Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със сакса


Recommended Posts

Привет!

 

Въпроса ми е следния: задната част на корка, която остава неизползваема когато слагам мундщука, се отчупи от останалата част. Сега има е останал толкова корк, че като сложа мундщука, го покрива целия. Възможно ли е това да повлияе на звукоизвличането? Питам, защото откакто се случи, саксофона звучи по-различно, и съответно го усещам по-различно. Все едно нещо го запушва, някаква съпротива има като свиря, не мога да държа примерно ниски тонове дълго, защото по едно време започва да се усеща така, сякаш духам, а от другата страна си слагам ръката и запушвам мундщука. Въобще самото надуване е по-трудно, а пък дума да не става да се опитвам да свиря тихо. Само въздух излиза. 

Чудя се дали е от това, защото не знам какво друго може да се случи само за една вечер. Вчера вечерта всичко беше наред, днеска сутринта вече не е. Ако няма как този корк да повлияе, кажете от какво друго може да се случва това, защото аз нямам идея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е абсурдно излишъка, който се е отчупил да разваля работата, тъй като тук си говорим за парче корк, което не участва нито в уплътняването, нито в резонирането. Нещо друго е, но без да се види на живо е невъзможно да се каже какъв точно е проблемът. Виж дали платъка не е клекнал. На мен ми се е случвало платъците (както на кларинета, така и на сакса) извъднъж да умират. 

Редактирано от Мартин87
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.