Jump to content
Българският форум за музиканти

9 string guitar?


Recommended Posts

Ок ти явно няма да ми отговориш с конкретни числа, но аз ще го направя. Неща като това дали ще ми влязат в нъта тези струни и дали ще държат ключовете също не са от значение предполагам. Нека направя сметката и ще пиша пак. Знам че във форум не е нужно да подкрепяш твърдения с факти, но пък мен ме забавлява и ще го направя. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 71
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

2016 година ще свирим в До стандарт от субсубконтра октава ... или евентуално за брутализми дроп Си под тази октава.
Да ни слушат животинки :)

Аз па кво си мислих, че имаш шестаци с по-дълга скала от 24-25"

Редактирано от trolla
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам, защото отново съм бил глупав и непрактичен и съм си взел Les Paul с 27 мензура, от която никой няма нужда. Но въпроса е принципен и не опира само до мен. Нека като ще разсъждаваме "Не ми трябва друго освен 6 струнна китара" до го мислим така:

 - Имаш 1 китара

 - Искаш да свириш в F или F# (тунинг за 8 струнна) - дори няма да се опитвам да разсъждавам за 9

 - Сменяш си струните - String Gauge: .009/.011/.016/.024/.032/.042/.054/ (D'Addario EXL120-7) + .065 (D'Addario) - това са моите в момента.

 - Да речем, че слагам всичко без 1-ва и 2-ра (.016/.024/.032/.042/.054 /065) - защото нали не ти трябват. (Ако имате банджо даже сложете само 4)

 - Имайте едно на ум, че това са доста тънки струни за 8 струнна китара. Нямам достатъчно теншън с тях при 29,4 скала. Взел съм по-дебели.

 

Сложиш ли тези струни, единствения ти любим шестак става неизползваем в стандартен строй. Теншъна е над 120кг, ако вдигнеш строя в Ми. Ако го свалиш до F# ще падне под комфортния за свирене и можеш да си ползваш китарата за лък.

Отделно ти казах, че дебели струни няма да се съберат в нъта. Някой струни няма да се съберат и в ключовете. А дали ще държи това нещо цялото в строй, без локинг ключове, нът и бридж?

Та значи аз трябва да си унищожа китарата и никога повече да не свиря в Ми, ако реша да екпериментирам с по-тежка музика?

 

P.S. Аз се надявам Ibanez със следващата си китара да нацелят The Brown note!  :whistle:

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си губете времето в излишни спорове за китарна механика и физика  :D  хората са се погрижили,а свирете и се кефете на музиката.   :punk_guitar:  :cheers2:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам още 3 часа на бюро преди да си стигна до китарите, така че не е проблем.  :lol:

 

А и спора е колкото да си чешем езиците. Аз съм повече от готов да си осакатя единия епифон с дебели струни колкото да пробваме, но знам какъв ще е резултата. 

 

Yves знае, че сме ок. :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то в момента всички сме на работа на алт+таб и затова спамим.Ама що се горещите толкова?Той човека от Ibanez 6 пъти го повтори:"ние сме първите

при седмака,лидери при осмака"..и що пък да не прибавим първи и лидери при деветака.Всичко е маркетинг.А пък който иска да си вземе,да  е жив и здрав.

Ето Жоро си уцели китарката на сърцето,от километър се вижда колко е доволен и ентусиазиран,което е най-важно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не съм разбрал, че освен във Фа със същите струни искаш да го настроиш и в Ми. Това мислех, че е ясно, че не може да стане :)

Както и да е, нека повече да свирим и по-малко да смятаме и умуваме за гиър. Колкото до темата аз се предавам :)


Върбанов, довечера си сядай на гъза да свириш, стига зяпа гиър :lol::cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yves ако знаеш как ми се иска да вляза в машина на времето да се върна при 16 годишното си аз (надявам се да не го хвана докато се забавлява със себе си) и да го отпера в лицето с една китара. Толкова късно я открих тая зарибявка и толкова време загубих в gaming :>> Сега всяка свободна минута - да вечеряш ли, да тренираш ли, кучето ли да разходиш, на жената ли да обърнеш внимание... да спиш ли. Мъка :> Колкото мога свиря. Ще се опитам да говоря вече чрез видео материали повечко. А ако си бях във България до сега да съм намерил група некадърници като мен да сформираме банда свиреща в Ре :>>> Тук рутината ми е работа - магазин - в къщи - работа. :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малкото е повече-повече разходка по фретборда фокус на свиренето, отколкото в свръх модерния гиър и в крайна сметка всичко е въпрос на приоритет.

 

Ето и едно супер надъхващо и вдъхновяващо видео

 

Редактирано от Golema
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си. Някакви съвети как да съобщя на жената и кучето, че трябва да си ходят? С шефа вече говорих. :>

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо гледай видеото и второ ако наистина обичаш музиката и китарата преследвай си мечтатата и не си пропилявай животата в неща които не харесваш.А жената и кучето не трябва да си ходят те са част от приключението.

И накрая един супер съвет на Eddie Van Halen

http://www.vhnd.com/wp-content/uploads/2011/02/Snake_Dragon_Guitar.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мотивация и цел не ми липсват. Просто се шегувам. Този съвет на Вай го следвам от години във всяко едно отношение. Не съм му голям фен между другото. :> Все добри съвети. Спирам до тук, понеже доста спам направихме на темата за 9 струнни китари. :> 

 

Но понеже съм до болка откровен ще ти кажа какво мисля за Вай: 

 

Не оспорвам уменията му - евала, идол и пример на много хора. Доста хора са се учили от него. Но да ми седи с кръстосани крачка както винаги и да говори на изуст как се постигат цели, докато прави дизайна на поредния Ibanez с финиш инспириран от перде, което е видял в хотел (True Story - look that up) - това не ме мотивира. Не случайно е на върха на тази класация: http://blogs.villagevoice.com/music/2013/02/top_10_douchiest_guitarists.php

 

Малко хейт! :>>

Изгледах видеото, за да уважа теб по-скоро, а не да гледам Вай - Човекът, който е източил от кръвта си, за да я вкара в финиша на един от топовете на китарите си с идеята да бъде клониран един ден, ако напреднат технологиите. :>

 

Баба ще ме разцелува, ако се появя с тази китара:

xl_JEM77_FP.jpg

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не не, не стига това което казах. Този човек обича толкова много да чува гласа си! Учуден съм как не говори със затворени очи. 

 

Каква е тази умряла мелодийка която свири? - Толкова е ДЗЕН! И как натрива вибратото със средняка деликатно! Съвсем скоро очакваме урок: How to vibrato with your genitals!

Новият Вай стил - Dzent! - свири се на китара с 3 нека по 10 струни!  :hysterical:

 

Аз съм douchebag, ама той е моят крал!  :recourse:

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9 струнния прототип на Ibanez не е нещо ново - от 2013 го мъкнат по панаирите. Съдейки по това, че другите фирми не се нахвърлиха през глава на идеята, просто ще запълни една много малка ниша, която все си мисля принадлежи на къстъм инструментите по принцип. Усвояването на 7 и 8 струнни китара (а също така и 9 струнна такава) е нещо доста трудно. Не визирам поредното пилене и джъ джъ - познавам само един човек, който свири на 7 струнна с цялата прелест на това - невероятни и непостижими с 6 струнна акорди, арпежи и т.н Предполагам същият този приятел ако хване 9 струнна ще свири още по-велико, аз пък ще се чудя отде да я подхвана...

 

7...8...9 струни...ако нямаш какво да кажеш с музиката си все са много;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Вай съм съгласен.В документалния филм за Джейсън Бекер,единствения му коментар относно Джейсън Бекер е :
 

"Да запълниш мястото на икона не е лесно"-(за това ,че Бекер го заменя като китарист на Дейвид Лий Рот).

 

А това е запис на Бекер,който свири Вай на прослушването....:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.