Jump to content
Българският форум за музиканти

Tascam US-322/Tascam US-366/Tascam US-122 MKII. Мнения? Закупуване?


master_gamgee

Recommended Posts

Здравейте колеги. Търся повече информация и лични впечатления за тези три модела на Tascam.

Намерих коментари във форума, но не ми дадоха достатъчно информация.

 

Някой има ли повече впечатления за качество, стабилност, функционалност на тези интерфейси?

Преди не съм използвал продукти на Tascam, като изключим обикновено CD устройство за компютъра, професионален Audio CD рекордер и мобилен аудио рекордер с микрофонни входове. От тези джаджи бях доволен.

 

Чувал съм/чел съм че по принцип Tascam правят хубави неща и затова се колебая за закупуване на някой от тези три интерфейса. За мобилни ситуации ползвам един портативен професионален рекордер на Sony, но той няма микрофонни входове, а и искам да се оборудвам с външен аудио интерфейс за лаптопа си, за да мога хем да съм мобилен, хем да имам микрофонни входове, хем да имам малко повече възможности за запис и обработка на аудио.

 

Тези три модела ги гледах в сайта на Musicworld.bg. Цената им е приемлива за бюджета ми (около 300 лева). Изискванията ми са следните:

- безпроблемна работа под WindowsXP, WIndows 7/32bit, WIndows 7/64 bit (единия лаптоп с който работя е с 64 bit архитектура и Windows)

- 2 микрофонни входа с приемливи като качество (за цената си) микрофонни преампове

- фантомно захранване за микрофонните входове (с опция за изключване)

- индивидуален контрол на нивото за всеки микрофонен вход

- 2 линейни входа, които обаче да не минават през микрофонния канал (работил съм и с такава карта...получавах повече шум или повече изкривяване, когато прекарвах линейни сигнали през мик. преампове)

- изход за слушалки с потенциометър за нивото

- 2 линейни изхода

 

опционални (незадължителни) изисквания: MIDI IN/OUT, SPDIF IN/OUT (коаксиален и/или оптичен), ако е възможно - да се захранва през USB порта, direct monitoring (тоест да си чувам входовете директно в изходите, без латенция)

 

 

На базата на тези изисквания приемам съвети и за други интерфейси с цена около 300 лева...НО да не са M-audio. Имам PCI модели на М-audio. Вършат прилична работа, но съм брал ядове с външни модели и не искам такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам US-122 MkII и е супер, но мисля, че не отговаря на всичките ти условия - нивото на слушалковия и линейния изход е с общ пот, а линейните входове най-вероятно ползват същия майк канал. Инак останалото е ОК и интерфейса е готин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите. А какво можете да ми кажете за стабилността и безпроблемната работа на тези двата модела под Windows 7? Патил съм и не ми се ще да си давам парите за нещо което ще върви ок под Windows XP, но не и под по-нови системи, а с всичките им плюсове и минуси, смятам изцяло да минавам на Windows 7. (на този етап нямам възможност и намерение за Mac OS и съответните машини...въпреки че отвреме на време чувам и такива съвети)

Тези не са ли по-стари модели или греша? Казвали са ми (може и да не е точно) че много от по-старите модели имат проблем с драйверите за по нови операционни системи и дори когато за тях има написани драйвери, понякога има ядове. Аз самия сега постоянно имам ядове с едно MAUDIO, което постоянно гърми под Win7 въпреки че уж си има драйвер...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не знам как е на Уин, освен, че работи. :)

 

На MacOS 10.8 US-122 MkII върви перфектно. Последният ОС не съм го слагал, че съм с Хаки и нямам време напоследък да тествам дали и как ще върви. Пък и другия месец ще вземам пак real Mac та няма много смисъл освен за спорта. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.