Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой какви ефекти/техника ползва?


assoass

Recommended Posts

Aз мога да споделя подобни отзиви като Разбойника ! Бях в магазина и пробвах "играчката" след горещи препоръки от асистента там ! Наистина звучи впечатляващо за размера си, на за мене също си е компромис спрямо стандартен гиър !

Все пак е въпрос на лични предпочитания и вкусове + възможности/желание за носене :-) Аз едва ли съм подходящ за ревю на този дребосък при условие, че през последните 10 години най-малкия кабинет ми е бил Ампег PR210H, да не говорим за сравнение с днешния ми SVT410HLF, но "обратната страна на луната" също е впечатляваща - около 50 кг (само кабинета) срещу 13 за цялото комбо....

Чувал съм много добри неща за Бергантино в олекотените кабинети, някъде тук имаше ревю, погледни във фукня мисля, аз периодично се замислям за олекотяване и ми се въртеше идеята за активен олекотен бокс на Бергантино + качествен преамп каквито така или иначе имам поне 2, но както беше казал Steff някъде, докато можем, ще носим, а по-късно....ще видим :-)

ето тук има доста леки "кутийки" www.bassdirect.co.uk

 

Поздрави и успехи с гиъра и най вече с музиката !

Весели празници!

Б.

Редактирано от bobyr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 55
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За изминалите няколко часа (от предното ми мнение) изгледах де-що видеота има из нета с това чудо, и леко си променям мнението.

По отношението на звука съм непоколебим - продължава да не ми звучи истински.

Но по отношение на използваемостта - като гледам колко дизайн са вкарали (не като външен вид, а като usability (ш`ма извиняате за чуждицата)) - то настройките са ти под ръка, главата се сваля и можеш да я включиш на по- голям кабинет, стойчица отдолу се разпъва и повдига кубенцето като монитор.... невероятно добре измислено !

Според мен, за малки клубове (па и за по-големи, по нашите мащаби), това си заслужава. Там по дифолт звука е омазан, поне няма да мъкнеш тежко ! Но като казвам, че си заслужава, имам предвид като втора система. Една качествена, за важни участия и за записи, и това като втора - за разнасяне по малки клубове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за включванията и споделените мнения и съвети! Ще намеря начин да го пробвам близките месеци. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, пионерите в този клас оборудване са марки като Walter Woods и Euphonic Audio, които преди повече от 10 години имаха подобни модели - доста скъпи и безумно авангардно изглеждащи за времето си. В следващите години производството на олекотени мощни усилватели стана все по-евтино и все повече марки започнаха да предлагат олекотени бас усилватели, а напоследък направо е задължително, май (модата не прощава). На практика популярни марки като Ibanez, Eden, Gallien Krueger и др. правят компилация от характеристики, които пазарът е приел добре, опитват се да добавят "фирмения" си звук ако имат такъв и доколкото е възможно, а оттам нататък залагат на стандартни технически решения. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали е модерно,но аз преминах на клас D усилвател и бокс с неодимови говорители.Трябва да кажа,че изобщо не съжалявам за това и старият ми Ampeg(SVT 3 PRO и SVT 410 HLF) прашасват в ъгала и скоро сигурно ще поемат пътя към новият си собственник.Новият ми Euphonic Audio IAmp Pro прилича на стар HI FI усилвател (Hitachi или Marantz) но има всичко необходимо за един басист плюс впечатляващите 1200 вата и 4 килограма.Звукът е кристално ясен и "изкарва" звукът на инструмента без всякакво оцветяване.Ако търсиш така нареченият warm tube sound не е трудно да се постигне с малко корекции,а за tube drive може да се използва външен ефект.

Боксът ми е Bergantino AE210 (само един, за сега).Когато пристигна пратката ми и я отворих ,най отгоре в кашона беше усилвателят ми в кутия не по-голяма от кутия за обувки,продължих да "ровя" по-надолу,и след изваждането на сума ти транспортни уплътнения се показа един бокс,който беше толкова малък(по-малък от усилвателя на китариста ни),че веднага ме присви стомаха и си казах на ум"боже Господи какво съм си купил!!!?).Притеснен веднага се обадих на един приятел,който има мнооого боксове и усилватели за да ги сравниме.Притеснението ми беше докато не включихме бокса и усилвателя :) .Не бях чувал до сега бокс да звучи с толкова пънч,изравнено в целият честотен спектър с много дефинирани ниски,без "изцъклени" високи и истински 400 вата без премодулиране дори и на 100% мощност.Най-накрая открих това което съм търсил през годините с всичките смени на усилватели и боксове.Няма вече болки в кръста(макар,че все още мога да нося :D ),всичко ми се побира в багажника на колата включително и китарата с кейса.Лошото е ,че в България няма къде да пробваш много различни видове усилватели и боксове.Купуваме "неща" за които само четеме по форуми(включително и аз),и някой път получаваш не точно това ,което си очаквал и всичко е малко на късмет.

При Hi end- ските "неща" малко трудно ще направиш грешка(все едно да избираш между Порше и Ферари),но при по-масовите марки трябва наистина да се пробва.

Весели празници на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да се похваля с ефекти :greenangel: (трябва да се замисля за в бъдеще!!! ), но гиъра ми е това:

 

Ampeg SVT 3 Pro

Ampeg SVT 810E

 

За мен това е саунда, но естествено възприятието за звук е доста индивидуално, така че всеки си има собствено мнение, но не бих допуснал да ми "прашасва в ъгъла" :)

А ако имам късмет и върви бачкането следващото нещо, което ще си взема ще е със сигурност -- > http://www.ampeg.com/products/classic/svtcl/index.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой какви ефекти/техника ползва?

хах имам една книжка по този въпрос...

Gear Secrets of the Guitar Legends: How to Sound Like Your Favorite Players се казва и в нея има поколения от величия като Clapton, Santana, Dave Matthews, Van Halen, Bill Gibbons, Hendrix, Dimebag Darrell,Zakk Wylde,Tony Iommi и така чак до Mike Einziger от Incubus. :)

Много ми хареса книгата и научих много нови неща от нея.

Ако някой я иска да ми пише на Л.С. скайпа си за да му я пратя на PDF.

Знам че нямаше много общо с темата,но на някой би му било интерсно да види с какво свирят любимите му китаристи. :)

:cheers:

Редактирано от Damn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдааа, ще тря се рефрешна и аз.

Spector Legend Clasic 6 - SansAmp Bass driver DI - Boss GEB 7 - RAT 2 - Boss CEB 3 - Aphex compressor - Morley Volume Plus - Akai Headrush E2 - Gallien Crueger RB 750 II

...и са се ослушвам за кабинет- че хи хи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.