Jump to content
Българският форум за музиканти

Пиано техници


minimalistic

Recommended Posts

Има ли подобни във форума, които са професионалисти в това което правят? Съжалявам за тъпия въпрос, но преди година ползвах един, който след като ми акордира пианото, последното взе да има проблеми с някои клавиши (при бързи повторения спираха да произвеждат звук) и т.н. - нещо, което за мен лично е неадекватно като резултат от акордиране..

 

А питам, тъй като в момента осъществих дългогодишна мечта и си купих малко немско роялче, което въпреки цялостно-доброто си състояние има нужда от няколко неща:

  • акордиране
  • voicing (нямам идея тва как се зове на български), тъй че тона на клавишите да се уеднакви (някои от чукчетата са поизсъхнали)

Та тъся читав техник, който си разбира от работата и има професионално отношение. Не ме притесняват по-високи цени, стига човека да е точен, а работата качествена. Смятам да го ползвам поне 2 пъти годишно за поддръжка на инструмента..

 

Моля препоръчайте някой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

айде ве хора, кой ви настройва инструментите вкъщи? трябва да има някой, който можете да препоръчате.. почвам да се отчайвам :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си купих специализиран софтуер за акордиране на пиано. Имам си и ключ. Но е играчка и иска четене, за да знаеш как да натягаш струните (примерно това, че подхождаш към точния тон от по-високо, а не от по-ниско, за да държи строй и т.н.). Иначе софтуерът прави измерване на нехармоничността на струните и изчислява индивидуални честоти за всяка струна, така че да се получи добър компромис на разпъването на строя, равномерна темперация на интервалите - това, което едно време се е правело само по слух.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то и устройства има, които не са въобще скъпи между другото. но не е в това въпроса.. интониране не се прави в джаджа, нито със софт, както и малки ремонти и въобще цялостна поддръжка..

 

въобще съм леко стреснат, че в единствения музикантски форум, който намерих, никой не може да препоръча един техник в софия. явно ще гледам да си свърша всичко по инструмента преди да се местя към Бг 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0889342641  Георги

 

Завършил е акордиране във Витенберг. Акордира роялите в Съюза на композиторите, Музикалния театър, Операта и т.н.

 

Поздрави!

 

Дони

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.