Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на китара


Todor1599

Recommended Posts

Искам да си взема китара и да започна сериозни занимания. Ако може да ми кажете мнение за тази китара и ще мога ли да свиря на нея ? (Левичар) Благодаря за вниманието :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stagg на музиканта е враг. Трябва ти "кухарка" за левичари. Естествено винаги може да обърнеш струните и да "стане" за левичари ако искаш. Използвай търсачката на форума и разгледай резултатите. Бая информативни неща са изредили колеги на сродни теми. Колкото до това дали ще можеш да свириш на нея и да започнеш сериозни занимания е въпрос на воля, желание и умствена нагласа.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глупости,Вили Нешев ,който е много добър китарист като го видиш как си свири на една кухарка Стаг - страшно,е може да е уцелил добра бройка, тук не е проблем да се обърнат струните,само да се избере китарка без фабрични дефекти. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв език, бе, момче? Струни ли не знаеш к'во са? Като си левичар или ще започнеш да свириш наобратно, което не знам колко е препоръчително (т.е. да си свириш на стандартна китара, въпреки, че си левичар (стандартна наричам тази, която е за десничари)) или както ти обясниха по-горе ще си вземеш или лява китара, или стандартна, на която ще обърнеш струните, така че силната ти ръка (в случая лявата) ще е с перото. Аз едва ли съм най-добрия пример, но не съжалявам, че не свиря на лява китара, въпреки, че съм левичар. Всичко е до свикване (май?). 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Български език. Достатъчно информация има в този форум с която може да си услужиш за да си поне малко на ти с въпросния музикален инструмент. Не притежавам този модел, но моето мнение за стаг е да бягаш далеч от тях. Отиди в някой специализиран музикален магазин с някое приятелче което може да свири на китара (по възможност) пробвай каквото на теб ти хареса виж как ти седи в ръцете и се консултирай с персонала нали за това им плащат.  Дали ще може да свириш на нея само времето ще покаже. Не гледаме на боб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кухарка не е проблем да се обърне обикновено, може би трябва да се сложи ново магаре отгоре за да пасне дебелата струна и високото "Ми" да не се мандехерца в голямата дупка. На някой и седлото долу има нужда от модификация. Голяма ли е разликата в парите? Ако е възможно направо купи левичарка за да не трябва да не се занимаваш в поправки в началото, колкото и минимално да е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На какъв език говорите ? :D . Казах ви , не съм докосвал китара :(

Ма комп имаш,нали ,седи и чети какво е изписано,и това ми писна да го пиша,предполагам и на другите от форума - фани някой приятел,дето може да изсвири поне 2-3 акорда като се чува всеки тон и в магазина да пробвате..в ниския ценови клас има достатъчно левичарски китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип, на акустичната китара, нямаш копчета за електрониката отпред, така, че може да свириш и наобратно (в левичарска позиция) ако размениш местана на струните, но с някои уговорки):

 

-Вероятно така китарата ще свири по-фалшиво, защото магарето долу, както и това горе са направени така, че струните да са си подредени нормално. За да свири добре китарата, много вероятно е, да се наливо да я дадеш на лютиер, които да ти подмени двете магаренца и да ги прореже както трябва.

 

Рабира се, може да си вземеш и китара за левичари.

 

Конкретно този стаг не е точно най-добрата концертна китара, но често казано, мисля, че е на приемливо ниво за първоначално свирене.

Можеш да разгледаш какво се предлага от марки като Stagg, Washburn, Fender, Walden, Yamaha и други  - поне що се отнася до модели в по-нисък ценови диапазон, обаче най-важното е избора - две китари от един и същи модел могат да звучат съвсем различно, освен това едната може да е изработена идеално а другата да има дефекти, някои от които почти непоправими. Поради тази причина, може да се каже, че повечето добри китари (особено в този клас) са по-скоро върпрос на конкретен екземпляр, отколкото въпрос на модел и марка.

Ако не можеш да свириш, накарай някой батко, които смяташ за добър китарист, да ти избере.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.