Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Интересно ми е какъв размер са струните ти и на каква "акция" (височина) си се ориентирал за момента?Също така в какъв усилвател работиш с новият (вероятно) "сет ъп".Благодаря предварително и поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струните са дадарио 13ки флат-раунд - за първи път свиря с такива. Височината - не много високо. Повечето джазови китаристи предпочитат струните да са им високо колкото на контрабас (едва ли не). За нещата които свиря обаче (бърз суип, народна музика с орнаменти и т.н.) предпочитам струните да са ми средно високи/ниски - достатъчно високи за да не бръждят. Усилвателят ми е лампов фендер Блус Делукс. Ползвам малко от реверба на усилвателя. Това е. Педал имам един (Fulltone OCD), но го ползвам за рок ситуации с други китари и по-тънки струни. Имам и процесор Line6 PODxt който ползвам рядко - предимно когато трябва да се включвам без усилвател някъде (централно), като му ползвам реверба и делей понякога. По принцип при живо свирене предпочитам да не се озвучава нищо - китара и бас през кубета и това е. Има ли микрофони се мъча - прекалено силно и електрическо ми е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за изчерпателният отговор!Много мило от твоя страна!Един последен въпрос,стига да не е много нахално от моя страна.При този "сет ъп" какви корекции нагласяш на Фендер ампа за би боп и суинг и ползваш ли тон коректора на китарата.Въпросите са ми чисто технически,но за мен са важни ,защото от тях зависи комфорта при свирене.Аз при същият усилвател с Gretsch 6120(TV Jones) puckips и 12-52 струни съм горе долу :бас 5,среди.4,високи 4,волюм 3-4 примерно,брайт суич изкл.Благодаря ти още веднъж за доброто отношение!Супер свирене...много години ми "изяде" Giant steps на мен :))!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип избягвам всичко свързано с техниката, но като цяло - всичко на средата. Ако е много брайт усилвателя понякога му обирам леко високите, но в никакъв случай средите - те са най важни за мен. Понякога намалявам тон потенциометъра леко. Обичам и да намалявам леко китарата за да може да се чува по-акустично (по възможност). По мой вкус и разбиране китарите греч не са подходящи за би боп и джаз. Те са по скоро за кънтри и рокабили (Браян Сетцър и т.н.).

 

П.п.: Джаянт степс не ме затруднява толкова колкото ритъм чейнджес например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хиляди благодарности за изчерпателният отговор!Абсолютно си прав за Gretsch,но аз нямам избор тъй като  си изкарвам прехраната с Rockabilly и TV Jones звучат малко по-"jungle", когато трябва да се суингира,съчетано с ужасна и вредна сила
на свирене.За това леко обирам средите и доста тон контрола.Поздравления за свиренето!

P.S.Имах впредвид ,че когато учих преди 20на години "Giant Steps" много се озорих.Благодаря още веднъж и успехи!!! 
   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.