Jump to content
Българският форум за музиканти

Fretwraps - без излишен шум


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Да разбирам ли, че в София няма от къде да се купи такова нещо? Дайнакорд, Икономов или Телесаунд ? Другия вариант поръчка от Томан през Дайнакорд. Замислям се да си взема и аз такава джаджа. Определено за тапинга през струна и на всички струни помага много. На една и две струни свиря чисто, но примерно, ако има String Skipping, адски трудно е да е чисто и тия джаджи трябва да помагат много. Малко или много това се явява шорткът и чиитйнг, и ако трябва да сме честни трябва да се свири без такива неща, за да ти бъди перфектна техниката, а не да се заблуждаваме и да свиква мускулната памет с "лесното". Определено състейна ми е много важен. Любопитно ми е да видя именно при бързо свирене на една струна как ще се представя, защото нещо забелязвам леки шумуве, които ме дразнят при опредлени пасажи на първа струна, въпреки че наблюдавам техниката си и се опитвам максимално да се заглушава и да е чисто. Аз съм на принципа по-добре по-бавно и чисто, отколкото бързо и слопи. Но определено при тапинг най-би било полезно и там най-вече виждам предназначението на джаджата.

Редактирано от JacksonSoloist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Томан продават по 3 броя еднакви за 25Е. А от щатите си купуваш 3 различни за 25$. Нямам представа защо така правят от Томан. В България също не съм ги виждал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Абсолютно прав си за чийтинга, за това при упражнения без него, а на живо или записи можеш да си позволиш да го сложиш :)

Иначе за наличности musicman ти каза как стоят нещата, аз се надявах от томан да стане, но цените им са много по-високи и нямат баш най-изгодния пакет. Ще им драсна един мейл тези дни да ги питам дали няма да направят нещо по въпроса, но дори да направят пак ще е 25 евро и при положение че за 29$ + 6,50$ доставка ти идват за 1-2 седмици от официалния сайт е по-добре от там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те и на мен от Щатите ми стъпиха на толкова. Paypal цакат и в момента не мога да се сетя дали имаше и някаква доставка... Но за мен беше важно комплектът да е за 6, 7 и 8 струнна китара. Пуснах мухата в Телесаунд да поръчат. Ще видим...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

А дано, мен ми стъпаха на 56лв общо с доставката - Sampler Pack, за седмица по пощата, ама може и да съм уцелил момент в който изпращат икономичните пратки. Но, като гледам най-вероятно на някой етап ще е добре да се вземе поне още един pack, изглеждат податлви на разнищване и накъсване. 

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ай сиктир ве, 20 кинта за такава шитня. На мен лично ми се струват много. Нека чичо Стъмпи да помисли все пак, де, може да си променя мнението :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Около 15лв излиза като махнеш доставката и си струва всеки лев :> При всяко положение ще е по-добре от колкото в томан.

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Добре че са изкарали XL размер, защото Large, който се води за 6 струнен бас едва пасва на 5 с доста опъване :>

 

vi36ed.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Идеята на качването на fretwrap-a/ластик/шал/чорап по-нагоре по грифа е че се заглушават струните като цяло, а не само зад нъта и тва е доста полезно ако свириш с висок гейн. Работите излизат по-чисто. Аз лично използвам тая врътка ако ми се налага да sweep-вам, тъй като не съм се научил да заглушавам както трябва и sweep-овете не излизат достатъчно чисто. Само целия филм на тва нещо както аз го правя е да не става обертон, а ако удариш свободна струна да излиза ghost note(учил съм се от gp5).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Единственото за мен специално предназначение е при много гейн и Тapping със String Skipping, и при свирене на първа струна рънове alternate picking. Местя си ъгъла на ръката заглушавам и все на моменти чувам едно звънливо гадно звуче като тръгвам от 24-то прагче посока към първо и между 13 и 6-7-мо го чувам. Не знам прекалено ли съм педантичен, това неизбежно ли е, праговете са за смяна ли(което няма да ме изненада, пиля 2г., но се подравняваха веднъж), не знам. Иначе всичко друго ми е чисто. Колега, не знам sweep-а как и от колко време се упражняваш, но си трябяа бая упражнения и анализ на двете ръце и синхронизация. Заглушаването идва най-вече от дясната ръка, като трябва да е съвсем леко на повърхността на струните и лявата ръка като сменя струна дясната вднага заглушава горната. При високи скорости това е автоматизирано и общо взето от много свирене го правиш на автопилот, както си се учил в ранните си месеци и години. Има видеа в ютууб и то много добри, предполагам си гледал?

Та някой ден дано и по тукашните магазини има и може да купя да пробвам тези джаджи. Все пак, ако имате информция текуща или за в бъдеще мернете било в Икономов, Дайнакорд, Телесаунд или други, свиркайте :).

Редактирано от JacksonSoloist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.