Jump to content
Българският форум за музиканти

да измислим празник нов


Recommended Posts

Исках да пусна това предложение вчера, на международния ден на музиката, но не успях. Както и да е - и без символика може :D

 

Предложението ми е следното:

 

Да отбележим 1 април 2007 г. като ден на българския музикален бизнес. Идеята ми е това да е инициатива на хората от форума.

 

(В момента заради бачкането нямам много време, за да разясня какво имам предвид, но като цяло трябва да сте схванали намека.)

 

Дотогава има точно 6 месеца. Достатъчно време, за да избистрим с общи усилия концепцията, както и да организираме ресурса, който се съдържа в този форум (макар да не го оценяваме достатъчно).

 

- действащи групи (или отделни музиканти, които могат да сформират такива)

- авторски произведения

- апаратура

- ентусиазъм, цинизъм, самоирония

- желание за изява

- връзки

 

Хайде да видим ще има ли интерес и да пофантазираме как можем да направим от това нещо голямо един за друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 57
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не е лошо като идея!

Само, че си забравила да добавиш финансовата част на нещата ;)

А именно спонсори. Аз мисля, че може да се намерят такива и да се организира нещо. Но си трябва наистина екипно да се работи защото за сам човек е доста тежко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та значи... да си продължа мисълта, че като гледам, голям интерес има :D

 

Можем да започнем от тук нататък да събираме материал (аудио, видео, вие продължете), създаден от потребители на форума, с идеята да му намерим поле за изява на 01.04.2007. На Деня на хумора и шегата можем да заявим чрез някакво завоалирано послание нещо от сорта "чалгата умря, слушайте музика". Без да се жалваме, без да хленчим, без да протестираме срещу когото и да било. Да си представим, че има и в нашата страна публика, медии и бизнес, които се интересуват от разнообразието в музиката. Да го направим с хумор и без да се вземаме насериозно, но без да сме несериозни.

 

Представете си една от националните телевизии на 1 април да е с лого "мтв българия" и цял ден да е подчинена на шегата, че у нас има действителен музикален бизнес :D Това е прекалено голяма фантазия, но го давам само за илюстрация.

 

Много неща могат да се организират, ако има какво да се представи. За да вербуваш някого да те подкрепи, трябва да му покажеш, че има смисъл. С което би трябвало да съм отговорила на въпроса на musicman, който е напълно уместен.

Редактирано от ronia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако финансовата част е готова, другото лесно ще се организира :D

По финансовата част - нека бъдем независими: ако всеки заделя по лев на седмица - 6 месеца - 26 седмици = 26 лева, колко участници сме във форума - 3215 за сега, което означава, че пари ще има, само ни трябва отговорен и надежден човек да ги събира :D и такива ми ти работи...

 

С други думи - празникът без такса няма да го бъде!

 

П.П.:

Правя каквото мога :D

 

П.П.П.:

С твоя edit, Роньо, малко отслабва написаното от мен, но нека се изкристализира идеята, все пак...

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте да видим колко хора са готови да се заемат с организацията на подобно нещо. Но сериозни хора!

Материал ще се намери. Има доста. При това качествен. Проблемът е организацията на подобно мероприятие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Давам лепта скромна, и участвам във всекви магарии плюс още няколко хриптящи безхаберника.

Толкоз, не съм по организациите.

Ма сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със събирането на средства не знам дали ще се приеме. Не знам колко от хората тук са склонни да жертват малко, за да постигнат много. В смисъл, това би могло да стане голямо събитие, кой знае.

 

(Макар че... една елементарна сметка е много впечатляваща: ако 20% от потребителите (в момента това са около 650 души) се включат с по 25 лева всеки (по 1 лев на седмица до края на март), това прави 16 250 лева. Уау! С тези пари могат да се запишат доста прилично 30 парчета.)

 

Аз от своя страна мога да помагам с организацията, тъй като в това ме бива. Преговори, комуникации, писане - това ми дай на мен. Само с пари да не ме занимават. Иначе и аз ще си дам моята лепта.

 

Освен това няма да участвам като изпълнител в какъвто и да било формат, така че ще имам енергия и време.

Редактирано от ronia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много смешно но освен на музикат аи песионера 1-ви октомври се оказа и ден на застрахователя (съвсем сериозно), та викам аре да го напраим на Трифон по стр стил, че тоя Валентин не ме кефи. Иначе пари трябват само за наем зала. По-голямата част от залите си имат осветление (а дори да не е ефектно(като термин - не като естетика) мисля, че няма голямо значение). Маса народ има маса апаратура - друг е въпроса, кой е навит разни хорица да издевателстват в/у техниката му фор фрий. А като се каже трудна организация трябва по скоро да се разбира липса на време, а както е известно никой няма да си зареже хляба безплатно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за идеята. Само че ти говориш за единично събитие и освен това за друга дата. Ако всички искат това, хубаво.

 

Не мен идеята ми беше да направим едно по-сериозно раздвижване. Например, групите да започнат да работят по-отговорно авторските си неща, да обмислят концепцията си и т.н., за да могат да се включат в общото начинание. Само един концерт, според мен, нищо няма да промени. Пак ще дойдат само участниците и техните приятели.

 

Представи си, че успеем да се споразумеем със списание Ритъм за един брой? Или с друга медиа - за един ден? Можем ли да го напълним, или предпочитаме само да си дрънкаме глупости във форумчето?

Редактирано от ronia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един човек с организацията няма да се оправи. Айде още двама поне ама сериозни :cheers:

И най-добре да го обсъдим това в петък на форумната сбирка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми да додат корифеите, разни организационни терци...

Хм, Роня Тарянен е стабилярка, обаче ако концепцията не се избистри, ще го закъсаме, като Роко Сифреди с контрацепцията...

 

Опасението ми е, че ако нещата тръгнат, мила иРония, ще се насадят разни стари тежки бузукита да яхнат идеята, освен това журналята, тези мили хора, ще искат имена, за да има събитие. Или голЕм спонсор, чаткаш ли...

А идеята е да се покаже, че ъндърграундът, новото, младото е живо ,не спи, не бройка пачки, не врътка гюбеци, не клинчи, не мрънка..

Ако ти разбрах донякъде идеята...

 

Как ще стане без кинти, без парашутисти, без обсебване на идеята или замяната й с нещо съвсем друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че вече се намират хора, които разбират правилно. Не знам как ще го "опазим", но ще мислим и действаме заедно няколко човека, даже ще трябват няколко екипа от хора с различни задачки.

 

Ще гледам да се появя на сбирката :hello:

 

Хубаво ще бъде през това време да се споделят още идеи, за да има какво да се обсъжда.

 

eXile, ти кой искаш да те чуе?

Редактирано от ronia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.