Jump to content
Българският форум за музиканти

Счупена китара!Помогнете!


Recommended Posts

   Здравейте, проблемът ми с следният: Имам електрическа китара Orville Les Paul от 90-те години, която много си обичам, но един ден се прибрах вкъщи и видях, че е станало произшествие. Сърцето ме заболя. Очевидно е паднала от стойката. проблемът, че горната част на грифа е счупена, самото дърво е счупено(не пукнато). Въпросът ми е, това може ли да се оправи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

  :yes:  Да, може да се оправи. Аз лично съм лепил сам 4 - 5 китари и стана успешно, но много грозно!

И в този форум многократно са описвани такива случаи. Потърси ги, че мен ме мързи. Скоро попаднах  на клипче(дори няколко) в YouTube, където подробно се показваше как се оправя такъв проблем. Потърси ги, че мен ме мързи. Но най-добре да я оправи лютиер. Тук има тема за лютиери и контакти с тях. Потърси я, че мен ме мързи.

Успех! :ok:

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усещам, че ако колегата не го мързеше толкова, можеше и сам да ти я поправи :greenball:. Майтап си правя, не се връзвайте ;)

 

Иначе и аз благодаря за информацията, че едно приятелче някак успя да си счупи китарата и си търсеше майстор да му я оправя. Не знам докъде е стигнал.

 

Успех с майсторенето!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Има една тема, наречена KD зона ... и много други, разбира се ... на тази конкретно е поучителна

Редактирано от viksps
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Щом питаш, значи не можеш и не знаеш как, което само по себе си не е проплем.Винаги е по-добре да питаш преди да стреляш, а не обратното

Проблем ще стане обаче, че след като изгледаш дузина клипчета, прочетеш N теми и придобиеш енергия и самоуверенист,  се хванеш и да съсипеш и без това вече счупената китара.

 

Условия за помощ:

1.От кой град си?

2.Готов ли си да платиш за ремонта?

3.Дай снимки, тук има лютиери които ще дадат точна диагноза и прогноза.

 

П.П. Винаги съм се питал, как така китарите падат сами от стойките, ама това е извън темата.

 

Дано не възприемеш черният ми хумор за заяждане.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/topic/121685-%D0%B7%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%85-%D0%B8-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0/

Не е най-удачния начин но не ми се занимаваше тогава да я правя на ново и на сглобга, а и китарата не си заслужаваше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно се получава... Човекът има определен проблем, съвети - бол, а гадните лютиери мълчат! И то не за пръв път (надали ще е и за последен)!...Срам и резил за тях!..

Имаше един цитат на Атанас Буров ( ако някой не знае кой е - да чете!), в който Буров казва следното: " Българинът ще стане велик човек (разбирай - нормален), когато спре да гледа как да мине по-тънко и започне да си плаща АДЕКВАТНО за предоставените му услуги".

Не знам с какво се занимава Mitko (човекът с проблема), но ми е интересно дали той на драго сърце предоставя безплатни услуги в своята област?..

Иначе всичко може да бъде поправено или направено (особено от неоспорими авторитети като KD Basses), въпросът е дали има смисъл, особено финансов? За собственикът, не за лютиерите - той определя това, а не те!..

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Orville Les Paul от 90-те. Определено има смисъл да се занимава да я оправи и то не той лично, а най-добрия лютиер, който успее да намери защото тази китара е ценна ако наистина е оригинална. Всъщност става дуама за Gibson Les Paul от 90-те, произведен в и за пазара в Япония. Продават се под името Orville защото Gibson нямат право да продават китари в япония с бранда Gibson.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нема тънко ,пиши на Диката или К, Димитров да ти я оправят,при счупен гриф си трябва лютиер,не е козметична манипулация,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Не, всъщност не става дума за Gibson произведен за Япония, а за joint-venture на Гибсън с японския им дистрибутор, който дистрибутира и Епифон - в това време произвеждани в Япония и Корея. Този бранд е произвеждан в Япония и целта е била позиционирането му между Епифон и Гибсън, като пазарно предложение (http://en.wikipedia.org/wiki/Orville_by_Gibson). Китарите са се произвеждали в Япония и са добри инструменти, но не са Гибсън (в което само по себе си няма нищо олошо).

Заслужава си да я пипне добър лютиер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.