Jump to content
Българският форум за музиканти

Peavey Classic 50


kolio_k

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Кольо за теб няма значение нито един компонент от веригата. :) Звука е в душата ти и си постигнал най-сладкия момент - да накараш той да излезе и през пръстите ти, приятелю. Това което си пропуснал от веригата и което забелязвам обаче е микрофона - модел 441 на sennheiser - който от няколко години ми е любим по отношение на много неща, но да речем предимно на усилватели от рода на ENGL, които с sm57 или 609, u87 или какъвто и да е друг мик имат прекалено груб тон, който 441 умее да омекоти и оформи доста добре - определено и с пиви класик сериите се справя със същия успех като гледам и слушам. :) Този амп го познавам до болка и с теб сме говорили за него преди доста време...любим ми е и като цена и като възможности, имал съм го доста години преди да ми го откраднат. Единствения му минус е, че няма достатъчно чист тон, ако реши човек да увеличи мастер волюма, но това се преживява на фона на другото. Поздрави! :)

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^За свиренето е точно така,но за микрофона не е ли малко прекалено?441 струва два пъти повече от усилвателя, е606,e 906 не е ли по-поносим вариант?

Питам понеже и аз се чудя за хубав микрофон за озвучаване,въпреки че като се замисля какво излиза накрая...няма много смисъл да се влага.

http://www.musicworld.bg/bg/m_260343/pp_4/SENNHEISER_Pro_Audio.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментарите :godbless:

Наистина микрофона е 441 и наистина е прекрасен микрофон за целта, но не струва повече от усилвателя, на старо се намират между 500 и 600 лева (пак си е много но...) иначе и със Shure sm57, мога да изкарам подобен звук, но в никакъв случай с прав микрофон, като във видеото. Евтина алтернатива на този микрофон като за целта (записване на китарен амп) би била, лентов китайски микрофон от Томан, резултата е доста задоволителен.

 

@ Телериг

Благодаря друже!

И аз много харесвам ампа, но този, за разлика от classic 30 има повече от достатъчно clean headroom, очевидно схемата му е различна, иначе пак е с 4xEL84

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Heartman, 441 е доста по-скъп от 57 и 609/909 верно е това, но ние не сме обсъждали вариант за купуване на микрофон в тази тема. За озвучаване каквото и да избереш 57 или е 609 си е екстра вариант. Аз лично предпочитам 609, защото мога да го пусна пред говорителя без стойка. За нашите "клубове" и "концерти" няма значение толкова. Звукозаписа е съвсем друга работа...там 441 има много достойнства, но темата е друга все пак. 

 

По отношение на този усилвател се сещам за една друга слабост, понеже платката е "П" -образно сгъната и разположена в шасито без нещо което да обира вибрациите, може би този амп не е най-удачния избор за много разнасяне. Понеже с моя класик 30 обикалях много навремето из "клубовете" в цялата страна, поне веднъж в годината се налагаше да го нося на ремонт понеже се разпояваха мостчетата между трите компонента на платката, но и аз го сцепвах от разнасяне де...просто не са много солидно направени иначе са страхотни усилватели за всякакъв стил :):thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко съм изненадан за издържливостта на ампа.С респект към опита на Telerig,но имам познат,който "гигва" сериозно с него по малки "венюта" и го мъкне редовно на репетиции без да е от най-внимателните!Не говоря за българин и свири с един от предишните клавиристи на Ингви.Става въпрос за 30-ката.Не съм запознат ,дали пък няма някакви версии този модел за който говори Telerig ?Честито за ампа!Разликата между 30 ватовия 1х12 и този в " headroom"-a не подлежи на коментар :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, далеч съм от мисълта, че не е издържлив, казвам само че не е от най-здраво направените и са възможни проблеми без да е гаранция, че ще има такива - всеки който извади платката от шасито може да види слабостите в дизайна и проектирането, но за цената си това е един страхотен  усилвател! Просто аз наистина го тормозих много - говорим за 4-5 години в които нон стоп го експлоатирах и носих къде ли не. Даже в периода 2000-2001ва е носен цяла година 4-5 дни седмично по клубове, а събота и неделя на репетиции. :) Откраднаха ми го 2002 -ра края. Мъкнал съм го дори и в автобуси и влакове!  Бях втори собственик, предния две години го беше разнасял по кораби в Норвегия. Според мен е нормално по-ниските класове да се раздрънкат при такъв тормоз. Даже според мен много издържа животинката :) Поздрави! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е видял бой ампа ти :)Много съжалявам,че са го откраднали!Аз също съм губил лйбим амп по подобен начин,колкото и да е странно, не ми го върнаха при ремонт.Не скам да влизам в подробности,защото ще се отклоня от темата,а и ще засегна до болка познати на много хора имена.Но факта си е факт!Навсакъде се краде ,но никъде не изчезва при ремонт!:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ето един студиен запис на бившата ми група в който всички китари са записани с този амп - класик 30. Изключение е само солото със слайда което го записвах с мюзикмен комбо, тъй като имаше по-подходящ звук за слайд китара...няма никакви ефекти само в последната партия crybaby уа-педал. Всичко си е единствено и само китарата ми мексикански фендер страт - амп - микрофон. Ефектите са от кюбейс. Записа и микса са дело на Гепи в култовото навремето Стейн студио. Парчето е от далечната 2001-ва. Това е последния запис преди кражбата и на китарата и на ампа. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=TbyBLeyCrTM&list=PLhw_unasuh1QJRfmxg5kC760ctPyfxPDB

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

..хубаво е да пускаш по често неща от доброто старо време , приятелю ... щото наистина са добри ... и за жалост в момента малко групи правят парчета с подобно въздействие ...мхм ... 

 

... а иначе относно комбото какво да кажа - комуникацията с Колю ме е научила на едно - ако ти трябва човек ,който знае за какво иде реч когато се говори за  китари и китарни джаджи това е той ... и като прибавим към това и начина по който пипа китарата ... балсам за душата .... мда .... дай боже всекиму ... браво , баце ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.