Jump to content
Българският форум за музиканти

Композиране и аранжиране на музика с дигитално пиано


Recommended Posts

Здравейте. Моля за съвет коя комбинация е по- подходяща за аранжиране на музика- дигитално пиано /напр.Yamaha dgx 650/ и използване на виртуални инструменти и синтезатори или професионален аранжор /напр. КORG PA 500/. Как е най - добре да ги комбинирам. Особено държа пианото да е с 88 клавиша и hammer клавиатура. Благодаря. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аранжора изключва работата с виртуални инструменти и софтуер, ако не смяташ да свириш на сцена, и предпочиташ работата на компютър и vsti - Ямахата е по оправдана инвестиция, плюс необходимия аудиоинтерфейс, монитори (евентуално софтуер  :greenball: ).

НО според цената на Ямахата, която гледам, механиката не е съвсем "хамър"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На ревюто на сайта презентират Yamaha dgx 650 като "graded hammer standart action". Това различно ли е от hammer клавиатурата? Моля, обяснете, ако е от значение при избора.

  А този тип пиана позволяват ли да бъдат добавяни нови звуци /например от PC/ или може да се използват само вградените гласове?  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами зависи колко и как си запознат/а с миди светът, секвенсерите и компютърните програми.

Така зададен въпроса ме кара да предположа, че темата не е особено ясна, затова може би по-бърз резултат ще имаш ако заложиш първо само на Аранжор свирка, а в последствие да добавиш компютър и софтуер. 

Иначе отговора на въпроса по горе - бленди (звуци) няма как да добавиш във външен синтезатор, освен ако не си купиш съответните експанжън карти (ако модела изобщо позволява). Друг вариант е да се ползва инструмента като "семплер", но отиваме просто в двуги модели, други технологии, и т.н.

А в Ямахата не можеш да добавяш гласове. ТОва е извън концепцията на този тип ел. пиана.

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този модел Ямаха няма нищо общо с хамър клавиатурата. Не може да добавяш звуци. Може да сложиш нови стилове. Един по един. Зареждането на стиловете е много бавно.

С една дума - каквото има в него, това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре. Може ли да ми препоръчате приличен синтезатор за посочените цели до 2000лв. Въпреки, че ми харесва дигиталното пиано, бих желала да купя инструмент с повече възможности, защото не се знае какво ще ми потрябва в бъдеще.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ами .......предлагам ти да си купиш пиано за 5-600 лв, а другите пари да задържиш, докато се усетиш накъде ще тръгнат нещата......после за оснаталите 1400 лв компютър, ,усб звукова карта и активни монитори.......така ще имаш еквивалента на звукозаписно проджект студио.......остава след това четене, цъкане, пак четене, пак цъкане и така нататък.......

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

musiceye Какво точно искаш да правиш?

 

- ако ти е по-лесно да си свириш  барабаните, някакъв бас, хармония да понасложиш неща може би синтезатор със секвенсър ще те удовлетвори. Корг тритон Ле има доста сносен секвенсър, но малко трудно се движиш из парчето ( или поне на мен ми е трудно и разсейващо и демотивиращо), и няма стилове или ако има някакви неща подобни на стилове те са свързани с точно определени комбинации или звуци. 

Иначе миди клавиатура и кюбейс би ти свършил чудесна работа, записваш променяш копираш където колкото трябва на мен лично така ми е по-прегледно. 

Ако е нещото е в МИДИ вариант на мен лично в сибелиус ми е най-удобно. Като класическа партитура.

В крайна сметка каквото и да вземеш хем ще ти върши работа хем ще те е яд, че няма нещо си. Важното е да помислиш в твоята си работа и в твоите си цели какво точно ти трябва. И да прецениш кое ще ти е най-удобно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.