Jump to content
Българският форум за музиканти

Лоу енд кубета (100 - 200 лв ново )


nikecy6

Recommended Posts

Здравейте, иска ми се да ме посъветвате мен както и други които вероятно  ще прочетат темата  към кой фирми и модели кубета да се насочим ние младите китаристи с ограничен бюджет   100 - 200 лв  така че да си купим нешо което не е чак толкова зле моля давайте предложения основани на личен опит ... п.с. моля не се изпокарвайте, поздрави, благодаря предварително.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Събери още малко парички и огледай в базара нещо втора ръка,аз изрових китайщина бугера винтидж 5 за 250 лв - ами чудно си звучи -лампов,има си фабрични дигитален ревърб и атенюатор,тоест може да го усилиш и в стая да изкара тон без да оглушееш (надявам се да не изпуши скоро),предварително казвам,

че пак ще отидеш до лампов усилвател,ако ти се свири,транзисторните ще ти утрепат нервната система,е за метъл стават.

Редактирано от Hillbilly
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто няма да стане. Разбирам хората, които нямат средства, но 100лв. са 4 комплекта струни. Сам разбираш какво ще получиш на тази цена. Подкрепям горния пост - събери още средства. След това пак ще попиташ, ние ще те насочим и ще избереш.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като искаш да бъде ново, и като изключим Stagg и Behringer остават марките NUX и Beta Alvin (GLX).За тях разгледай например тук.

 

Подобни са бюджетните усилватели от марките Roland и VOX, но за тия пари ще трябва да вземеш микро вариант с 6 инча говорител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко което се повтаря е истина, и това че за малко пари не може да се очаква нещо съществено, и това че лампата придава характер в звученето, който транзисторите само могат неуспешно да симулират, пропуснахме да те попитаме каква китара имаш и какъв стил свириш, от кой град си и т.н.В крайна сметка всичките тези подробности са толкова предъвквани, че реших да карам по същество.

 

Ето ти ги и другите:

 

Подобни са бюджетните усилватели от марките Roland и VOX ...

 

Цък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-евтиното за мен е това: http://www.thomann.de/gb/laney_lx65d.htm

За парите си цепи, но пак е към 280лв..... Събери още малко и вземи нещо сериозно, вместо за 100лв да вземеш 6" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Преди известно време си взех за тих домашен практиз едно кубенце Randall KH-15 (Kirk Hammet Signature). Кубенцето е 12W и е мъничко, но си има два канала(за съжаление без footswitch), като мръсния канал има и boost. Говорителчето е 6-инчово, но кабинетчето е closed back и когато го поставите до стената, е способно да извади разумно количество ниски честоти, което е много гот за такова малко усилвателче.

Овердрайв канала може да се нарече по-скоро дисторшън канал, защото не е твърде подходящ за свирене, да кажем на блус, но за метъл рифове, особено при стайни нива на свирене, при които характерното транзисторно съскане не е чуваемо, усилвателчето свири много приятно.

Освен това, когато намалите волюма на китарата си, дисторшъна се поизчиства приятно, което е по-скоро рядкост за такъв клас усилвателчета. Със сигурност, ако искате да записвате нещо, това не е усилвател, който ще свърши работа, но за домашно свирене, мисля че е много адекватно, за хората които обичат 80-тарско хеви-метъл звучене. Освен това (не че това му е идеята), говорителя е доста чувствителен и ампчето свири много силно (повечето време свиря с него на волюм около 1, за да не тормозя съседите). Драйвът на усилвателчето е сравним с някои по-бутикови JFET-транситорни педали. Всъщност, самото то използва предусилвател с JFET транзистори (2SK30A). Предвид факта, че педалчетата с подобен драйв обикновено струват над 200лв, мисля, че за незаангажираш домашен практиз с хеви метъл звук, усилвателчето е много подходящо.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за споделените мнения да споделя че не съм започнал темата само заради себе си, а защот съм сигурен че има и други които са с нисък бюджет или по някакви други причини няма как да отделят повече средства... благодаря на Evtim Djerekarov че ме насочи към  Randall KH-15, но искам да те попитам какво мислиш за  Randall RG 25 RXM защотo го намерих на добра цена 2ра ръка 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И aз дa кaжa, че нямa много смисъл, зa тези пaри дa се търси ново.

 

То и зaвиси кaкво ще се свири.

Преди месеци пробвaх в ММГ мюзик един трaнзисторен Fender Vibrotone или нещо тaковa. Еднокaнaлно комбо, което чисто звучеше повече от прилично, при ценa около 250 лв. Made in Japan.

 

Aз имaм трaнзисторно Laney 35 вaтa, но плюсa при него е 10инчовия говорител и отворенaтa кутия.

 

Мнението ми е, че трaнзисторните дрaйвове не струвaт много, зa твa и ползвaм педaл нa Boss.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а да се намеся и аз -  за вкъщи, малките кубета на Роланд са идеални, цена около 200 лв, заедно с вградени ефекти, тунер и тн. Работи и на батерии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Наистина, Roland Micro Cube не са ама никак лоши, aко говориш за тях!

 

До автора: ако си заинтересован в звука на KH-15 и си от софия, може да ти дам да пробваш. А предполагам, може и в магазина. Пробвай и роланд-а. После, сравнявай с останалите подобни...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.