Jump to content
Българският форум за музиканти

да измислим празник нов


Recommended Posts

  • Отговори 57
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Много добра идея! Трябва да се помисли за няколко неща обаче!!! :)

Първо- Музиката не е шега за повечето от форума (и не само) и не мисля, че трябва да бъде на един ден с такъв празник като "Деня на шегата"! Да, вярно- музиката и музикалния бизнес в България са фарс, но ние искаме да му помогнем да се измъкне от това положение, нали? Или греша? И много дълго размишлявах и плюех българската музика и бизнес, но стигнах до мнението, че всъщност трябва да бъда горд с нея, като се има впредвид положението ни, манталитета ни и всичко останало, което се отразява на музиката и музикалния бизнес, защото колкото и под световното ниво да е тя, с малки изкйлючения, много е постигнала, т.е. все пак е на някакво ниво! Мисля така защото я си представете как в САЩ, държавата на шоубизнеса с нашите условия и всичко останало изброено и не по- горе прави музиката, която се прави в България!!! Аз мисля, че дори и усилия да кажем един американец не би положил за да направи нещо, свързано с музиката, какво да говорим за запис, албум, клип, концерти и т.н., защото не трябва да забравяме, че САЩ е и привърженик на добре подлатената финансова част на каквото и да е, някой беше казал, че те и от л***а пари изкарват- така е! И за това нещата там ще кипят!!! Ако ме разбирате правилно!?! :)

Второ- добрата организация идва от качествен(и) хора и взимането на решения, свързани с нея от тях, а не с оставянето на решението на много хора, защото знаете какво следва...пример: ТЕНИСКИ!!! :cheers:

Трето- трябва да се търси спонсорството на правилни места- община, медии, магазини, което предполагам се досещате!

Четвърто- предлагам за събирането на парите да се отвори една обща банкова сметка, на името на някой обаче и чрез нея да става събирането, по- лесно е!

Пето- когато става въпрос на добре организиран такъв момент, които представлява нещо изключително важно и полезно за всички в тази сфера, нека да бъде добре направено, а не като селски сбор, на който хора от кол и въже да демонстрират колко големи метали, пънкари, кораджии, рапъри или каквито и са и да доказват своя културен или субкултурен статус и нещата да придобият квартален облик като в началото на 90те... Ако ме разбирате!?!

Това са личните ми виждания за това! Дано да се реализира!

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плюене няма да има този път.

 

Нито "парашутисти". Ще се въведат някакви правила за участие. И най-вече: Който сее, той ще жъне. На другите ще им текат лигите и точка.

 

едит: Пояснение: който от потребителите сее, той ще жъне.

Редактирано от ronia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано няма повече сеячи от колкото "сеячи' (т.е.- ментално- словестни), а и да има голям брой жътвари! :P:P

 

едит: Ще се постарая и аз да бъда добър сеяч! :metalist:

Редактирано от toshevski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да се разберем кой кво семе ще фърла...

Да не стане после един сее, друг жъне.

:think:

Редактирано от sa6tiat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички мнения помагат, така че продължавайте.

 

А ти, същий, изкарай една продукция, пък ще ти жъне друг през трупа ми! :stop:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкарвам... говедата на паша, нищо, че бирибанистът е от другия клас...

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...30entry174798

Роня, старая, и квото мога, /можем/, ще направим.

 

Знаш, мъка.

Много лалам, ама много съм и поработвал. А кибици, ехидни дори повече от мен, дал Бог.

За съжаление освен чисто музикантски, организационно май нямам некви блескави идеи...

Петъка, живот и здраве, ще си полафим; трябва упороство, късмет и чисти намерения. Което "3 в 1" трудно става туканка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я стига с чата :singer:

Ако някой има да казва нещо по темата да казва. Даже е най-добре да се обаждат хора, които са готови да помагат. Не финансово а организационно. Защото това ще е най-трудната задача.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека няма състезателен характер цялата работа, както и нека няма реклами на безалкохолни, телевизии и други некви, зад гърба ни. Парите, които ще се събират ще са за организацията и за бири за музикантите - стотинка не трябва да остане!

 

Пропускаме нещо много важно - как 620 човека ще се качат на една сцена за един ден :godbless: - така че нека действаме последователно:

1. Да видим колко хора сме готови да дадем по 25 лв (разбира се не всеки дал ги трябва да участва - ако не иска - няма :blink: );

2. Да преценим какво може да се направи със събраните пари;

3. Ако нещо може да се направи, да се съберат парите;

4. Да се намери организатор;

5. ...

 

Това е!

 

Хайде да започваме - до тук имаме 25 лева от мен.

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с парите от сега ви казвам, че няма да стане. Ако искаме да има такова мероприятие е задължително да имаме спонсор(и). Аз лично не виждам нищо лошо в това. Да се събират пари от хората във форума не е добре защото после ще има "Ами ето, тея платиха 4-ма човека и за това свирят първи/последни/по-силно....". Подбора на групите също ще е проблем. За това ви предлагам да се съберем и да поговорим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно с тази цел трябва според мен да се отвори банкова сметка, на която всеки анонимно (е не съвсем) да вкарва толкова пари, колкото му се струват разумно да се вкарат и колкото може да отдели! Като се слага разбира се една препоръчителна сума, от порядъка на 20 лв., например! :godbless: Нека не става панаир на простотията като събираме, караме се, купуваме бира и толкова... трябва да се скъса с този манталитет наш!!! Предлагам както каза musicman да се дават ЕДИНСТВЕНО креативни мнения и предложения и да не става "чат-room" на 5ти Г клас! Става въпрос за сериозни неща все пак! :metalist::greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така, както бях написал вече трябва да има колкото се може по- малко хора, които да организират цялото мероприятие! Знаем много добре какво става когато има много шефове на малко работници! Мисля, че хора, които искат да са част от организацията и смятат, че са способни да движат нещата, трябва да предявят желание и според мен е редно ако са повече да има анкета, която съвсем справедливо да ги отсъди като "качествени" за организацията хора! :greenball:

Редактирано от toshevski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно, няма опасност организаторите да са повече от 4 :godbless:

Така като гледам кандидати няма :greenball: Та по тоя въпрос - споко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако обявим свободни места за ролята на Бийвис и Бътхед, сигурно ще се изтрепят :greenball: Ама продуцентската работа на доброволни начала ще си бъде работа, дори и по повод първи април.

 

Ще бъде хубаво да се обадят хората, които имат желание и могат да се ангажират с графичен дизайн, фотография, видеозапис и монтаж - такива неща. Ще бъде кофти да търсим такива "отвън". Най-добре ще е да затворим цикъла във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.