцето му диктува. Ще правя музиката си по моят начин, ще помагам и на други артисти , но ще запазя себе си .Може да бъда беден, но сърцето ми ще е много по богато , защото ще знам, че не съм си замълчал когато някой е имал нужда от помощта ми , особено щом съм могъл да му помогна. Мисля , че това е което имах да кажа. 
 
Повече няма да посещавам тази тема , така , че мисля , че е безсмислено да оставяте последващи коментари . Желая Ви , всичко добро , с цялото уважение и респект които получих от коментарите Ви. Благодаря на всеки един който остави коментар във темата , и за супер професионалното отношение. Вие сте страхотни професионалисти , и ми беше приятно да комуникирам със вас, макар и резултатът , както винаги отново да не беше желаният от мен :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина "достоен" край на темата !

Моля модераторите да закрият темата, защото вече се каза всичко по нея.

Аз лично няма да коментирам повече. АМИН.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^

Добре, според теб кой е виновен за това, че никой не може да ти помогне?

Търсиш съвети от професионалисти, те ти дават ама ти не ги разбираш. Кой е виновен професионалиста или ти?

 

Представи си, сега решавам да отида да намеря най-добрия професионалист сред зъболекарите и го питам "Как да си оправя един кариес"?

Човека ще ме гледа, ще мига, ще ми каже нещо, което аз няма да разбера, след което ще вляза в зъболекарския форум и ще напиша: "Тоя доктор е гола вода, каза ми едни неща дето не стават, страх го е да не му изям хляба сигурно, да се такова в професионалиста".

Какви са тея професионалисти дето ми говорят някакви неща дето не ги разбирам - не знам.

 

Погледнато реално имам 2 пътя или да ида на зъболекар да ми оправи зъба или да придобия някакви знания, които да са достатъчни, да разбера какво ми обяснява зъболекаря да го изпълня. И НЯМА средно положение.

 

Дай сега да погледнем от гледната точка на зъболекаря. Човекът има желание да ми помогне и ми казва нещо, което сам вижда че не разбирам. Аз нямам време (желание) да се уча, искам бързо да свърша работа...

Единия вариант е да ми обясни за 5-10 минути, каквото е учил 10 години в университета + практиката или да ми предложи той да ми направи зъба. Ама на мен не ми се дават пари, защото това със сигурност дето го прави той е лесна работа и аз я мога.

 

И му остава да ми тегли една ( тактично или не ) и да се отърве от мен.

 

Нещо такова излиза и твоята история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да схвана проблема тук - предложихме ти няколко човека конкретен "уред" с който да си решиш проблема и единственото, което се изисква от теб е да прочетеш книжката му, която е налична дори в линка, който ти беше пратен... където е нарисувано с картинки къде какво можеш да включваш! Не знам как повече може да ти се помогне, но ако са останали въроси и неясноти, кажи, ще помагаме щом трябва. Иначе темата е забавна - дори ти се предложи нАучна, профисЮлнална (е, и платена) помощ, което да ти държи ръцете, когато ръгаш жак Х в дупка У.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакай, че ме трогна с последния ти пост. :D

Ето ти алтернативен на MX882 вариант:

http://artproaudio.com/artcessories/mini_mixers/product/splitmix4/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеално ще се впише в съществуващата система  :) .

Само като видях спецификациите и разбрах, че е точно това, което ще свърши работа. За конкретния случай, де. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз искам да помогна ,

ама ще е малко оффтопик - Помощ

 

 

Разбирам да сме преди 20  години, да няма информация.....Ето професионалисти, дават знание и съвети срещу скромна цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.