Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ в избора на ел. китара


Lachko0o

Recommended Posts

И аз ще те посъветвам да не си купуваш китара с тремоло. Особено за първа китара. Голяма грешка. Вкарваш си таралеж в гащите особено с евтините китари с тремоло. 

 

Разгледай и тук може да си харесаш нещо


 

Ако имаш възможност вместо евтин усилвател може да разгледаш и ето това :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре ще потърся из града и близкиките градове и сайтовете и дано се намери нещо което мога да си позволя. Мерси на всички за помощта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:whistle: Идеална е! Купувай смело и безотговорно!

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още нещо да ти кажа за усилвателя, може да прозвучи странно, но не ти е жизнено необходим за да си свириш техническите упражнения вкъщи, въпреки че си с електрическа китара. Така че, ако в момента нямаш пари за него по-добре си вземи китарата и започни да свириш без усилвател, събери пари за по-добър и тогава го купи след време. Вкъщи имам усилвател, преходник за китарата за PC-to за да го ползвам с GuitarRig5, VOX AmPlug, дори си взех и wireless за да не ми се мотаят кабели в краката и въпреки това в 90% от времето свиря на нея unplugged / без да я включвам никъде. Освен това първите поне 6 месеца ще можеш да свириш макс по 20 мин. на ден просто защото пръстите ще те болят доволно много :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

  :offtopic-001:

 

^ Усилвателят си е важна част от звука, а когато свириш на "сухо", не си чуваш както трябва почти нищо от саунда. Затова има акустични китари : по - добре си вземи такава, ако няма да я включваш.

Това за 6-те месеца не знам откъде го измисли, но ако говориш от твой личен опит, нещо ми подсказва, че свириш 1 път седмично за по 20 минути :) Защото при мен дори и да не съм свирил от доста време, не ме болят никога пръстите повече от 2-3 дена, след което загрубяват възглавничките и мога да свиря неограничено време, стига да не прекалявам с извиването (bend) на струните.

Не, че съм някакъв критерий, само споменавам, защото останах с впечатление, че свиренето на ел. китара е едва ли не мазохистично изживяване :D :D

пс. Послушай ме за усилвателя, или си смени китарата с куха! Някой ден ще ми благодариш.  :D :D

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Бе и аз не съм критерий,но рядко се пускам през усилвател в къщи,дрънча си на сухо китарките ми звучат прилично като акустика,въпреки,че са електрически.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001:

Когато си съвсем начинаещ и още не ти се е оформило основното загрубяване на кожата не ти се разминава само с 2-3 дни. След време когато вече ги имаш мазолите тогава, да. :) Аз лично първата година когато се разделят пръстите и се синхронизират двете ръце свирех почти всеки ден до откат, т.е. докато пръстите започнат да ме болят толкова, че да не мога да пипам струните и сменях кожа на всеки 2-3 седмици. :) Незнам защо но нещата с болката при мен чувствително се подобриха няколко седмици след като смених струните от 9-ки на 11-ки защото късах 1-ва струна доста често. Bending правя много често, вероятно е заради това :) Между другото 2 слоя Каноколит-Б (медицинския) върху пръстите върши чудеса когато го нанесеш преди да почнат да те болят, това обаче го открих доста късно за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си дрънча доста упражнения на сухо с електрическа, но усилвател си е нужен за да научиш правилно техниките на звукоизвличане и заглушаване. Упражненията с гейн са жизнено важни. След 6 месеца свирене като се включиш към усилвател може да се шашнеш какво мазало правиш :) 

AmPlug също си е вариант, но нищо не може да се сравни с хубав усилвател. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги съм "проповядвал" свиренето както акустично, така и с АМР. И двете си имат предимства и недостатъци и съвместната им употреба е само в плюс.

В къщи и аз жуля само ънплъгт. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.