Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за свързването на EMG81TW без push-pull потенциометър


Recommended Posts

Здравейте приятели!

 

Реших най-накрая да подменя адаптерите на една китара с едни ЕМГта 81TW & 89,който ми се въргаляха из къщи отдавна.

За съжаление оригиналните 6-пинови потенциометри са неизползваеми заради замърсяване или кой зане какъв друг проблем. Пробвах да ги почистя, но пак пукат и шумят много. Та затова мисля да свържа адаптерите по друга, по опростена схема с 1 волюм пот и 3-степенен ключ само, за целта ще ползвам нормален 3-пинов пот за стандартно ЕМГ. Естествено в тази конфигурация няма да мога да ползвам опцията за сингъл адаптер, но не мосля че това ще ми трябва и без това.

  Проблема ми е, че не намерих достоверна информация как точно да свърза 6те жички (черна, синя, зелена, оранжева, жълта и бяла) и по-точно кои жички да изолирам. Логически погледнато, според схемата на ЕМГ черната е земя, а бялата или зелената са изводите от хъбъкера или сингъла. Това ОК,но какво се прави с другите 3? Свързват се накъсо заедно или просто се изолират отделно или друго?

  Ще се радвам, ако някой има информация по тоя въпрос, зада си спестя часовете игра на "Тука има, тука няма" с поялника!   :lol:

  Благодаря предварително!

 

Link към схемата на свързване от Schecter.

 

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.schecterguitars.com%2FHandler.ashx%3FItem_ID%3D40%26display%3Dseriesspec&ei=ndu_UpDEIMOShgeGuIGoCA&usg=AFQjCNGmZIA9oRZ-6ItG-KsatupmgO5lMg&sig2=_WaCw1z30uO_--MBgjflNg&bvm=bv.58187178,d.ZG4&cad=rja

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен бяло и зелено са активните краища в двата режима а синьо+оранжево и жълто+оранжево са вериги които подават захранване към двата адаптера(в един корпус).И за двата адаптера при вдигнато положение на потенциометъра е сингъл койл.Измери коя верига се затваря при натиснат потенциометър и свържи нея.Аз мисля че белия да го сложиш на активен и жълто и оранжево заедно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора!

Т.е. Белия е Live, черния - ground, зеления и синия изолирани, а жълто + оранжево свързани заедно?

Редактирано от edgecrusher
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.