Jump to content
Българският форум за музиканти

Живо свирене с лаптом и миди клавиатура


rusnaka

Recommended Posts

Много ги хвалите тези еволюшани....

 

Аз бачкам с Роланд А70 + Ямаха МУ90р и спрях да ползвам компютъра на сцената за сега. Имам звук и от модука и от А70то, защото модула има 2 входа през които може да се включи нещо стерео или 2 неща моно. От друга страна ако искам мога да пускам ефект на 2те неща по отделно или на стереото , мога да ползвам модула и като ефект процесор. МУ90р има 2 стерео изхода и още 2 които могат да се ползват , значи-2(стерео)+2(моно) миди им А и миди ин Б = миди тру и миди аут. Като сложим и ПС то Хост. Струва около 450лв + А70 около 1200лв + лаптоп около 750лв(защото не ти трябва много за да ползваш ХАММОНД Б4, а за другите недеи да мислиш те нетоварят много) едно АСИО 4 ОЛЛ и си готов да забиеш и на уембли стига да знаеш как да управляваш всичкото това!!!

 

Незнам защо се пренебрегва А70 като МИДИ контролер просто е много добре измислен, има еднин ЕКПАНЖЪН за него ВЕ ГС Про със който А70то става Синт от нивото на саундКанвас СЦ 88 Про.

 

Относно спирането на токс на сцената , да ИМА И ЮПС'и 65-70лв и си решаваш проблема глобално!!!

 

Успех в избора!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само че тук ще трябва да призная, че незнайно защо мойта миди-клавиатура не работи когато лаптопа работи на батерия.. Ама това аз не съм го и тествал много и сега като си говориме така, ще взема да разръчкам да видя какъв му е проблема..

 

защото някои (може би и всички ама като имам само два) лаптопи на батерия прекъсват 100% работа на периферия и мозък за да остане за процесора, който ако е модерен също сваля наполовина тактовата честота и бла бла...за да има за повече време ток...

 

Никой не мисли че на яки музиканти на концерт ще им спира тока...или ще бачкат на батерии. Затова си има енергостанции да се грижат за техниката за стотици хиляди долари по сцената

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ама обяснете малко за това животно с ПЦтоХост... Какво всъщност прави. Мога ли да го използвам...

И търсих го този магазин на Баба Неделя до малкото НДК - ама не намерих улицата :curse: пък нямах много време :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е една измишльотина на Ямаха - мисля че те я въведоха - дали някой друг я поддържа не знам,,, за да "изместят" МИДИ връзката. СЕГА ЩЕ СТРЕЛЯМ НА ПОСОКИ, но или съм чул или съм чел, а може и да съм си сътвотил см тази идея (нека ме поправи този който знае) това го направиха щото МИДИ протокола е стар като идея и е 8 битов и е бавен за новите модели синтове. Освен това там има краен брой неща - понеже е стандартизиран отдавна. На новите свирки им трябват все повече данни поради новите хитрости които се измислят....И поради това - ето ти нов интерфейс и протокол.

 

Искам да си поправя глупоста написана в незнаен час... не се прекъсва 100% периферията а периферията не работи на 100% а според това какво е решил производител или в по-добрия случай какво е решил потребителя.

Малко съм озадачен че една миди клавиатура не работи на батерия от лаптопа ...но вероятно е възможно...някой да обясни има ли ток към клавиатурата (по УСБ на батерии от лаптопа ) или поради друго не работи...щото аз имам една лампа за лаптопа - храни се по УСБ и няма проблем когато сам на батерии -т.е работи

Редактирано от jabatajabata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Независимо от това какъв е лаптопа, винаги има опция да се настрои на батерии да е на full power. Освен това на повечето power saving режима се настройва и от биоса и може да се изключи напълно.

 

То хубаво, че цялата система може да бъде стабилна и да звучи прилично, но не е ли по-неприятно носенето на лаптоп и миди клавиатура, вместо само синтезатор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Батериите не са най-важното нещо... Навсякъде има ток, така че, не ми пука за батериите. Аз определено ако свиря с лаптоп ще е пъхнат у контакта

 

:godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз предпочитам да свиря направо у контакта та за това до сега не съм се и рзавълнувал от факта че не ми работи на батерия.. Най-вероятно наистина трябва да си натроя Power schemes на уиндоуса или на самия биос.. КАто се замисля обаче USB портовете не ми се изключват когато съм на батерия щото съм пускал външна памет.. Тия дни ще разгледам, че до момента не ми остана време..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Синт на сцената - който и да е UPS върши чудеса. Към него се връзва, процесори ...бла бла... и пулта (ако не е с усилвател) и развързвате галванично към усилвателя. Естествено ако има какъв да е компютър и него към UPS-а

За тези които не са си парили - слошете си и една каква да е лампа(за осветление) към UPS-а че поне да може да слезете от сцената без трагедии от хардуерен или човешки(софт) вид

Редактирано от jabatajabata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема се решава с 1000-1500 лв:

 

- PowerBook/iBook

- M-Audio или нещо от сорта

- Миди клавиатура на батерии

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.