Jump to content
Българският форум за музиканти

Необходимо оборудване за клавир


Trader

Recommended Posts

Здравейте колеги,решихме да купим оборудване за клавирите корг па55 и па50,но незнам каква апаратура ще ми трябва.Кабели,усилвател и миксер + 2 микрофона.Колко кабела и какви кабели ще ми е необходимо? 4 кабела,които ще са свързани от клавирите към миксера,4 кабела от миксера към усилватела и тонколоните ги свързвам със усилватела...така ли е или не,защото въобще ме няма в тия неща.

Оборудването ще е евтино.Тонколоните ще са или 2х400w или 4 тонколона 2х300 и 2х200.

Какъв усилвател(евтин) и с какви параметри щени е  нужен,миксера също с какви параметри трябва да е,за да може да се свърже към него 2 микрофона и да има ехо.

Кабелите как трябва да са свързани? Например:2 кабела L/R на output-а на клавира отиват към L/R input-а на миксера,2 кабела L/R от output-а на миксера към input-а на усилватела и тонколоните към усилватела?

 

Малко объркано го разказах май,но тъй като не съм много навътре с тези неща и няма кой да попитам се обръщам към вас.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях,че има и миксери с вграден усилвател и се насочих към такъв,но незнам с какви параметри трябва да е,за 2 клавира,2 микрофона и 2 или 4 ъонколона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-лесен и евтин вариант е да си купиш активни колони  + миксер с вграден ефект(без вградено стъпало) + 2 XLR кабела и си готов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги за отговорите,наистина с активните колони и един миксер работата е по лесна,вместо усилвател и колони,направо 2в1.Това видеото с тези колони го знам,но са много скъпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря колеги за отговорите,наистина с активните колони и един миксер работата е по лесна,вместо усилвател и колони,направо 2в1.Това видеото с тези колони го знам,но са много скъпи.

Нещо не ми е ясно. Ако може да се обясни.

 

Значи, туй малкото Roland-че е скъпо, а озвучителни тела 2х400 вата, усилвател 2х400 и смесителен пулт ще е евтино , така ли?

 

Още нещо не е ясно. Тази почти 1KW акустическа система за какво ще е предназначена? За селския площад, що ли?

 

Че не разбирате е ясно. Нормално би било да си намерите консултант, който отговорно да ви реши дилемите. 

Ще си позволя обаче да предположа какво ще стане в действителност.

Ще получите една торба разнообразни мнения. Ще хвърлите някакви пари, вярно, не много, но безмислено и накрая ще имате нещо, което ще е за плашене на гарги.

 

Това ли искате?

 

Поне от темата досега това излиза.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колеги може ли да попитам нещо.Решихме да купим колони 2х600w.Избрахме усилвател behringer epq1200 към който може да се свърже 2х600 на 4 ohm 2бр. колони.Остава миксера какъв да е,за да можем да свържем 2 или 3 микрофона и двата клавира.

Погледнах отзад на усилвателя от снимките и доколкото рабрах се свързва само 2 кабела,които предполагаm ще идват от миксера,а от там стигнах до извода,че ще трябва да купим само 2 XLR кабела и да свържем по 1 на всеки клавир.

И сега.......2 Клавира от които излизат по 1 XLR кабел(на единия клавир лявата колона,на другия дясната ако е така...)-който ги свързваме към миксера.От миксера излизат 2 кабела към усилватела(които предават звука от клавирите към усилватела),а в усилватела са свързани 2та тонколона.

Има миксери с вградени усилватели мишпулт ли са нещо от този сорт.Ако иа възожност всичко да свържем само в един миксер до 400-500лв предложете оферти.

Тонколоните не са проблем те са избрани или ще са 2х600 или 2х400 на 4 ома.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно не си намерил човек, който да даде правилното решение. Или изобщо не си търсил.

Защо тогава го написа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълна каша са тия описания.

Първо - имате два клавира. С тях ходите на участия, като явно ви трябват и поне два микрофона. Значи, примерно двамата клавиристи свирят и пеят. Примерно сега ще се засилите към морето, да свирите в някоя кръчма. И си търсите оборудване.

Насочили сте се към тонколони 600 вата на 4 ома. Марка и модел неясни. Ще ги захранва беринджър 1200, който по спецификации вади 2х600 вата на 4 ома, ама реално е два пъти по-малко. Затова ще се наложи да го надувате и ще има проблеми. Затова ако тръгвате на участия, ви трябва и един резервен усилвател. Трябват ви и два кабела от усилвателя до всяка тонколона, най-вероятно ще са със спикони. Гледайте кабелите да са поне 2,5 квадрата.

Тръгнах отзад напред, ама нейсе, карай да върви.

Стигнахме до пулта. Трябва да има 2-4 микрофонни входа и минимум 2 линейни стерео входа. Във всеки стерео вход поотделно ще включвате клавирите. Една читава снимка не намерих на тия клавири отзад, да видя какви изходи имат. Приемам, че имат най-вероятно по един стереизход с жак. Та от всеки клавир кабел от изхода в линеен вход на усилвателя.

Микрофони - каквито имате със съответните кабели (XLR) в микрофонните входове на пулта. Също е крайно желателно пулта да има ефект. От изхода на пулта към входа на усилвателя два броя кабели, с конектори в зависимост какви са изходите на пулта.

Горе долу така разбирам нещата.

И сте попаднали на някой, който иска да ви вземе парите.

Ако обаче няма да ходите по участия, а ще си свирите за кеф вкъщи, тия 1200 вата са излишни, дори опасни за слуха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dedo pop, да се хванем на бас, че ще направят каквото си искат, но не и това, което си написал!

Въпреки, че си го написал правилно и културно.  :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.