Jump to content
Българският форум за музиканти

Нови продукти на Korg и Vox, представени на Musikmesse 2014.


Recommended Posts

За нас е удоволствие първи да Ви представим както нови, така и някои вече познати продукти на KORG и VOX за 2014-та година, които ни бяха демонстрирани на световното музикално изложение във Франкфурт - Musikmesse.

На първо място е новият аранжор от световно признатата Pa серия на KORG – Pa300. Той е компактен, на достъпна цена и онова, което го прави конкурентен е обновеният набор от висококачествени звуци и стилове. Използвайки тези опции Вие можете да поддържате цяла група и дори да композирате своя собствена музика. Pa300 е аранжор, който лесно ще бъде възприет както от любители, така и от професионалисти, като целта на KORG е с този продукт да вдигнат нивото на стандарт и качество в ентри-левъл ценовия клас.

Новостите тук са:

- Подобрение в Real eXperience енджина, което предоставя ново качество и реализъм на звука. Този енджин е заложен и в системата на Pa900 и Pa600.

- Голяма вътрешна фабрична памет, еквивалентна с тази при Pa600.

- Елегантно проектираният и компактен дизайн на аранжора е съчетан с висококачествена озвучителна система.

 

1_Pa300_top

- 5” TouchView цветен TFT дисплей.

- Интуитивен и лесен интерфейс, снабден с търсачка, чрез която по-лесно ще откривате нужните Ви музикални ресурси и файлове.

- Над 300 фабрични стила, всеки съдържащ 3 интрота/аутрота, 4 вариации, 4 fill in-а и брейкове, както и 8 предпочитани и 3 потребителски банки, на които можете да запаметите стилове с цел улесняване повреме на свирене. Подобреният Guitar Mode 2 Ви дава още по-реалистично звучащи китарни партии.

- Подобрение в GM за стандартни MIDI файлове, MP3 плеър с транспониране и промяна на темпото, съвместим с популярни формати за текстове , включително графични, като Text Viewer и Scope.

- 4 стерео мастър ефекта(125 FX алогаритми).

- Напълно програмируема SongBook база данни, базирана на стилове, SMF, караоке и MP3 файлове, създаване на потребителски листи с филтриране и опции за подредба.

 

С този модел се разчупва идеята, че в едно устройство може да има ограничения. Собствениците на Pa300 имат пълен контрол над аранжора, както и възможността да променят всичко. Двете опции, които ще забележите са Easy и Expert. В Easy режима, който ще видите на тъчскрийна Вие ще виждате само най-важните и основни опции и контроли на клавира. Expert режима Ви дава възможност да промените всичко и да постигнете уникален и неповторим звук.

Вторият продукт, който искаме да Ви демонстрираме е KORG Kross-88-BK. Това е добре познатият Ви модел, без промени по хардуера и софутера, но в нов цвят - Chic black. С този нов цвят KORG допълват уникалността и стила на Kross серията.

kross88_BK_slant_rgb

kross88_BK_rear_rgb

kross88_BK_pers_rgb

 

 

Следващата красота, с която KORG ни изненадаха е дигиталното пиано KORG LP-180. Тук производителите са надминали себе си, съчетавайки фина изработка, компактни размери и уникално качество в едно. Тялото на LP-180 идва в два цвята(бял и черен) и е едва 27 сантиметра в дълбочина, което Ви позволява да монтирате това пиано навсякъде, без да Ви пречи. Класическата натурална тежка клавиатура, позната Ви от другите продукти на KORG, също е налице. Това, което ни учуди е, че за пръв път в този ценови клас на инструменти, KORG добавят в пакета на продукта и инструментално покривало. С това пиано получавате и стойка от типа "цяла" и троен педал. Този инструмент разполага с десет вградени висококачествени звука, включително ривърб и хорус. 120 гласовия полифоничния звук(60 гласов при стерео режим) прави LP-180 един от най-добрите инструменти в класа му. 11 ватовата вградена озвучителна система на пианото Ви дава възможност да изпитате максимално удоволствието при свирене и упражнения.

LP-180_bk_slantcl_rgb
LP-180_bk_slant_rgb

LP-</p></p><p>180_bk_image_rgb
LP-</p></p><p>180_bk_front_rgb
LP-180_wh_slantcl_rgb3.jpeg

LP-</p></p><p>180_wh_slant_rgb3
LP-</p></p><p>180_wh_image_rgb3
LP-</p></p><p>180_wh_front_rgb3

 

 

С обновен вид ни зарадва и познатото ни дигитално пиано LP-380. То също не е претърпяло промени в хардуер и софтуер, но производителите са вмъкнали две нови цветови вариации, които придават още по-завършен и красив вид на техния продукт. Това са Vivid Red и Chic Black.

 

korg-lp-380-new

 

На представянето на продуктите на KORG ни беше демонстриран и новия KORG Nuvibe - true bypass Vibrato Chorus ефект. Този легендарен модулиращ ефект е създаден под супервизията на конструктора на оригиналния модел, който е станал популярен по време на Woodstock фестивала. С безграничните си възможности Nuvibe е пленил безброй китаристи и е пренесъл публиката на едно ново ниво на преживяване. Wave слайдерите дават възможност на потребителите да създават своя собствена LFO вълна, което прави звука им уникален. Към целият ефект е добавен и експрешън педал, който Ви дава възможност да контролирате модулацията през целия процес на свирене.

Nuvibe(1)

 

 

Друг продукт, който грабна нашето внимание е новият тунер за акустична китара - KORG Rimpitch. Този тунер се прикрепя към резонантния отвор на китарата и дава пълна видимост към полето за настройки. Идеята за създаването му се базира на неудобството на стандартните клип-тунери, които се прикачат към главата на китарата и това води до излишно отвличане на вниманието на свирещия.

1_Rimpitch_front

3'_Rimpitch_image_zoom

 

 

KORG напомнят за още един продукт по време на Musikmesse - KORG Keytar - RK-100S. Създаден през далечната 1984-та, този инструмент си проправя път през годините и е любим на много клавиристи. 30 години по-късно този клавир бе съживен от KORG и подобрен, така, че да покрива изискванията на музикантите, които го използват. Той е снабден с аналогово моделинг звуков генератор, два ribbon контролера и вокодер функция.

832a57212454cfe674af5f643cd35db2_pc

 

 

 

Изненада за нас беше аналоговият синтезаторен кит, който се предлага от KORG - MS-20. Идеята на този кит е клиентът да го сглоби сам, без спойки и по този начин да изпита максимално удовлетворение от тази си покупка.

 

 

Разглеждайки новостите, произведени от KORG, забелязахме, че към изложбения им щанд са включили и KORG TRITON taktile 25 и KORG TRITON taktile - 49 - USB controller клавиатура.

 

 

Голям интерес имаше и към KORG Gadget for iPad - mobile synthesizer studio. Този мобилен продукт Ви предоставя 15 синта и дръм машини, които можете да комбинирате и да записвате в реално време на своя iPad и да създавате музика навсякъде, където поискате.

 

Демонстрирано беше и взаимодействието между KORG - DS-DAC-100, DS-DAC100-m(mobile) и софтуерът AudioGate3. С тези две устройства и софтуерът за конвертиране, потребителите могат да възпроизвеждат музиката от техните аудио дискове или други медия, формати(24 bit (192/96kHz), 16bit, WAV, FLAC, MP3 и други) във висококачествено DSD аудио на техния лаптоп или десктоп компютър.

879b380f82463d90059f213053248c61_pc

 

 

За най-малките фенове на музиката KORG бяха изложили дигиталното tiny PIANO.

 

 

VOX, от своя страна, ни демонстрираха новия си мултифункционален усилвател - Soundbox mini. Този миниатюрен усилвател може да бъде използван като китарен усилвател, мониторна колона и вокална колона и дори за усилвател за пускане на музика на купон или пикник. Малките му размери го правят невероятно удобен за пренасяне и съхранение.

 

 

 

В духа на винтидж идеите, които се завръщат при много производители, VOX възраждат Tear-drop и Fantom китарите като форма чрез басовете им от сериите Mark III и Mark V.

 

 

Като черешка на тората беше изложен и китарния усилвател от лимитирана серия AC15-C1 в цвят British Garnet Red.

lg_AC15C1-V-RD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SOUNDBOX mini e това, което най-много ми трябва на мен като уличен музикант! :metalist: Надявам се скоро да бъде достъпно и у нас!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.