Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Rgx серия


nikecy6

Recommended Posts

Здравейте, забелязах че няма тема точно за тази серия на Yamaha  .. мен лично ме имтересува rhx 420dz модела, но ако имате опит с някой от другите модели от серията споделете може някой ден да бъде от полза на някой. 

п.с. прочетох доста материал от чуждестранни форуми но нямаше нищо съществено

поздрави 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Имам лек хабер от по-нисък модел (RGX-220DZ). Китаристът на групичката ни свиреше с такава едно време. Произведена е в Китай. Беше стегнат инструмент, но за много кратко - после бързо издъхна. Не знам дали е от стопанина, но стъдовете се разбиха, тремолото спря да държи строй, прагчетата бяха от доста мека сплав и бързо си заминаха, а електрониката сдаде багажа - брумове, шумове, каквото можеш да се сетиш. В момента всичко по нея е за смяна, освен тялото, така че... той направо си купи друга китара.
 

А, да, грифът ми се струваше странен.. може би някаква по-овална C форма. Въпреки това не беше труден за свирене, а дебелината му да е към 20-20.5мм на 1-во прагче.

 

Може би 420 ще е по-кадърна, но съм лек скептик.

Редактирано от Akerfeldt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам две RGX 420S (от "старото" производство) - стандартният модел 420S правен в Тайван и баритон-модела 420S D6 с 26' мензура.

 

И двете са купвани втора (зло)употреба и доста употребявани от мен, нормалната 420S я ползвам активно от 2008ма насам някъде. 

 

Качеството е сравнимо с RG серията на Ibanez от корейските им години, според мен Yamaha е малко по-добре. Говоря конкретно за флойда, който естествено е най-калпавата част в повечето евтини китари. Определено хардуера на Ямаха е по-солиден от гадния направен от ЦАМ Edge III на Ibanez. Не съм забелязал разпад или износване както е описал колегата по-горе, но пък и той говори за друг модел Ямаха, правен в Китай.

 

Откъм удобство, грифовете са необичайна форма, сравнително тънки, но комфортни, по-тънки от Wizard II на Ibanez.

 

Електрониката не е лоша за класа си, но е въпрос на вкус дали ще ти хареса. Аз лично съм подменил адаптерите с EMG 81/85 на едната и Dimarzio Evolution 2 и Evolution neck на другата. За бюджетни китари са ОК, а Ямаха макар и не толкова известна в китарджийските среди фирма е солидна компания със сравнително добри продукти в ниския ценови клас.

 

Моята препоръка е ако те влече този модел да разгледаш офертите втора ръка, стоковите 420S без модификации съм виждал да се продават около 400лв, при цена нова в магазин около 900-1000лв. При възможност търси по-старите модели Made in Taiwan.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не са лоши китарките за парите си! Наистина не са с много издръжлив хардуер, но това зависи и от какъв човек се ползва. Моята я ползвах дълго време и нямах никакви проблеми, но колегата ми не изкара  2 години и беше разбил тремолото(флойда). В момента гледах това(от линка по долу) и смятам, че е доста добър избор, като се има предвид промоционалната цена и бонус-подаръците, особено ако си фен на Rage.
http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_35637/f_360/YAMAHA_GUITARS_RGX420DZII_Victor_Smolski_Fan_Pack.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти Yamaha RGX, но производство от 90-те години, както спомена колегата ProjectHamsterdam.В по-голямата си част, тази генерация е произведена в Тайван, но качеството не отстъпва на това на RG-серията на Ibanez.На мен лично грифът на Ямаха-та ми е по-удобен.Имам преки впечатления от модела RGX421DM.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах през 90-те RGX 721 с LO-TRS тремоло и за времето, което изкара при мен (около 5 години) не съм имал никакви проблеми и забележки. Корейка. Много си я харесвах - елшово тяло, с кленов фурнир в синьо, напаснат с главата на грифа B) , кленов гриф с палисандрова позиционна дъска и "златен" хардуеър. Не съм имал проблеми с тремолото. Стоеше в строй с месеци, а не е като да не съм го ползвал. Пресите се настройваха на височина със скрити винтове. Грифа и беше чудесен - тънък,повече "С",отколкото "U"-образен, доста приятни стокови адаптери, а изработката и беше като за доста по-висок клас китари. Харесваше ми повече от едно RG 470 на един приятел, но все пак беше много далече от един JEM 77FP, с който делеше стая  :P  Доста недооценени китари. Нямам скенер иначе можеше да кача снимки :) , но поне мога да сложа връзка със снимка от мрежата:

RGX721.jpg

ProjectHamsterdam е прав - ако намериш втора ръка не се колебай! За тези пари много трудно ще успееш да намериш сходен клас китара.

Редактирано от рахата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 95г. до сега ползвам RGX321L. Всичко казано до тук е истина, но най-вярно ми прозвучаха думите на рахата - "Доста недооценени китари"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 years later...

Съживявам малко стара тема, но днес случайно забелязах тази китара на намаление, тъй като се оглеждам за по-дълга китара. Ако взема китара с какъвто и да е плаващ бридж - първото нещо което ще направя е да го блокирам, така че не ме интересува дали държи стой, важното е да може да се интонира.

Аз съм останал с впечатлението, както по-горното мнение, че Ямаха китарите са недооценени и със сравнително доста добро качество за цената си, но това е базирано само на 2-3 техни китари от преди доста години. 

Прочетох набързо написаното до тук в тази тема, също и няколко мнения каквото излезе на първата страница от google. Изглежда че ако е Тайванското производство си е оферта, само че нямам представа тази в магазина от кога е и от коя фабрика. Ще се радвам да чуя още някоя актуално мнение.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.