Jump to content
Българският форум за музиканти

да измислим празник нов


Recommended Posts

Идеята с кинти предполага после въпроса за обратната връзка, кой колко свирил, а колко дал; наистина е по-добре със спонсор. Аз моето ще го дам, ей така, за идеята.

За организация ме нема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 57
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Така е, имаме да мислим. Спонсорът и той ще има претенции. Може би ще трябва разните културни програми на посолствата да се пробват.

 

Но най-важното е творби да има :) Стига плахи опити, излишна скромност и неувереност.

 

sa6tiat значи влиза под номер едно като кандидат за участник. С организация няма да го занимаваме.

 

Toshevski, ...taka li e? - a taka. - вие към коя категория се причислявате?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toshevski, подава ръка на Ronia и мисля, че трябва да се видим и да поговорим! Но за сега ще си спестя приказки и обещания, които може да се окаже, че не мога да изпълня! :) Имам доста идеи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти. Сигурно можеш да сформираш танцова трупа като за начало ;)

 

Искам да ви кажа, че докопах една информацийка за програма, по която можем да кандидатстваме за средства. Ще донеса по-подробна разпечатка за разговора довечера. Засега само цитирам една част...

 

"Фондът ще подкрепя проекти, които:

- стимулират индивидуалното развитие на всеки артист;

- създават възможности за прилагането на придобитите професионални умения сред по-големи професионални групи;

- подпомагат общото развитие на съвременните тенденции в българското изкуство и култура.

 

Условия за участие: Целеви групи

Работата на Фонда е насочена към:

1.професионални артисти (артисти-изпълнители, режисьори, хореографи, музиканти, художници, фотографи и др.), които правят своите първи професионални опити;

2.организации и събития, създаващи възможности за дебютанти.

 

Кой може да кандидатства

- отделни артисти или екипи, които реализират до третия си самостоятелен професионален опит;

- студенти със завършен поне трети курс на някое от висшите учебни заведения по изкуства и

- организации – инициатори на събития, които подпомагат дебютанти."

 

Ако ние не сме подходящи, не знам кой е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Демек, вече сформирани групи да си гледат работата, тоест, вече прононсирали се такива?...

 

Донес го, чудо на експедитивната мисъл и реакция.

Документа де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Над 3000 човека - организирани в някаква степен(доброволно участие в съобщност с конкретна насоченост),да се обръщат към някого,за решаване на финансов въпрос и то не кой-знае колко значителен(като сума)!!! Това не го разбирам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(Макар че... една елементарна сметка е много впечатляваща: ако 20% от потребителите (в момента това са около 650 души) се включат с по 25 лева всеки (по 1 лев на седмица до края на март), това прави 16 250 лева. Уау! С тези пари могат да се запишат доста прилично 30 парчета.)

 

Аз от своя страна мога да помагам с организацията, тъй като в това ме бива. Преговори, комуникации, писане - това ми дай на мен.

Имам предвид осигуряване на максимално-възможна самостоятелност/независимост*.Тогава ще има и условия за богат(оттам и подходящ)избор за цялостната форма на изявата.Т.е. място;време;характер;реализация/пост реализация....ще зависят от минимален брой субективни фактори(евентуално,само общото решение на Форума).

 

* = самофинансиране

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опа! Браво, отново БРАВО на Роня! :cheers::)

 

Идеята ти е страхотна, няма да изпадам в тълкуваня, за да доказвам, че я разбирам - кълна се, сФащам правилно :P

 

Така. Понеже чак сега я забелязвам (темата) бих помолила някой да каже дали нещо се е развило по време на форумната среща. Благодаря :D

 

После. И АЗ ИСКАМ ДА УЧАСТВАМ!!!!! :hello: Въпросът е с какво:

- с авторска надали, на този фронт нямам никакъв напредък. Разбира се, дотогава може да стане чудо... :P

- с парички - трябва да призная, че не можах да реша кое е по-добре (собствени или спонсорирани средства). И двете страни имат право. Ако се реши така, мисля че бих могла да участвам :P

- с организация - бройте ме с пълна сила. За каквото се наложи, стига да ми е по силите, можете да разчитате!

 

Във връзка с организацията - нещо, което ми се мотае в главата: Има спор за количеството организатори - малко или много да са те и кое би попречило повече на качеството. Според мен най-успешно би било, ако отрано се направи не просто ЕКИП, а такъв с някаква форма на йерархия. Може да звучи странно, но според мен това е начинът - хората, които се заемат с нещата, да са готови до приемат мястото си в екипа и да си вършат всеки своята част от нещата, без да се чувстват нито претоварени, нито недооценени. А някой (например Роня... защо ли :P ) или най-много още някой да имат погледа и последната дума за всяка част от проекта. Така хем всеки помага с каквото иска и може, хем не се разводняват нещата :P

 

Сори, пак прекалих с приказките... :P

 

Айде, абонирам се :P:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toshevski, ...taka li e? - a taka. - вие към коя категория се причислявате?

Аз съм по свежите идеи - ето една на която държа (всъщност това ми е условието, което ако не е изпълнено, няма да участвам, по никакъв начин):

спонсор не трябва да има, освен ако е съгласен нищо да не зависи от него, защото събитието ще се превърне в концерт на Зледве (или нещо подобно) с десет подгряващи групи (от които седем ще отпаднат, а за останалите три няма да има достатъчно звук и време) и никой няма да знае какво и защо се случва, освен че газираните напитки ще са безплатни :cheers:

Разбира се, възможен е и друг сценарий, но аз настоявам за независимост, а за постигането и (вижте предишните ме мнения по темата) трябва да има последователност в действията - стига с този хаос :read:

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би, ако предварително се изберат групите, които ще участват, а след това се наберат средства ще отпадне проблема "аз дадох пари, пък не участвах".

Аз примерно бих дал пари, въпреки че нямам способностите за участие, просто заради идеята :godbless: , надявам се, че още поне 650 човека тук ще мислят като мене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да прозвучи песимистично, но ми се струва, че тази идея ще си остане утопия или ако се реализира, ще покаже в действие принципа "пътят към ада е постлан с добри намерения".

 

Дано не съм прав.

 

Колкото до финансирането от хора от форума - може да се провери готовността и възможността за това с една анкета - "С каква сума бихте помогнали във финансирането на празника - а) 1 лв; б) 2 лв; в)5 лв; г) 10 лв; д) не желая да участвам в финансирането".

 

После ще е лесно да се сметне колко пари биха се събрали ако света беше идеален, намаляме със един сериозен процент - поне 50% - 60% от гласувалите ще го направят в рамките на емоционален изблик, а след това ще "забравят", че са завили своето участие в финансирането; други 10% - 20% ще се оплачат от това, че трябва да дадат 50 стотинки за банков превод и вместо 1 лв, трябва да дадат 1,5 лв ... и така.

 

Пак дано да не съм прав.

 

В общи линии, всяко начинание има нужда от силен и реален интерес от страна на участниците за да се създаде необходимата енергия и инерция то да се реализира. С други думи - "интереса клати феса...".

 

Тук вече съм прав :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че все повече хора споделят мнения и заявяват подкрепата си. Уверявам ви, че чета всичко много внимателно - макар да не съм имала време последните дни да пиша.

 

За момента нещата стоят така: на срещата миналия петък с Рафо (musicman) и Мони (sa6tiat) се разбрахме да изготвим една по-цялостна концепция - това ще бъде нещо като рамка, нещо като обща посока на действие за всички нас. Много хора, които присъстваха, дадоха различни предложения за начините, по които лично те могат да помогнат (заради умения, връзки и т.н.) - те също ще бъдат взети предвид.

 

Както разбирате, това е трудна задача, когато няма заявен конкретен интерес от страна на самите групи, в чиято полза би трябвало да бъде цялото това усилие. Под конкретен интерес имам предвид самореклама на групите и смело представяне на собствените им цели.

 

Няма ли някой да се престраши? Споделете какво би било мотивиращо за вашата група.

 

Ели - освен да участваш в организацията и да подновиш заниманията си авторска музика :) , може би трябва да помислите с групата дали сте склонни да работите с автори на песни. Такива хора, които не желаят да сформират група, но имат авторски материал и биха ви го предоставили за интерпретация.

 

Една молба къв всички: нека до края на месеца да не обсъждаме финансовия въпрос. Концентрирайте се върху същината на събитията, които искаме да организираме.

Редактирано от ronia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам много неща, но ако не се знае наличната сума, ще бъда или смешен или жалък :) ... но явно нещага ще се правят наопаки - ми успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.