Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофон и стерео уредба


krasito

Recommended Posts

Вчера си взех микрофон и се пробвам да го включа в старата стерео уредба, която имам от доста време(sonashi, но не мога да ви кажа какъв точно модел е...) Но микрофона ми се чува само за 5-6 секунди и то когато използвам копчето за превключване (диск/касета на уредбата) и след тези 5-6 секунди звукът от микрофона постепенно намалява и накрая микрофона спира да се чува. Проблема не е в микфорона, защото когато го включа в компютъра си работи(не искам да ползвам компютъра, защото има закъснение на звука)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взех си такъв кабел да пробвем дали ще стане, но не става... Кабела го включвам в уредбата, когато чрез този кабел си свържа телефона и пусна музика се чува, но когато свържа микрофона не се чува нищо ... Моля ви кажете ми как да си включа микрофона и да работи без забавяне на звука. Има ли някакви други варианти за свързване, защо не става и през микрофонения вход?

 

35487_1600x1600.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този кабел микрофон няма как да се включи. Линейните входове на уредбата са предвидени за "линейни" нива, т.е. от порядъка на 0.775 В, а микрофона дава изходен сигнал от порядъка на миливолтове, т.е. около 10 до 100 пъти по-слаб. Прочети си упътването на уредбата - може и да помогне...

А може и микрофонния вход да работи само по време на запис в/у касета...

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми упътването кой знае къде е .. уредбата е много, много стара.. И едва дали работи само на запис (прочети първия пост да видиш какво става, когато включа микрофона във микрофонения вход)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото току-що забелязах, че когато звукът от микрофона вече не се чува(след като минат тези 5-6 секунди) както казах в първия пост, звукът не изчезва напълно. Когато почукна по микрофона се чува и когато духна в микрофона също се чува, но не се чува нищо друго(като говоря например не се чува изобщо)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. В микрофон НЕ се духа - това не е член!

2. За упътването към уредбата - има едно много интересно изобретение, викат му Интернет....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не цитирай предходните мнения - не е според правилата.

В микрофон не се духа, защото може да се повреди.

За някои видове микрофони това не е толкова проблематично, но съдейки по въпросите ти, по-добре да не експериментираш с всички, на които попадаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мое мнение е, че тук такива въпроси не би трябвало да се поставят, защото винаги ще предизвикват и такива отговори.Все пак сайта е на/за професионални музиканти. :) За това най-добре да поставиш въпроса с необходимите данни за хардуера тук https://bgaudioclub.org/forum.php

/извинявам се, ако е против правилата да се дават линкове към други форуми/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.