Jump to content
Българският форум за музиканти

Финале 2006


Es KarNET

Recommended Posts

Имам въпрос.Финале-то не може да изсвирва всички инструменти от партитурата.А някои закъсняват с четръртина.От компа ли е или трябва да се пипнат настройки? :crying:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би саунд картата се затруднява, зависи колко тежка е партитурата. На всяко парче ли така прави или предимно на тези с повече инструменти? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

.....колеги, използването на АСИО драйвери е задължително, ако нямате адекватна звукова карта, asio4all върши работа.....

............свиренето на Финалето е де факто работа с миди и виртуални инструменти. СЪщо така, много важен е и обемът RAM.... звуците (семплите ) се зареждат в паметта, компютър с по малко от 2 гига рам работи трудно.

п.п. :surprise: това със затрудняването на саундкартата е достойно за номинация.....

Редактирано от VSTi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Не виждам защо трябва да се подхожда подигравателно към някой, само защото е направил грешно предположение. Както и да е... типична черта на българина...

 

ASIO драйверите предположих, че колегата ги е инсталирал, но въпреки това се появява този проблем. Принципно всеки, който не използва външна карта ги слага, аз също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

To,че е тежка партитурата е вярно.Картата е Creative.Пък и ASIO драйвери сефте чувам...Този проблем се появи,когато ми се наложи да пиша партитури за "истински" голям оркестър и то въпреки,че някои инструменти,като фаготи,1 и 2 тромпет;1и 2 тромбон...изписвам на едно петолиние.RАМ -а е малко над 1 GB.

 

Благодаря на kолегата кларинетист!Очаквам още указания. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да дам кой знае какви указания, но като за начало дръпни ASIO драйверите и ги инсталирай. След това ще кажеш какви са резултатите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих и упътване за инсталиране на драйвари,плеари,добавки,приставки,настройки,застройки и тем подобни...и все същото.ASIO не ми помогна на Финалето...:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега Мартин 87.....не се подигравам на никого....коя е типичната черта на българина? ЧЕ му е по лесно да попита, а не да попрочете....и да даде акъл, дори и да не е наясно кое точно какво е?

 

Към питащия - 

РАМ паметта ти е много драстично малко,недостатъчна за работа с виртуални инструменти. Направи проста сметка - ОС уиндоуса (ХР) дърпа поне около 500 мбайта, програмата още около 100, ако си заредил семпли и звуци от Геритан библиотеката???? отдавна вече си влязъл във виртуалната памет, или т.нар. swap файл. Ако и свободното място на харддиска е под 10 % - също тормоз. Тормоз за компютъра означава време, което ние го чуваме като закъснение -(латенция) .ЗАтова слагаме ASIO драйвер, ама при Creative нещата не са съвсем музикантски. 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря и на Мартин и на VSTi.

 

VSTi,личи си,че въпроса е от твоята компетенция.Но недей с лошата. :( Нямам много време да открия топлата вода.Пък и за това е ФОРУМА и КОЛЕГИТЕ-да потърсят помощ или да обменят мнение.Все пак да се навикваме...нали разбираш...нещата не са съвсем музикантски.

 

:whistle:

   
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Es KarNET, благодаря, винаги съм готов да помагам, но на откровените безмислици няма как да не отговарям. А нали и ролята на форума е да информира и ограмотяна, ане  да дезинформира.

НЕ искам да звуча менторски, от от не особено полезни писания, нашият хубав форум се превръща в някаква говорилня без никаква стойност. ПО скоро отговорът ми беше към другия колега, а не към теб .

ае със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж, колега (VSTi) , не претендирам да съм специалист точно в това нещо. Аз съм просто един потребител, който от няколко години използва въпросното Финале и то все на лаптопи с 2GB RAM памет и без допълнителна звукова карта (имам такава, но я използвам само за записи). Като такъв потребител се опитах да съдействам по начин, по който бих могъл. В следващия момент се явяваш ти, ясно личейки че разбираш точно от тази материя. До тук добре, но и започваш да обясняваш чие мнение за какво било достойно... И понеже попита кое било типичната черта на българина - те са много и определено една от тях е подигравателния тон към тези, които са под нечие ниво на компетентност по дадени въпроси. 

 

Също така, с кое съм дезинформирал колегата кларнетист? Дори не предположих, че не е инсталирал ASIO-то. След това стана ясно, че той не знаеше за тях.

 

Отново ще спомена, че ти си потребител с много добри познания в тази сфера и това нещо съм го видял много преди да се регистрирам в този форум. И ако целта е помощта в дадена музикална ниша да се оказва само от потребители с твоите или подобни познания, няма проблем - другите ще си мълчим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж не искам да обиждам никого ....но това са твои думи.....

"....Може би саунд картата се затруднява..."

просто не е правилно, не е вярно, не може така да се помага.

:metalist:  PEACE

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези хубосници все се карат тука. Придържайте се към проблемите на оригиналния постващ в постовете му.

 

Здравей, Es KarNET

Виждам, че си с Creative аудио карта. Би ли ми казал кой медел е (Audigy 1, 2... Live 5.1 и други). Можеш ли да видиш с какъв номер е от рода на: SB0xxx и подобни, защото има един руснакк, който е написалуникалния KX-project драйвер (специално за Creative звукови карти). Но трябва да видиш дали ще е съвместим с твоята карта. Ето тук може да видиш всичко, което ти трябва и да изтеглиш драйвера:

 

http://kxproject.com/

 

Не си посочил с каква операционна система си. Предполагаме, че е Win XP SP3 x32 bit. Ако е така, препоръчвам ти да инсталираш Performance изданието (има го по торентите). То харчи около 100MB RAM памет при първоначално стартиране и ако нямаш много процеси и win-услуги накачулени. Това ти го преоръчвам, защото си с наистина малко RAM памет за днешните стандарти (пък и за тези от 2009-та г., виждам че си с Finale 2009).

Бъди търпелив, защото KX-драйвера е много настройваем, но веднъж направиш ли си го, както искаш... ще се размажеш колко способна е картата ти Creative (ако е съвместима с този драйвер).

 

При всички положения не е зле да имаш повечко RAM и добре е да си с двуядрен процесор. Парѝ трябват, знаем. С парѝ всеки може, това е ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тръгнеш да се занимаваш с kX пиши да ти пратя упътвания, които писах по времето, когато имах подобна саунд карта. Че сам е почти непосилно да се оправи човек с кастъм изпълненията. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.