Jump to content
Българският форум за музиканти

A lot of people still ask if the SLO can do modern metal ?


metalhammer

Recommended Posts

Аз ли не съм доразбрал или SLO100 не е high gain amp и по-скоро той върши работата на 6505+? Видеото касае това дали Soldano става за "modern metal". 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ ... 6550/5150 е направен с идеята, да върши работата на SLO-100 ...

 

... това, което споделих е виждането ми за принципно отношение, при сравняване на различни усилватели (че и други продукти), независимо от конкретната тема

 

... а за доразбиране винаги има време. Стига да има желание. ... И аз имам да доразбирам един куп неща.

 

^^ ... не смятам (поне засега), че ми е необходимо!. Имах за известно време 'Pod Pro', но сравнително бързо загубих интерес. Като добия мерак и планирам, да отделя достатъчно време (научил съм се, да не правя генерални/решаващи изводи от мимолетни опити/преживявания) ще се сдобия с някой и друг (заслужено) прославен симулатор и ще изследвам, каква работа би (ми) свършил! Т.е. - не мога да дам мнение относно сравнения (ако това е идеята на въпроса).  

Редактирано от docc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз не мога, просто ми беше интересно какво мислиш ти. В момента в Щатите, където живея, хората масово се оборудват с AXE2 - от bedroom китарджии, до професионалисти с дългогодишен опит. Пример за това е Steve Vai, който от години работи с Carvin и си има собстени модели, които предполагам са правени по негови изисквания, но в последно време той самият казва, че ги ползва предимно в студиото, на живо действа с AXE2. Ситуацията е такава, че цената на 2-ката (used) в ebay e по-голяма, отколкото чисто нов процесор, поръчан директно от сайта на Fractal. Вероятно има причина все повече и хора да преминават от "тъмната страна", което си е разбираемо, имайки предвид цена, функционалност, версатилност и постоянни ъпдейти с нови симулации и подобрения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не смея да взема отношение. Още повече, че съм леко предубеден. ... Но това, което мога да направя (но пък не смятам да се отдам целенасочено на това заниманиe, де) е срещу всеки посочен топ-артист (какъвто е напр. S. Vai) използващ симулатори, да поставя поне 5, които не го правят!

 

... Колкото и да не е удачно, да се прехвърлят механично сравнения, ще спомена, че през 80-те "всичко живо" се беше оборудвало с 'Rockman'*. В момента "всичко живо" е все още живо (в значително по-голямата си част, де), но пък не съм чувал скоро звучене на 'Rockman' в някоя продукция.

 

* 'Rockman' също е тип симулатор

Редактирано от docc
  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все по-трудно ще ти става да събереш 5 човека, които не го ползват. Изгледах доста Rig Rundown-a с надеждата някой да го няма в гиър-а си... Или Fractal са си платили много здраво за реклама, или явно има защо да е там. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не смятам, че ще ми е толкова трудно! ... Даже и за в бъдеще! Сигурно ще е по-трудно да уеднаквим критериите за 'топ-артист'!

 

 

^^ Доколкото изглежда, че имаш интерес и съответно мнение относно тази материя, винаги има какво да се каже!

 

 

 

... Времената несъмнено и неизбежно се променят. И географските места, и идеите, и сферите на традиционно специализирани интереси стават лесно достъпни (и съответно - уязвими).

... И аз не се стремя, да убеждавам никого в нищо конкретно! Споделям мнение според опита, който имам ... и то далеч не толкова убедително и авторитетно, както е напр. Artist-List-a на някоя компания. 

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм. Clapton си ползва Vintage Fender-ите и Soldano, и така като гледам въобще не се е замислил за Fractal. Но отново това не е темата. Темата е дали Soldano SLO100 е подходящ за Modern Metal - стил, в който топ артистите ти вероятно не се вписват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'Топ артистите' не са 'ми' и 'ти', а са си ... топ-артисти!

Въпреки, че говорих по принцип, съвсем ясно става и в частност, че (според мен) след като 6505 става за ММ (според изказано мнение) то и SLO-100 става ... и то с доста солидни аргументи! 

 

... а и де да знам - може пък да смяташ, че не съм наясно с характерностите на  "формулираните" различни видове звучене и как се постигат!

 

 

П.с. Впрочем (отново) попрегледах малко нещата (кой, какво, кога и защо използва) и съм убеден, че едва ли има някой от посочените ползватели на хитовия симулатор, който разчита единствено на него за постигане/формиране на собственото си характерно звучене. Т.е. - задачата ми се улеснява ... срещу посочен ползвател спокойно мога да посоча същия + още 4 (може пак да са "ползватели") ...  а после да се уточняваме, кое е основно звучене и откъде произтича!

 

Горното си е мое мнение ... и нямам за цел да "навивам" някого, да се оборудва с усилватели за 3-4-5К $!

 

 

 

.... сега видях, че в пост #23 съм объркал местата на стрелките, посочващи за кого са предначначени фрагментите/отговори!

Редактирано от docc
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не разбрах защо намесвате Фрактала и коментирате симулация на Солдано от конкуренцията... де го чукаш, де се пука :D

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Впрочем - да уточня един детайл! Като споменавам '5150' имам предвид Peavey (това, дето от 2005г. е '6505'). Смятам, че Фендер-ският (EVH) 5150 e "по изпипан"  ... Но все пак само съм пробвал, а не съм работил с EVH!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетете добре постовете на Docc и Тоny!

 

Лично съм задължен на Docc, че имах възможност да се докосна до някои бутикови усилватели за А/Б/В тест с еднакви китари и кабинет.

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе, хе ... Не мога да не споделя едно куриозно стечение не обстоятелства!

 

Току що влязох във Facebook и що да видя: 

 
My friends at The Guitar Sanctuary have listed my old Axe FX II and foot controller. Great unit, just not using it!"
 
* 'The Guitar Sanctuary' - музикален център и магазин, в който се предлага и used оборудване
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.