Jump to content
Българският форум за музиканти

Наклонен 7-струнен humbucker...?


Recommended Posts

Отново ще ви тормозя с питанки по моят китарен проект, тъй като търсенията ми не доведоха до резултати... :(

 

Тъй като проектът ми включва 27 прагчета и това респективно изисква преместване на neck адаптера, много разсъждавах върху версията за slanted pickup, поради идеята да не загубя съвсем ниските на адаптера (и не само), което обаче се оказа непосилна задача, с оглед на факта, че изобщо не мога да намеря slanted 7-струнен humbucker, камо ли пък да е single-coil sized... :(

Знам, че някои от вас ще ме нахокат и ще ми кажат, че това са обикновени капризи, но аз определено предпочитам гореописания вариант и поради звукови, и поради естетически съображения.

Както и да е - въпросът ми е, дали някой има идея откъде мога да добия такова нещо (ако изобщо съществува)?

 

Thanks in advance :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не вярвам да има последствия след като е във форма на сингъл, просто да го завъртиш на една страна. Иначе никога не съм виждал такова животно... ако се вгледаш в повечето "изкривени" хъмбекери, се вижда, че самите компоненти са абсолютно едни и същи и типови като на "изправените" такива, просто са разместени и сглобени под ъгъл един спрямо друг.

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това дали би ли ти свършило работа. Като гледам тук е използвана 6-струнната версия под наклон. Предполагам, че няма да има проблем, все пак е релса.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много... отново :) Явно ще трябва да черпя вече ;)

А пък фактът, че е адаптера е Seymour Duncan може само да ме радва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как я мислиш ти тая работа, ама мен $190 за нек адаптер хич не ме радват :)

 

Хайде да кажем как бих постъпил аз - Намирам първо лютиера, дигам си парцалите и отивам при него да си поприказваме (не стават тия работи по телефон да ти кажа). Казваш му примерно искам китара като на Петручито ама да е с 27 прага и по-тесен гриф (пак примерно), ама ако може и да е с maple фредборд (още по-примерно). И понеже лютиерите също разбират от китари току виж излезе, че адаптерите които си избрала не биха звучали (нищо че са SD) И тъй като знам че имаш някакъв определен бюджет може да се окаже, че трябва да изпилиш тук там... Абе сложна работа с 2 думи :D

 

Та само да добавя, че DiMarzio са доста добро решение ако искаш да минеш тънко... Ако пък цената на изработката те изненада приятно вече фърляй пари и за BK ако искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак Абсурдистан е невероятна страна и всеки иска да си зашие балтонче за копчето а не обратното.И ти си живял тук и тези работи трябва да са ти ясни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще видя как ще тръгне, пък адаптрите са ми по-последна грижа... Ще имам предвид и DiMarzio, макар и да не ги харесвам особено. Все пак трябва да имам първоначална идея кое мога да си позволя и кое не, преди да се започне всичко :)

Редактирано от Aquarelle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.