Jump to content
Българският форум за музиканти

Подобряване на тремолото (кaк)


YAMAHAc70

Recommended Posts

Здравейте,

аз съм относително напреднал китарист и напоследък много се увличам по трашарийските сола,обаче съм със Squier Bullet -евтинджос китарка ,но съм страшно доволен...проблема ми е ,че самото тремоло кара китара да се разстройва покъртително много за адски малко време.Въпросът ми е ,какъв ъпргрейд трябва да и направя (и съответно  дали си струва съотношението вложени пари/качество)за да мога да си го ползвам.Да поясня не съм идиот и си давам сметка,че пак ще е далеч от истината ,но пари за нова китара нямам,камо ли за хубава...:S.Ако някой има идеи ,ще съм благодарен ако ги сподели
П.с Каузата е отчаяна ,но  отчаяните време изискват отчаяни мерки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами след бенд или по голямо вибрато трябва да бутнеш ръчката... така ще я вкараш в тон... поне така правят големите които не ползват флойд (Ингви,Гътри Гован,Скот Хендерсън и други).

 

http://www.youtube.com/watch?v=Sm_VSjadCiU

 

Към 12-та минута Скот Хендерсън си дава обяснения...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът ти е много добър.

Аз чак преди около година и половина разбрах каква е тайната, поне за вида тремоло, който имам на моя страт - стандартно, 6 винта.

 

Какво е твоето тремоло?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси на всички за видеотата! Някой неща , който споменават са толкова логични и все пак никога нямаше да се сетя сам. Породиха ми няколко въпроса- Какъв точно е въпросният лубрикант  и дали възелин ще свърши работа? Въпросните нътове grapetech има ли ги в България или от  ebay  да ги търся? В последното видео пичът предложи да си махна  металната частица ,която седи на 3 и 4 струна ,стрували си да се правя на майстор или няма смисъл ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм струните да минават през  нътовете на главата, но първа и втора струна почват да разстройват много при бендове и постояно трябва да бутам ръчката... сега нямам такъв проблем, но просто не използвам нътовете.

Редактирано от zwero
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За лубрикант е добре да се използва графитна смазка ,тефлонова смазка(спрей) или най-елементарното решение -настърган на прах графит от молив ,примесен със машинно масло например.Нанася се пестеливо.

Относно нътове на Графтек мисля ,че представител за България е MusicDivision.

Във английският Й-Бей има почти всичко(Graphtech nut и String Retainer).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При страт китари, често държачите на 1-4 струна (тези неща "string trees" над горното магаре) често влошават доста нещата.

Вместо да ги ползвам, бих предпочел да сложа по-нископрофилни ключове (че все пак да има достатъчен ъгъл на огъване на струнава върху магарето) и да махна държачите.

 

Отделно от това, можеш да видиш дали отзад струните не задират в ръба на дупката, през която минава тремолото.

Струните трябва да са малко навити около ключовете(примерно 2-3 навивки) и двойно законтрени(и стърчащата от ключа част на струната да е законтрена около дупчицата.

Можеш да пробваш да смажеш местата където струните стъпват върху нещо (нът, бридж).

Можеш да калайдисаш с поялник струните долу-близо до главите и около тях, за да не се разплитат отдолу.

Можеш да смажеш местата, където пружините контактуват с останалите части, а и там, където тремолото контактува с винтовете/тялото.

Можеш да провериш дали отдолу на тремолото, ръба на дъното на плочката е прав и перпендикулярен на струните - ако не е, твърде е вероятно тремолото да се клати стрнанично, докато го ползваш. Поради същите причини можеш да провериш дали 6-те винта са точно в една линия, както и дали дупките за тях в тремолото са добре подредени в линия. Ако тремолото не стъпва върху всички винтове(особено ако стъпва само върху средните и един от крайните), може да се получава нежелано странично накланяне на тремолото при употреба, което да разстройва...

 

и т.н., и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.