Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво да очакваме от Schecter Guitars през 2014г.


Recommended Posts

2014-та ми върна надеждите, че някога ще имам стимул да пробвам марката. След разочарованието, което изпитах при срещата си със 6-струнния Hellraiser и някой тяхни седмаци, новите попълниения в арсенала им определено ме обнадеждават.

 

Нови модели, които ми приковаха внаиманието са:

 

Banshee серията:

 

Banshee 7-Active: http://www.schecterguitars.com/guitars/2014/banshee-7-active-detail

 

14kjih3.jpg

Произедена в Корея, с тяло от елша и кленов нек с абаносов фингърборд. Мензурата е 26,5 инча, което ще даде мегдан за смъкване на строй. Хипшот бриджовете присъстват доста в новите им китари и ще помонат за правилното интониране със големия си ход. Не съм доволен само от избора на адаптери в тази китара EMG 81/85-7. При наличието на толкова сериозни зверове в редиите на Seymor Duncan - Nazgul; Blackouts; Black Winter; Distortion, мисля че можешха да сложат нещо такова тук. 

 

Радиуса също е нещо, което ме блазни: 12”-16” Compound Radius

 

Имат още доста нови модели, интересно ми е да чуя мнение от хора, които следят какво се случва с марката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Сайнастри Гатес!"  :hysterical:

Вади тремоло ръчката и казва: "I have the golden schaft"

 

Кога ще се сетят да сложат един абаносов фингърборд на тоя Хелрейзър се чудя аз.

ZLE я ме светни кога точно ESP взеха Schecter, че ти си по-запознат с фабриките?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди почти 30 години.

Реално едноличния собственик и основател на ESP,купува търговското име на тогава вече фалиралата компания Schecter.Не купува фабрики,инсталации и т.н.Така,че Schecter работи по същият модел като ESP.CNC машините са същите,подизпълнителите са същите,снабдителите на дървесина,на консумативи и части и т.н.Голямата разлика е ,че с Schecter не си позволява да обявява такива безумни цени,като с най-високите модели на ESP.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Изключително много ме блазнят. Сега забелязах и Blackjack - общо взето всичко което ме дразнеше в Hellraiser е махнато тук. Много примамлива брадва. Много красив финиш, разкарали са леко дразнещия перлен байндинг и са сложили най-сетне абаносов фингърборд. Seymor Duncan Blackouts адаптери! И на всичкото отгоре произведена в Корея  :girl_cray2:

 

j14xvr.jpg

 

15yafdc.jpg

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е,ма за кво ти е?Имаш си китара като слънце,копай си и не си давай парите за глупости.

Аз откакто взех Хоризонта,спрях да гледам,щото няма с кво да я заменя.Сега единствено гледам ибей с колекционерска цел да гепя някоя китара изгодно

за състоянието си .

Eто един рядък и ценен модел,все още с Jackson-ския хедсток,преди да ги съдят,за който размишлявам доста...

http://www.ebay.co.uk/itm/Vintage-ESP-Japan-Custom-Shop-Horizon-Neck-Thru-Body-mit-Jackson-Headstock-RAR-/351019437159?pt=Gitarren&hash=item51ba638c67

Редактирано от ZLE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Все ще и намеря приложение. Новите Blajckjack са със Seymor Duncan Nazgul и Sentient монтирани на махагоново тяло. Цените им също са повече от добри. 

 

qqd9id.jpg

 

That finish! 

 

Ето демо на новите Seymor Duncan адаптеи:

 

 

Nazgul чупи глави!

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tози отляво,Кийт Мероу определено не е "тамън",както се казва.

Жоре,давай!!!

Засега висиш един Washburn и един Schecter :)

Пък като ти писнат и ги туриш в базара за без пари ше помагаме с квото можем,trololo!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шектер изкараха и Keith Merrow signature. Аз имам тамън 4 бройки Шектери - Hellriser C7, Solo 6, Demon 7 с SD Blackouts и един прекрасен акустичен Хелрейзър. Свирил съм на повечето им по-нови летви и нито една не ме е разочаровала. За това, за което са направени са прекрасни. Нека им е малко по-дебел и грифа като цяло не е тънък (имам и един 8 струнен Ibanez, на който грифа е плосък и адски тънък), но аз съм с голяма ръка и въобще не са ми неудобни. Така или иначе новите модели са с по-тънък грив. Абаноса на Хелрейзърите според мен е много красив, но оценявам, че е въпрос на вкус.

Относно собствеността нещата не са толкова чернобели. Може да се прочете ТУК. Интересно е връщането на продукцията или поне на част от нея в USA.

 

P.S. Винаги могат да се пробват в Телесаунд. Станчо е любезен и отзивчив и за разлика от други магазини в БГ позволява теста. 

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^За г-н Мероу тъкмо драснах няколко реда. Шектърските некове на Хелрейзър и Demon бяха прекалено дебели за моите ръце. Обаче предполагам забелязваш колко по-тънък е Ibanez нек профила на 8-ка. За мен този пофил е идеален. Еквивалент са thin "C" нековете на новите модели на Schecter. Абаноса определено грабва окото, но не е само до визия, на усещане го харесвам повече от палисандъра и ми е малко по-удобен. До сега не са ми отказвали да пробвам някъде китара, ако помоля учтиво. Впечатляващ китарен парк!

Дай да видим някоя снимка на многострунното китарно семейство  :music336:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

anomandrus,ЕSP гледат много да не се шуми за това,че японци притежават утвърдена американска марка.

ESP,както и Ibanez имат лошо наследство като марки,които крадат и копират и доста хора,специално в САЩ не искат да имат нищо общо с тях.

Както не искат да си купуват Mitsubishi,защото японските изтребители,сринали Пърл Харбър са именно Mitsubishi.Оттам и марката Eagle ,специално за US.

В същото време леко забравят,че и американските марки напр.Kramer,Charvel, Schecter и др. също са крали откровено от Fender,като някои от тях са доведени до фалит точно от Fender. 

Иначе донякъде си прав,защото Schecter си имат един як "батка" за директор,който се справя доста добре.Негова е идеята да престанат да правят китари,копиращи стратокастер и да се ориентират към агресивната метал политика,която им носи успех в момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прощавайте, не искам да изглежда като "ае, вижте какво имам", но ми се иска да е ясно, че каквото съм написал по-горе е от опит с конкретните китари. Ето ги моите красавици. Имам и един винтидж Fernandez, който е уникална китара и един Vester LP, който също е чук. Трудно ми беше да ги побера на снимката. Странното е, че не съм китарист или най-малкото не съм добър китарист. :)

 

n54x.jpg

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Schecter с двете ръце. Звучат винаги разпознаващо и специфично. Някой модели звучат малко мътно, но други са блестящи. Стоковите им адаптери, освен EMG-тата са кофти. Обаче за човек, който обича инструмента да е масивен и къртещ - това си е марката.. :)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1149714_663176920377677_1779725857_o.jpg - мечтичката ми. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По едно време имах един шектър сънсет - модел спрян да се произвежда и на негово място са сложили omen или както там се чете.

После имах възможността да пипна въпросния омен и един , който се водеше 006. Е сънсета и 006 си бяха суперски китарки за ралика от съвременния omen.

После имах възможността да пипан и дурги модели, но като че ли най-много ме спечели сънсета

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.