Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson Les Paul


Manolev

Recommended Posts

В едно интервю Слаш казва ,че от всички китари които има най добра му била първата китара,която за жалост му била открадната(голд)и тя единствена била купена от него самия,другите вече били направени по негови претенции,от това смятам е отрицателното изказване за гибсъна,но продължава да свири на Гибсън. Че са велики китари е безспорен факт. Това лято като бях в чужбина посетих магазин където имаше много Гибсъни,там можеш да пробваш всички,и се оказа, че всяка китара има специфично звучене при едни и същи параметри на усилвателя,това дава възможност да си избереш тази която ти харесва най много.Самия продавач каза ,че ако искам повече мога да си направя по поръчка. Е естествено цената става друга.Но тъй като аз само гледах без да мога да си позволя да купя не стигнах до поръчка.Убедих се за сетен път когато имаш възможност да избираш между много, наистина можеш да си вземеш инструмент по свай избор.Една добра новина в "Икономов" ще внесат в най скоро време"Гибсън" и "Епифон" и тогава ще има избор както сега има избор за"Ибанец". С нетърпение чакам този момент.

 

За серийното производство е нормално да има такива проблеми които са показани на снимките,независимо от качеството което си имат като марка,и там работят хора с проблеми, и те имат норма, та мисля от това идват тези аварии. Но на едно филмче гледах как ръчно правят една китара на Джими Пейдж тя едва ли ще даде такъв дефект. Не държа да съм компетентен, казвам това което съм видял в нета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неприязънта към Ед Роман идва най-вече от категоричните му мнения, по отношение на един куп китари и лютиери, къде оправдани, къде не и пробутването съответно на собственото му производство по този доста неприятен начин. Китарите му не знам какви са.

Слаш "първата му китара", която е задържал и използвал за записите на Appetite... & т.н. я е правил Крис Дериг (за съжаление наистина вече не между живите), и Слаш няма нищо общо с поръчката и. Китарата я е домъкнал продуцента им - Алън (Нивен ли беше?) при записите на Appetite... Била е на два пъти при ранните турнета на Гънс "почти" открадната, но спасена и вече не я размъква напред назад.

Сигничър серията от 2004 ли 5-ли си я използва така или иначе.

 

Това няма никакво значение разбира се. Гибсън Лес Пол (както и Фендър, Мартин и сие...) си е емблема и т'ва че някой се е изпляскал в ИнтернетЯ, че не са няма да им накриви особено шапките. А с проблемите с федералните - смятам че ще се оправят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той Ед Роман твърди, че и PRS не били чак толкова хубави и че петата на грифа, където влиза в тялото била много голяма и прочее глупости. Ед Роман твърди много неща по много неприятен начин и да - всичко е единствено с цел да си пробута стоката.

Скоро гледах едно интервю с техника на Слаш - и шестте китари на стойката бяха Гибсъни. Две по две (една основна и една за бекъп). Като четири от тях бяха сигничър модели (два къстъм шопа и два Гибсън USA), а другите две бяха абсолютно стокови Gibson Les Paul Axcess (с Floyd Rose), на които дори и адаптерите не бяха сменени (т.е. бяха си гибснъските R496 + Т498 за модела).

Въпреки че не притежавам в момента Лес Пол, мисля че това е една от най-великите китари и че има страхоте звук, подходящ почти за всички стилове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълго време си мислех ,че Гибито не за фънк,кънтри музика и т.н. Еми не съм бил прав!!

Епа то е достатъчно да видиш Пейдж как свири всякакви стилове по концертите с 1-2 дърти Гибсън,които не са поръчкови,е в студиото свири и с други китари.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Тази година се сдобих с LP Studio !!

Мога само да потвърждавам положителните мнения по горе, въпреки собствените си предпочитания за по тесен гриф и т.н.,,, въпреки това удоволствието е несравнимо. Чистият тон се откроява с много специфичен отенък, моята е 2009 и е с т.нар. "chambered mahogany body".

Всъщност китариста на Рамщайн е свирил и с Лес Пол Студио (определено е подходяща и за резачки :)

 

Това което наистина ме притеснява е че ми се разстройват 3-та и 2-ра струна при бендване и то сравнително леки повдигания (най вече 3-та). Надявам се да не се окаже ключе за смяна :// Не ми се ще да бутам нищо по нея ://

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гибсъните типично разстройват много поради големия наклон на главата и немарливия рутинг на нъта особено при по евтините модели. За щастие се оправят лесно. Разхлаби струните, които разстройват. Намери малко по ръждясали такива, вкарай ги в улея без да ги навиваш на ключовете и ги прекарай 30тина пъти напред назад (като трион)- това ще изглади и разшити улеите (леко но достатъчно). След това ги смажи добре (може ис графит от молив, но става и със силиконова или някаква друга смазка, ползвал съм вазелин и крем за ръце при нужда :greenball: (но съвсем малко, за да не подлива :-)). След това опъни струните пак и направи няколко сериозни бенда, след това не би трябвало да имаш повече проблеми

 

п.п. Разбира се има и по елегантни методи, но този е бръз, не изисква инструменти и върши работа :-)

 

п.п. 2 Ако нямаш ръждясала струна, вземи нормална такава и я прекарай стотина пъти :-)

 

п.п. 3 Навивай струните добре на ключовете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с графитната смазка си е ясно за нътовете,при Стратовете с тремоло е по-зле,пък моето Студио не мърда,може би трябва да улегне китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да използвам темата: какво ще кажете за тези студио 50' трибют с хъмове? Пуснали са ги само в Томан и сега американчетата поръчват и пищят, че в Европа било по-евтино - е, хак да им е! Някой взе ли си вече и става ли печения клен за швартна? И това ли е бъдещето на Гибсън, след като федералните им резнаха контрабандата с палисандър?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако са добре направени си струват всяка стотинка. съдейки по пробването на един от епифоните на томан от който останах приятно изненадан, би трябвало да са отлични китари като за цената. иначе един приятел от сърбия наскоро за горе долу същите пари си взе едно студио сигурно по-старо от мен, обаче перфектно. тон да иска човек. аз лично директно бих се насочил към секънд хенд пазара поради тази причина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да използвам темата: какво ще кажете за тези студио 50' трибют с хъмове? Пуснали са ги само в Томан и сега американчетата поръчват и пищят, че в Европа било по-евтино - е, хак да им е! Някой взе ли си вече и става ли печения клен за швартна? И това ли е бъдещето на Гибсън, след като федералните им резнаха контрабандата с палисандър?

:offtopic-001: Истинско щастие, че не се интересувам от LP иначе нямаше да го преживея :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега не е имало Гибсън, който да не е правен в Щатите, едва ли ще започнат точно с тези, но знае ли човек (мако допълнение - това се оказва ексклузивен модел за Томан - т.е. още е рязано от материалите вероятно :) ).

А за разликите в цените - въпрос на конюктура, ценова политика и цени на материалите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега остава всеки един който е работил във фирма вносител или производител на каквото и да е да си припомни как се ценообразуват нещата като процент от себестойност и какво е изискването за лейбъл "мейд ин" еди къде си и току виж цената си дошла на мястото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.