Jump to content
Българският форум за музиканти

Предложете добра китара за около 1000 лева


stefanm981

Recommended Posts

Така.
Не си написал какъв стил искаш да свириш с нея. Всеки от тук си има свой вкус и ще ти препоръча различна китара. Отиваш на място, пробваш, виждаш дали ти е удобна и звука харесва ли ти обмисляш и взимаш. Сега примерно аз мога да ти препоръчам някоя китара която става за по - тежка музика а ти да искаш нещо за по - лек стил. Обаче как да го предвидя като никъде не пише какъв стил свириш. Някой ще ти препоръча китара която за него е удобна, но на теб може да не ти е. Та както казах отиваш, пробваш дали ти е удобна и дали звука те устройва и я взимаш. Някои от форума могат да се отнесат малко по - грубо с теб обаче са прави. Тук има хиляди теми като твоята. И на администраторите предполагам им е писнало да търкат или заключват теми като твоята. Та да това исках да ти кажа виж на място и си прецени сам :thumbs_up:
 

Редактирано от SynV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих - стил: рок, хард рок, метал. И не, няма нищо общо с другата тема, отказах се от гибсън, предложете други марки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_46311/SCHECTER_Damien_Elite_6_See_Thru_Black_STBLK.html

Ей това нещо когато аз си харесвах китара страшно ме изкефи, просто финансите не стигнаха да се сдобия с него и много ме е яд сега.....не че B.C.Rich-а който взех е лош, но това и като звук и като удобство....абе беше си мойта китарка, но ....не съм специалист, просто изказвам личното си мение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че можем да ти "предложим" китара. Китара се избира като отидеш в специализиран магазин за музикални инструменти  и пробваш различни китари - гледаш дали формата на тялото е удобна за теб, дали е твърде тежка, изобщо дали е удобна в твойте ръце и дали ти харесва Clean и Distorted звука. Запомни китара не се избира по-цвят/марка или модел важно е ти как я чувстваш, удобна ли е за теб и дали механично е добре! Според заглавието на темата разполагаш с бюджет около 1000 лева ако ти е първа китара те насърчавам да търсиш нещо по-евтино в диапазона на 280-500 лева защото може да изгубиш интерес към нея и после да си я биеш в глвата. Не винаги по-скъпата китара е по-добра от по-евтината. Всяка китара звучи различно - това зависи от какво дърво е изработена, какви са адаптерите, струните, във какъв chain е свързана и най-важно кой я свири. Китара с цена около 500 лева с леки настроики също може да звучи толкова добре както китара с цена 1000лв. Ако наистина ти е първа китара и не си докосвал преди въпросният инструмент задължително попитай служителите в магазина да я изпробват пред теб и дали е настроена правилно (интонация), може да им кажеш какъв стил харесваш да ти направят някое демо. Не е лошо и да спестиш някоя пара за някое кубе защото ако ще свириш през софтуер(Amplitube; Guitar Rig; Overloud etc.) ще имаш Delay (Закъснение на звука) освен ако не дадеш сумати пари за аудио карта която ще намали, но няма да премахне закъснението а със въпросните пари  можеш да си закупиш някое кубе което няма да има закъснение и пак ще има вградени ефекти. Peavey имат страхотна транзисторна серия  Vypyr VIP (надявам се да не прозвучи като реклама...) със сумати вградени ефекти които може да използваш/променяш и наистина са страхотни транзисторчета за цената си лично аз сам много доволен + идват със софтуер за споделяне на Presets и Reaper за да записваш директно на настолната машина. Roland Cube също не са за подценяване. Може да пробваш някое процесорче като POD x3 ако ти харесват. Ето един клип който може да ти помогне до голяма степен. Успех! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти предложа нещо съвсем конкретно, което ми се струва подходящо - не съм го пуснал в базара и тъкмо се чудя дали да го пускам - опитах да ти пиша на лични, но за съжал. явно още нямаш право да ползваш системата за лични. Ако искаш, пиши един мейл, за да ти го опиша. Ето моя: viktorst@legartis.com 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 ..... в продължение от предния пост - извин, но се отказвам от предложението си още преди да е направено - премислих ... беше някакво внезапно хрумване, нека го забравим :-).

За сметка на това, обаче, ще ти препоръчам да погледнеш в базара моделите на Ибанец от обявената промоция на MCI (Мюзик Център Икономов), особено моделите AR с активни адаптери и най-вече моделите DN500 и DN520(от серията Darkstone), които са с пасивни адаптери, но са супер подходящи за обявената от теб цел. При последните два модела адаптерите се делят на сингли с пуш-пул потенциометър, което дава  още възможности за разнообразен звук.  Намалени са с по около 30% тези модели - като по-стари модели - но са страхотни китари, според мен - особено за по-твърда музика.

Редактирано от viksps
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стефане, а защо си решил, че ти трябва нова китара? 
Според мен човек първо трябва да си формулира желанията, да си изгради някакви предпочитания и т.н. Ако не знаеш какво искаш от една китара (очевидно), защо ти е да си сменяваш тази, с която свириш в момента?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото тази, с която свиря в момента не добра, не съм я избирал аз, подариха ми я. Не ми е удобна и не ми харесва звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя работата стана малко все едно да ти изберем жена. Като нямаш идея какво искаш вземай каквото ти хареса като визия и цена, посвири, почети изгради си някакво мнение и вече ще имаш идея какво искаш при следващия избор. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е аз да си предложа моя Dean Z79 LTD edition съвсем добре влиза в изискването за цена а удобството и състоянието в което е просто е китара за която не е за колебание ето и линк със снимки

китарата си върви с оригинален куфар 

 

http://acei.snimka.bg/other/dean-z-79.672879

 

ако се заинтересуваш 0887742821

Редактирано от Acei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай китарите на  Schecter. Мисля че предлагат доста добро качество в диапазона до 1000 лв.

 

Например:

http://www.thomann.de/at/schecter_diamond_omen_extreme_6_b_stock.htm

 

 

Редактирано от exxct
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стефане, казваш сегашната ти китара не ти е удобна и не ти харесва звука. Ами вземи отиди в магазина и си избери удобна и такава, чиито звук харесваш. Сега и да ти кажем тук коя, според нас, е най-добрата китара до 1000 лв. - то тя пак може да ти е неудобна и да не ти харесва звука. Ама друго е като другите ти кажат, че е супер нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.