Jump to content
Българският форум за музиканти

Обичате ли да правите трикове с палките?


Recommended Posts

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Гледай Бъди Рич!Има много и за гледане и за слушане.Работа могат да ти свършат и някой от циркаджийте,започващи с Т,като:Томи Олдридж,Томи Лий,и др. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова съм вързан в ръцете, че всеки път като се опитам да направя нещо с палката/те, обикновено си я забивам в окото или я изхвърлям на около 10 м. от мен. :unsure: Иначе много се кефя на такива пинизи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да бе.примерно кво е казал портной:"...за сега мога да си хвърлям палката на 10 метра височина,но истината е да мога да правя всичко останало докато свиря:да ям и т.н......"аве предимно трябва да можеш да свириш пък номерата ще дойдат от самосебе си :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да бе.примерно кво е казал портной:"...за сега мога да си хвърлям палката на 10 метра височина,но истината е да мога да правя всичко останало докато свиря:да ям и т.н......"аве предимно трябва да можеш да свириш пък номерата ще дойдат от самосебе си  :ph34r:

да и аз съм на тва мнение по добре да свириш кат хората отколкото да се учиш да се въртиш палката но през свободното време мое тренира

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаааа

Много се кефя-посветил съм (не)известно време и на тия тренировки и имам известни успехи,който ако не циркаджииски ефект имат добро приложение в моменти на скука докато китаржийте си опъват кабелажа или ходят да пикаят.Мога да ги враткам само по 2 начина ,но ми стига на мене:ph34r:)) аз барабанист искам да съм ,не клоун все пак:ph34r:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да!правилно е да се прави шоу.хората това търсят,но лично предпочитам барабанист,който може да свири,отколкото някав палячо :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да можеш да свириш е най ниското стъпало от това да направиш добро шоу. Примерно аз като гледах W.A.S.P. на живо най ме впечатли как барабаниста си подмяташе палките на 5-10 метра във въздуха без тва да му пречи да свири. Човека си е скъсал задника да се научи да свири, а мен ме впечатляват някви номерца с палките :P:P А аз хем се водя музикант :)

Правете си изводи за немузикантите :)

 

Само че тук става дума за шоу, концерт. А за да се стигне до там тряя техника, креативност, оригналност и прочие абстрактни термини :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дето викаше един познат "Абе кфо като не мога да въртя палките, нали пак съм добър" :P така че тва да не притеснява никой, че не може да си върти палките, в интерес на истината и аз не мога, но не ме и влече някакси...Пък вече, който иска да прави шоута по life-ове да се учи, мен ми е достатъчно хората да харесат музиката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки път когато някъде излезне тема за въртене на палки, винаги се пълни с коментари като горните, че незнамсикво, било безмислено и по-добре да можело да се свири. ОК, така да е, но няма абсолютно нищо лошо в това да можеш да си играеш с палките и да правиш номера, защото живото свирене малко или много си е showmanship и да гледаш скучни музиканти на сцена не е интересно, знаете всички. :P

 

В DVD-то на Томас Ланг (както и в много други барабанни видео-та) са застъпени много обширно разясненията за всякакви видове twirl-ове, няколко статии в Модърн Дръмър също го разискват обстойно този въпрос, а и наистина след като човек гледа концерт на Бъди Рич, няма как да не се запали да се занимава с такива циркаджийски номера. :) Така че информация има по въпроса, което води до заключението, че хората по света го възприемат достатъчно насериозно този въпрос, така че критикарите да ходят някъде да се скрият. Доколкото си спомням, лицето Рики Рокет от Пойзън даже беше издал специализирано видео само за въртене на палки, да не говорим, че signature палките му били направени с едикаква си форма специално за да подпомагат въртежи. :)

 

Аз лично владея само най-стандартното "фалшиво" въртене (палката между показалец и среден, нататък се сещате), като го правя предимно назад, щото така свикнах едно време докато се учех. Този вид въртене може да се използва за един много любим мой трик, а именно преминаване с лявата ръка от matched към traditional grip и обратно чрез 1-2 оборота въртене. Операцията става сравнително лесно - започва се от стандартен захват на палката, замахваш нагоре, палката тръгва назад, пускаш я да ти мине между показалеца и средния пръст, тя става в положение за въртене, пускаш я 1-2 оборота и в момента от въртенето, в който палката сочи напред, спираш движението с палец и тя фактически се озовава точно в положение за traditional grip. Свириш си там колкото искаш така и когато дойде време да минаваш обратно в matched, замахваш надолу, за да тръгне палката да се върти, в момента на замахването махаш палеца, за да я освободиш, тя се озовава пак между показалец и среден, прави няколко оборота, този път напред и когато искаш да спреш, просто в момента, в който сочи напред, я хващаш с всички останали пръсти и палеца (показалецът в този момент ти е над палката), докато си я хванал с останалите, преместваш показалеца на място и си готов. :)

С думи се обяснява трудно, така че който иска, мога да се опитвам да докарам и снимчици.

 

За останалите видове въртенета (Tommy Lee twirl и т.н.) за съжаление не мога да помогна, щото не ги владея. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

искаме снимки ......

 

 

...... в цял ръст разбира се ....

1-ви тур:официално облеко (вечрна рокля или костюм)

2-ви тур:монокини

3-ти тур:интервю

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таквиз трикове са много полезни! Аз на барабани мога едва-едва да държа някакво ритъмче, но като седнах веднъж с едни пичове свирихме и въртях палките, те решиха, че съм много добър! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публиката,по принцип слуша с очите си,и затова колкото е по-атрактивен един барабанджия,толкова по-добре.Едва 10%,от хората на концерт разбират какво свири барабаниста,за останалите 90%,една триола,или влакче,казано по-просто,е далеч по-ефектна,от най-сложната полиритмия,или друга някаква изгъзица.Имал съм фрапантни случай,и то с музиканти,когато аз се възхищавам на фигура,трик,или някое друго запомнящо се изпълнение,останалите слушащи да решат,че дръмара просто е сбъркал,и не става за нищо,така че везните накланят в полза на шоуто.Най-простото сравнение за мен е между Майк Манчини и Върджил Донати,и двамата са зверове,но Манчини е радост за окото,а Върджил Донати все едно всеки момент,ще му махнат седалката на столчето.В никакъв случай не поддържам тезата,че свиренето трябва да остане на заден план,просто ефектните изпълнения са като черешката на тортата,при едно хубаво и технично свирене!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.