Jump to content
Българският форум за музиканти

Logic Articulation Maps Pro – Released


Vacheto

Recommended Posts

Здравейте,

 

Audiogrocery издаде новия Logic Articulation Maps PRO (AM PRO). Този нов MIDI FX плъгин е тотален ъпдейт на Logic Toolkit PRO който беше пуснат през пролетта.

 

 Спецификация на AM PRO

 

Основната функция на AM PRO е подобна на Cubase Mixer Maps. Logic не предлага такива мапове все още. Например Cubase Mixer Maps изпращат MIDI съобщения като Key Switch Note Numbers, Program Change, Control Change и т.н към даден софтуерен инструмент, за да се смени дадена артикулация на инструмента като Пицикато, Стакато, Тремоло и т.н. При Cubase се работи с юзер маповете в самите MIDI едитори като Piano Roll и т.н, където артикулациите са показани с юзер имена (Va.Sus, Va.Pizz...).

За разлика от Cubase, AM PRO показва юзер маповете с имена в Logic Automation view и се работи много лесно директно в Main Window. Друга разлика е че AM PRO е замислен като "Единична линия на автоматизация" която обаче може да бъде Мулти-тимбрална и да управлява Мулти-тимбрални инструменти настроени на различни MIDI канали. При този сценарий самият Мап се програмира на даден MIDI канал. Тази авангардна технология Ви спестява време и място да пишете автоматизации на различни MIDI тракове. В същото време AM PRO може да се използава и Моно-тимбрално и да пишете Мап автоматизация за всеки MIDI трак. Подобен сценарий е демонстритан в края на Video 3 (AM PRO) - "Дилмано - Дилберо" за струнен ансамбъл. Документацията на AM PRO можете да изтеглите от сайта.

Поздрави,

 

Иван Ковачев (AM PRO developer)

 

amp_vienna.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.