Jump to content
Българският форум за музиканти

Разтроение на личността


scum

Recommended Posts

Здравейте, драги съфорумци!

Настъпват празници и след 7 годишно отсъствие на музикалния пазар, отново реших да зарадвам моя милост с някоя друга благинка. Проблемът, разбира се, се появи с избора на въпросната благинка. Наясно съм, че подобни теми не са особено на почит в този форум, но терзанията ми наистина са големи около бъдещата покупка.Та започвам направо...засега съм се спрял на ето тези три красавици(изчетох и изгледах доста ревюта по въпроса), но наистина просто не мога да реша коя от трите ще е достойна да разведрява атмосферата вкъщи:

1. Epiphone Prophecy LP Custom Plus EX-ME Цена, визия, характеристики - всичко е по вкуса ми!

http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=11366&category_id=33&manufacturer_id=10

 

2. ESP LTD EC-401 BK Black

http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=9075&category_id=33&manufacturer_id=63 Именно тази китара направи избора ми толкова труден!

 

3. Schecter Damien Elite Solo 6 

 

http://www.telesound.bg/catalogue/schecter-damien-elite-solo-6/

 

Цената на това чудовище леко ме притеснява, а и ако трябва да съм честен формата на тази китара и външния вид отстъпват доста на предните две китари, лично според моя вкус.

 

Ще съм благодарен някой да сподели мнение относно коя и да е от трите китари. Отворен съм и към нови предложения, за да направим избора съвсем по-труден, но трябва да кажа, че държа на LP формата. Стилово се разпростирам главно из траш, дет, хеви и метълкор жанровете, но обичам от време на време да подрънквам и хард рок, блус парчета. Това е всичко засега, весели празници на всички! Благодаря предварително на отзовалите се!

 

Поздрави!

Редактирано от scum
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/topic/145141-epiphone-prophecy/?fromsearch=1

 

Тук съм дал доста подробно мнение. Въпреки, че имам доста по-скъпи китари все още ми е главна.

 

Имам и сходна с втората -Ltd Eclipse. Малко по тънко и леко е тялото от Prophecy-то. Некът е с гланцов финиш, а не с мат. Адаптерите 81/60, но е с флойд и не е много универсална в смяната на строеве. За това професито остава основна. Ако искаш да се объркаш още повече виж и това: http://www.epiphone.com/Products/Electrics/Les-Paul/Matt-Heafy-Les-Paul-Custom.aspx

 

Изключително красива и удобна, но с 22 прага, което ме кара да я ползвам за ритъм китара. Ако те интересува нещо конкретно ще се радвам да ти помогна.

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ебаси! Не раздвоение а разтроение на личността получих! Трябвя да ги пипнеш и да ти хареса една. Това знам аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Визия гони момчето от това което виждам All black :> няма лошо и аз така си харесах първите две заради черния цвят, черния хардуер и черните капаци на EMG-тата. Обаче трябва да пипнеш наистина, защото колкото и сходни да ти изглеждат, са доста разлчни животни. Уж са махагон с EMG -та и трите, а ще звучат доста различно. Особено последния Шектър е с доста по-различна форма, по-дълга мензура 25,5, а не 24,5. Освен това нека на schecter е съвсем различно усещане от тези на останалите две. По-дебел е. За Prophecy питай в Икономив, ако са заредили, Schecter и Ltd търси в Динакорд. Ако нямат тези модел търси сходни, колкото да пипнеш. Само внимавай, че при гибсъните и епифоните няма много сходни с Prophecy, нека му е много нетипичен зa Epi/Gib.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да те объркам още повече погледни и Ibanez ART 500,ARZ 700,ARZ 800 и трите са LP и са с активни EMG.Цените им са сходни с горните три.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така от посочените няма нито една с пасивни адаптери ама нали да става весело.Хем и батерии няма да купува нали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да благодаря на всички! Наистина ме затруднихте още повече. :D  Иначе сегашната ми мотика е с етикет на Ibanez и върви с пасивни адаптри, но сега търся нещо различно. Разбира се, можеше да сменя адаптрите с EMG-та, но реших да не го правя по сантиментални причини и избрах да си купя нова китара. :lol: Смятам да пробвам някоя от китарите, но във Варна не съм абсолютно убеден, че ще имам възможността да го направя, тъй като тука магазините не са особено много, да не говорим за наличност на въпросните модели. Но ще опитам. Засега борбата е изцяло между Epiphone-a и ESP-то. Благодаря ви още веднъж!

 

Поздрави! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От трите съм пробвал Епифон-а, а си купих Шектър Деймиън Елит, само че суперстрат. И двете китари ми харесаха, мога да говоря повече за Шектъра - като си го купувах, пробвах друга бройка, после пристигна моята, което не ми хареса много, но поне можех да я върна. Занесох си я вкъщи, пуснах я през каквото можах - производствения сет-ъп беше ок, никакви проблеми. Външният вид наистина не й е силната страна заради шарениите, но си я запазих заради две неща - грифът ми е много удобен и ми харесаха акустичните качества на дървото (дълъг състейн и приятен звук без да е включена в нещо) - може да е до бройка, може аз да съм прост и глух, не претендирам.

 

Освен това носи на бой и не разстройва. В общи линии, за тогавашни 1000 лева, е дуракоустойчива и си върши работата (махагон и EMG). Забележките са само за външния вид, но той се прежалва. Пробвай грифа.

 

Като се замисля, Епифонът не приличаше на допир на традиционно LP, пак си е китара за тежка музика. Иначе определено на външен вид бие. Може да видиш и LPJ серията на Гибсън, макар че не приличат много на трите.

 

А във Варна все трябва да има добри хора с китари, които да дадат една проба, иначе - тук в градо на бизнесо и разкошо има всичко. Не знам как другите хора си избират китари за такива пари по интернет, ако става дума за кола за същите мангизи всеки ще си изтърка петите да ходи по гори и паланки. Само с проба, един вид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Традиционното ЛП е универсална китара,тук говорите за активни адаптери,затова не се мешам да дам съвет добронамерено-това е за тресня и не разбирам,иначе и двете ми Гибита са от и-бей ЮК,с помоща на приятели,Бог да ги поживи,то при Гибсъните  50-тарски гриф е удобен поне за мен,на някой ще му се стори дебел и така - няма еднакво виждане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.