Jump to content
Българският форум за музиканти

Baevox усилватели?


НиколайGK

Recommended Posts

Аз мога да кажа, че за домашни репетиции съм супер доволен, как звучи стар процесор на Дигитек Рп10 в малък 5 ватов Пиви Колосал.

Нищо общо с това, как звучи пред транзисторен амп.

 

Nikolov 76, бе споменал, че има    Zoom G1, 44,1 khz sampling, AD/DA conv 24 bit, 32 bit sign processing, гледах презентация с Ола Енглунд,

добре, според мен има шанс да се изкара приличен звук от процесора в кубето. 

Еконт имат доставка вкъщи. Докато куриера пие едно кафе, може да го пробваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 107
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Може нещо от крайното лампово да има разлика, нямам спомени точно.. Но на ниски нива чак толкова..
Включвал съм зуум в лампово радио, мини система 2+1, транзисторно комбо за бас, за солокитара, директно в смесителен пулт.. Може би иска малко различна настройка на EQ, но все става, все зуум :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само, че има разлика - крайното стъпало е сърцето на ламповия усилвател. Отпред и JFET овердрайвче да му сложиш, звучи много по-истински от лампов предусилвател, включен в hi-fi усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е изцяло така или поне не при всички китарни лампови усилватели. При Дъмбъл (съответно копия/клонинги/реплики/inspired by :), като Two Rock ) например крайното стъпало (особено в последните генерации и най-вече при Steel String Singer/Dumbleland/Winterland) е сравнително много чисто и звученето се формира в предусилвателя основно. Има и доста други примери.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ли не пробва човек да оноди дявола без пари.Имам смотана китара,смотан амп,процесор,разни други шитни и как да ги подредя за да звукна,като хората.Отговора на тоя въпрос е никак.Колко мъка има по света господи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Ламби написа:

Какво ли не пробва човек да оноди дявола без пари.Имам смотана китара,смотан амп,процесор,разни други шитни и как да ги подредя за да звукна,като хората.Отговора на тоя въпрос е никак.Колко мъка има по света господи.

Хейтът ти е бзполезен и с нищо не предизвкан. Зададох прости въпроси и научих много неща, защото други хора бяха добри и търпеливи, да ми отговорят. За което им благодаря. 

Надменното  отношение  говори много за личността ... и все разни " шитни" неща издава.....

Бъди здрав!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е чак пък хейт.Просто наличната техника е кофти и каквото и да правиш си остава такава.Все пак щом те устройва всичко е наред. В пари процесор,кутийки,педали,кабели,захранване,кубе са колкото приличен амп със всичко необходимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако вдигнеш бюджета със 100 лв не може ли да се намери маломощен лампов амп (предполагам за вкъщи), които да има мръсен канал и сенд ретърн лууп??

Друг е проблема, че малките ампове по принцип нямат сенд ретърн...
https://www.thomann.de/intl/laney_cub_super8.htm
https://www.thomann.de/intl/harley_benton_tube5_celestion.htm

Тези специално нямат НИЩО. И гейн нямат, въобще, пълно нищо според мен. Все пак е лампово...

Но съм виждал нелоши оферти за лампови комбота, втора ръка.
Иначе, ново, това сигурно е най-евтиното, с такива екстри
https://www.thomann.de/intl/harley_benton_tube15_celestion.htm

Ако гейна не ти е достатъчен, или не криви точно както искаш, през сенд ретърна и процесора може да го пипнеш още малко

Иначе, с процесор, за домашно свирене се сещам още едно включване  - през радиопредавателче (правено от един), го хващаш по радиото през радиокасетофон :D :D :D . Пак става.. Само да ти се свири... ;)

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не всички искат да инвестират цялата си заплата в техника и инструменти, някои хора просто искат да посвирят с каквото имат или с каквото могат да си позволят без да изпадат във финансови (и времеви) черни дупки.

Nikolov76, изпробвай различни вариант на подредба, като добавяш и махаш елементи също. Вече са писали горе хората достатъчно много каква е стандартната подредба. Казваш че си харесваш ефектите на процесора, опитай със и без него в ампа - може пък да се окаже че ти допада повече без. Давам себе си за пример - въртя и суча ефекти и камиончета през годините, и варират от десетина педала до нула и после пак до много и т.н., ама все се оказва че предпочитаният ми вариант в крайна сметка е просто китара в едноканален лампов усилвател (стига да има достатъчно мегдан за драйв за каквото там свиря в дадения момент - ако няма пъхам един драйв отпред който оставям постоянно включен).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, които се включиха в темата.

С Ваша помощ, за себе си реших,че е по- добре у дома  да остана със старата конфигурация -Фронтмен 25r, процесор  ZOOM, от който ползвам само разните амп симулации и външен драйв чиито звук си харесвам...

Изглежда по- добре, отколкото да взема ефтино лампово кубе, което едва ли ще ми даде осезаемо по- добър резултат, който да си заслужава разправията....

Поздрави на всички!

Бъдете здрави! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не изглежда зле
https://bazar.bg/obiava-22275617/lampovo-kitarno-kube-10-vata-tube-amp

Ако може само да го пробваш...

Мен лично ме дразни, че няма FX. Какъвто и "меден звук" да вади, едва ли ще ми хареса без малко ревърб. Кубето няма такъв.
И за чий xxx тр. да боднеш ревърба, баш преди преампа и неговия му драйв ?

Главата baevox вече има FX loop, но тя е двойно. Колкото харли бентън комбото

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе какво си го захапал тоя ФХ Лууп, ти на китара ли ще свириш или на ефекти? :D

Има ги и такива, де, Джо Бонамаса дето ги беше захапал наскоро и го обявиха за хейър. Някакви модерни типчета с китара и педалборд с 42 ефекта, които свирят един акорд на 4 такта и останалото го правят ефектите. :P

А относно ривърба... вградения в усилвател само тежи и пречи. Има една врътка и туй-то. Далеч по-добре е някакво ефектче с няколко възможности за контролиране на ривърб сигнала. Ако изобщо ти трябва. Почти всяко помещение има предостатъчно ривърб тей или инак. Естествен и безплатен! :D Освен ако не търсиш звук тип "Кръчма на Слънчев бряг '84". Или свириш сърф мюзик нещо си. Или си от хората на Джо Бонамаса. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да пробва. Разви се леко разминаване на мнения, колко от ламповия саунд е от преампа, колко от крайното стъпало. Застъпвам мнение, че на ламповия тр. да ползваш гейна. 

В нета има доста клипове на смотано звучащи лампови кривилници (субективно). Една от причините е плоско звучене, без ревърб. Симулация на room reverb или добър такъв в помещението.

На помещението (какво точно е не е ясно) не бих разчитал. Може да е по-добре за запис и пост обработка, но на мен не ми прави кеф за практис и домашно свирене. Нито ме кефи ревърб преди драйва (дори room reverb), да ти размазва саунда преди изкривяване.

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да вметна, че ако както бе казано, ще ползва външен драйв на ТС, след това зум ( от който модулационни ефекти, дилей и ривърб) и оттам в клийн амп,

би могло да се получи прилично в рамките на бюджета. Въпроса , колко по добре от Фронтмен 25r, който вече има.  

Продава фендерчето, свири малко така, решава, че иска повече и се влиза в спиралата на купуване - продаване. Другият вариант, да се постискат зъби, събере бюджет и се купи нещо по оптимално....всеки си има своя визия в главата, какво му трябва и върши работа.

Всички ни е хапало кучето. ( ако някой не знае, какво значи това на китарджийски жаргон, да пита)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера експериментирах малко - само зуума с амп симулация, без допълнителен руум ревърб. 
Ами не е зле..  хич .Не знам доколко амп симулацията на процесорчето има нещо като импулси, които все пак създават реверберация на кабинет.
С директ аут от зуума ми е леко грубо.

Това баевокс комбо е на неземна цена, струва си да се пробва, поне.
Начина, по който съм ползвал лампов пред, реален и със софт, е драйв пред преампа, даже само буустер. И в такива ситуации, без да се пипне с ревърб, ми звучи грубо и тенекиено. С хай-гейн дистър може би ще е напълно достатъчно - криви доста. Без допълнителен реверб ще е по-фокусиран саунд. 

Даже и аз се зарибих малко по баевокса (ако може да го пробвам преди това), но имам две малки транзисторни комбота за бас.
Пинтия съм, ко да направя.. Ползвам ги да си цъкам и с басчетата през тях :D :D 
Китарно комбо ще пр*дне в картофите, ако включа баса там

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.