Jump to content
Българският форум за музиканти

Изтъркването на матова боя поправимо ли е?


SynV

Recommended Posts

Здравейте! Имам B.C.Rich Mockingbird pro x2. Боята е матова и на едно място точно там където си опирам пръста се е изтъркало. Вече не си подпирам пръста ама след дъжд качулка :D . Та въпроса ми е мога ли по някакъв начин да го оправя или да си го оставя така? Търсех подобна тема, но няма ако има извинете ме, че не съм я видял. Ако някой знае някакво решение нека помага :)

Редактирано от SynV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2011_guitar_raffle-fp.jpgblackie.jpg

RoryGallagherFender.jpg

Това че се е изтъркала боята е добре, значи свириш и се упражняваш много.

Решението е просто, спира да ти пука, продължавай да си опираш пръста, и се тревожи повече за техниката на двете си ръце, звукоизвличането, нотите и другите важни неща.

Освен ако не си си купил китарата поради фетиш, тогава не мога да помогна.

П.П.Снимките са на три велики китари, между другото имат си и имена, а китаристите свирили на тях са написали по-голямата част от съвременната музикална история.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мнението :). Тя боята не се е изтъркала, че да се вижда дървото а просто там където си подпирам пръста се е загладило. Явно ще си го оставя така то е съвсем малко и не ми е проблем. Не съм си купил китарата поради фетиш определено :D. Да ти сам го каза по - важно е да си развивам техниката на ръцете, звукоизвличането и т.н. Мерси още веднъж за отговора :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои хора имат фетиш към това инструментите им да изглеждат очукани и облъскани... :D Само дето примерните китари са станали такива, защото са виждали десетки, стотици концерти, студиа и са пропътували хиляди километри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох няколко теми за пребоядисване и т.н. Видях, че доста хора там са писали, че преди да боядисваш трябва със шкурка с размер 200-300 да изшкуриш боята докато не се матира и няма лъскави петна. Ето и там ми е проблема получило се е лъскаво петно там където си опирам пръста. Дали ще се получи ако взема шкурка с размер 200-300 и просто да шкуря върху лъскавото петно докато не стане матово. Дали ще стане или ако не дайте някакъв друг вариант ако има. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен да я надереш много яко друго няма да стане.

За матиране на боята използвай P2000 или P2500

Окей Благодаря за съвета :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 получило се е лъскаво петно там където си опирам пръста.

 

Лъскавото петно е от телесна мазнина, отделяна от пръста ти. Недей да шкуриш, само ще разнесеш мазнината и ще надереш боята. Пробвай с памуче и малко спирт, ама малко спирт и трий съвсем леко. Ако не стане, примири се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята китара също е с матов финиш и там, където има контакт с ръцете ми, просто местата са се полирали.

 

Аз си чистя китарата редовно, именно да не прилича на тия от снимките, а тялото го минавам с препарат, в който има алкохол и не е мазнина, защото не се отстранява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих го най - накрая! Отговорът беше този който даде golfabitch. Взех от железарията водна шкурка p2000 и изшкурих лъскавото петно. Получи се сега вече няма и следа от това лъскаво петно :D. Благодаря на всички отзовали се! И най - вече благодаря на BassTraffic до които се допитах преди да шкуря и ми даде няколко съвета. Всичко вече е окей :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, интересно, "снимките" имам предвид, загледах се в тях - по скоро са векторни или 3Д изображения. За петното - и аз имах едно такова под адаптера и найш ли к'во направих - лепнах фолио отгоре, тонирах и лакирах :). Сега имам малко бръчки тук -таме ама не ми пука, и аз със шкурката - както се казва "превърни дефекта в ефект".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.