Jump to content
Българският форум за музиканти


go6o0802

Recommended Posts

Здравейте колеги музиканти , днес пиша тази тема да ви изтормозя нервичкитИ  малко (в рамките на шегата , не искам да ви обидя :)

Имам огромен мерак за Stratocaster при това хубав , но нямам парите за модела които съм си харесал и за това си наумих - дали пък не мога да си направя ? 

Това което имам като идея е да почна лека по лека да събирам части за Stratocaster и накрая да ги сглобя или пък да си купя един от тези по-новите Fender Modern Player Stratocaster HSH и лека по лека да започна да го подобрявам с нови части . 

Вие как мислите ? 

ПП: ако някой може да ми остави някакъв сайт за части за китара ще бъда благодарен :) 

Редактирано от go6o0802
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Warmoth.com продават качествени части за китари.

С риск да стана досаден на другите пак ще дам съвет да се оглеждаш в ebay за Fender Strat HM(след като нямаш проблем с хъмбакер на бриджа).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интернет е пълен с тела и некове за Страт, пък и всичко останало като хардуер и електроника

може да се намери вече много лесно. Изборът е твой. Мечтата за хубава китара тип Страт е

напълно осъществима.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така е. Само искам да те предупредя - не всяка китара с форма на стратокастер свири като хубав страт.

Ако вземеш евтини тяло и гриф, направени от компромисни материали, може да получиш идеално изглеждаща китара, която обаче свири като евтинка китара - безизразно и неотличаващо се с нищо хубаво. Това почти не може да бъде поправено чрез покупка на по-скъпи адаптери или друг хардуер - сърцето на една китара, така да се каже, е дървото от което е направена. При това не говорим само за тип дървесина, а за подбор - две тела/грифове, направени от един и същ тип дървесина могат да звучат съвсем различно, като съвсем различен клас китара. Затова, избора на такива неща от интернет е игра на сляпо.

 

Разбира се, същото важи и за купените китари. Неведнъж се е случвало, скъпа китара, примерно Fender American Stratocaster, или друга скъпа китара(особено често видимо при метълските суперстратове с флойд на различни фирми), да не звучи както човек би очаквал от китара с такава цена. Нещата опират и до конкретна бройка. Например, чувал съм доста по-евтин мексикански стратокастер, или дори Squier Classic Vibe, да звучат по-добре от произволно избран американски стратокастер. Разбира се, там огромно влияние има това, кой е избирал китарата, като я е купувал. Най-често добрите китаристи имат изграден усет за инструмента и по-често подбират хубави китари.

Е, няма как, да избереш Squier, Stagg, Cort или друга китара за 200-300 лева, която да звучи като хубав страт, колкото и да избираш, понеже това вече са твърде нисък клас китари, но при "междинните" класове, понякога има изненади. Рядко, но се случва. За съжаление, по-често от това се случва, скъпа китара да не е точно еталон за звук.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове , благодаря за бързите отговори , не съм сигурен дали ме разбрахте правилно аз не търся Stratocaster за без пари аз търся Stratocaster под 2000 лева (знам че по магазините има стойностни Фендери за прилични пари , доста от тях съм пробвал , но все не ми достига нещо ) за това идеята ми беше дали да не инвестирам 850 кинта за една от тези по-нови серии Stratocaster , така наречени Modern Player , и от там вече да сменя пикгарда , адаптери , електоника , ключове :)  

ПП : ако някой предлага Stratocaster според написаното от мен горе да не се притеснява да предлага :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми достига усещането за мекота при свирене , уникалност , не долавям чувство за класически Stratocaster , няма го специфичният уникален за фендер допир и звук 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще споделя едно мое наблюдение,

Съвременните китари, говоря за стковите инструменти,и то не евтините, са повече брандиг отколкото качество.

Ако действително имаш намерение да отделиш около 2000 лв. за този твой проект, категорично гласувам за вариант Чаркокастер.

Да, има известен риск, но ако се подходи с внимание и мисъл, ще получиш твоя инструмент. Е разбира се, ръчно изработена китара, от добър лютиер, воден непрестанен диалог, с уточняване на подробностите, е идеалният вариянт, но тук ще надхвърлиш със сигурност двете хиляди лева.

Имам известен опит, и мога да помогна с адреси на европейски онлайн магазини, също не пренебрегвай и посоченият вече warmoth.com.

На warmoth.com, можеш да изпратиш спецификации и хората да ти направя/сбъднат всяко едно твое желание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Уникалност"...и "класически Фендър тон и мекота"...в същото време си се ориентирал в страт с хъмбакър?Не знам дали има лютиер на земята ,който предварително да претендира,че бъдещият инструмент ще е уникален.Моят съвет,на човек който е минал всяка една пътека към хубавият инструмент и продължавам да вървя по тях...и допускайки,че нямаш колекция или поне няколко наложени марки китари е...събери си пари,изчакай и си купи това,което харесаш готово в ръцете си.Не е невъзможно да си сглобиш китара и не е невъзможно тя да е хубава,но помисли как си формирал мнението си за хубав инструмент ...дали от домашнo hi fi ,tv,инструмент на приятел,youtube или слушане на групи на живо в малки и голями "венюта".Моят съвет за първи инсрумент е :довери се на оригинала.Ти вероятно знаеш,огромна е разликата от това да изпробваш инструмент сам и в група.Успехи и късмет в избора ти пожелавам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обиколи магазините,и пробвай,слушай,аз обиколих 3 ,преди да си взема телекастъра,тя китарата те "вика" като е твоята,колкото и налудничаво да звучи..,иначе малко котка у чувал взимаш и е на късмет.

едит - синглите са по добри и пробивни за стратовете.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти като имаш почти 2000 пари за стратокастер защо не идеш при някой от лютиерите и не му обясниш какво точно искаш от китарата и човека да вземе да ти направи една от каквито дървета искаш или те посъветва с какъвто гриф ти харесва и с каквито лектроники и машинарии те кефят

 

този подход със сигурност ти гарантира качествена изработка и добре подбрани дървета.

 

иначе има много марки, които предлагат китари със стратска форма и всевъзможни комбинации от адаптери и хардуеър и разбира се много различни форми на грифа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта Ария е произведена през1981 година,купих я на старо преди много луни,преди 3 години си поръчах Хот нойслес пик гард и всичко друго от Америка пратих я при Градинарски смяна на позиции,слагане на стационарен бридж на мястото на тремолото въобще пълна промяна.Тялото е Ясен а грифа клен с фрет Абанос,взех я и извади уникален звук,но мога да ти кажа че аз имах китара която да ремонтирам и пак ми излезе доста пари, а ти тепърва трябва да купиш и да почнеш.Вземи си стара китара от хубаво дърво,и почни от нея да правиш нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.