Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за новак....


FullNewb

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам този сет става ли за човек който тепърва започва да свири? Китарата и кубето добри ли са за тези $? Ако някой знае някой от техните недостатъци ако може да ги сподели моля :) 

П.С. Извинете, сигурно често ви се задават такива въпроси, но ако е възможно ми отговорете. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По добре си купи нещата по отделно. Според мен сетовете не са толкова добри. Най-умното решение е да си купиш по-хубава китара и кабел за същите пари и да си я свържеш към компа. =]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така става ,но може да излезе и малко по-скъпо.Пък на по-късен етап да си вземе един хубав и достатъчно мощен усилвател(поне 50W).Ето например това:

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23943/f_360/Cort_KX5_BKM.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_19586/f_1428/BEHRINGER_UCG102.html

http://www.musicworld.bg/bg/c_2257/i_43183/Proel_CHL100LU3_HED.html

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за напълно начинаещ и човек, който тепърва почва да свири, става. Но на твое място бих пообиколил магазините и бих пробвал 10-на китари от различни марки. Всяка си има различна дебелина на грифа и ширина на скалата -  25.5, 24.75. В смисъл пробвай, и си избери най-удобната за теб. Иначе като звук и качество за тези пари всичко е бих казал еднакво. Не бих се ангажирал да те насочвам към марки. Вече, ако говорим за висок клас инструмент е друго. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай и вземай каквото ти допадне най-много като цена, цвят, визия, удобство. Няма как да знаеш какво точно ти трябва, докато не изградиш някакви умения и не придобиеш малко опит. Вземай каквото падне, свири колкото се може повече 3-4 месеца, после излез пак пробвай други китари, така ще направиш аналог с тази, която имаш и ако решиш ще я продадеш. Вече ще имаш малко по-добра представа за това кое ти е удобно и кое не. В началото дори да започнеш с най-отвратителната китара на света, все е опит. Ако аз се бях хвърлил на скъпи китари още в началото, нямаше да мога да оценя всяка следваща и нямаше да се науча толкова бързо какво искам. Неща като - дебелина и профил на нека, фретборд радиус, мензура, височина на прагове, форма на тялото, пикъпи, материали на нека, фретборда и тялото. А още повече експериментирай с дребни неща като: ремъци, перца, струни, лубриканти, почистващи материали. Научих се, че не съществува нещо като "ГРЕШЕН ОПИТ". Все е опит и ми помага неимоверно във всеки следващ избор. За това на този етап не бих ти препоръчал нищо. Съобрази го с бюджета, очите и ръцете си. Само не спирай, колкото и трудно да ти се струва, с времето става все по-надъхващо. 

 

Мога да ти дам пример как дълго време търсих перо, което да ми е удобно и да не ми се изплъзва. Това, което ми се оказа перфектно бях пробвал още в началото, но нямаше как да разбера, че е перфектно ако не бях си взел 15 други вида. Някой ти драскат повече по струните заради материалът, от който са направени, други са ти прекалено тънки и се огъват. Проба, проба, проба.... хубаво е да се чете, но без да пробваш няма как да знаеш, кое е най-добре за теб, а не за някой, който свири от 30 години.

 

А конкретно за китарата, кояти си харесал. Формата на тялото е удобна, мензурата ти е достатъчно, че да понася по-ниски строеве, без да увисват прекалено струните. На визия е готина. На мен лично би ми била удобна за ритъм, но за лийд, с този радиус на фретборда, ми идва малко неудобна 6-та струна за single notes. Нямам точност с дясната ръка и понякога ми излиза 6-та струна нагоре от фретовете. На китарата ми с 14 радиус това не се случва. За хора, които свирят отдавна предполагам, че не би било проблем. За тези пари е доста сносна китара, ако можеш иди с човек, който има опит, за да я погледне. Доста от евтините китари се произвеждат в Китай и имат фабрични дефекти като: денивелация в праговете, крив нът и доста други. Все поправими неща, но ако ще инвестираш 270лв за китара и после да дадеш още 50лв за лютиер, това си е значителен процент от цената.

 

Поздрави и успех!

Редактирано от varbanov85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинете ме че забравих да кажа какъв сет съм си избрал... 

Китарата е:

http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_45786/YAMAHA_GUITARS_EG012_Top_Offer.html

А това е кубето:

http://www.musicworld.bg/bg/c_425/i_29995/Cort_CM10G.html

Ще свиря рок и метъл, тази китара ми е решение като за начало, после ще мисля да взимам някоя по-добра.

Единия хъмбъкър ще ми стигне ли за метъл и рок?

И трябва ли да взема дисторшън педал или овърдрайва на кубето ще стигне? Ако да кой от моделите на Беринджер да взема? http://www.musicworld.bg/bg/c_529/pp_2/Distortion_Pedals.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувал съм че Ямаха китарите не се славят с голямо качество но това си е твой избор :) иначе определено овердрайва на кубето няма да ти стигне малките транзисторни кубета нямат добър драйв според мен :) иначе ако ти е за различни дисторжъни си вземи един процесор най-добре :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо за тези пари не потърсиш нещо втора ръка? За метъл и рок мисля, че ще ти подхожда малко повече http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_21862/Cort_Z40_RD.html , пък и Cort не са и лоша марка. Най-малкото мисля, че ще можеш да си намериш усилвател за 50на лева втора ръка - виж на базара. Също пробвай в някой магазин в околността ти да видиш коя форма на китарата ти най-много ти е удобна и кой звук ще ти допадне. Може да пробваш и да заемеш китара от някой приятел и да я свържеш към компютъра си за да видиш как ще звучи и дали ти допада. Така може да спестиш 70 лева. Ако зв. карта на компа ти не е лоша може дори да не ти трябва нищо повече от преходник за 50 стотинки.  

ПС - Нещо, което наистина сметнах за важен урок при мен е, че ако свириш на неудобен и некачествен инструмент, можеш да се отвратиш от него и да спреш изобщо да свириш. По-трудно ще се учиш и т.н. Ако наистина искаш да се занимаваш, ще си направиш услуга ако изчакаш още малко и си купиш малко по-добър инструмент. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Имам нужда от помощ, искам да си купя ел китара, намерих няколко втора ръка които мога да спазаря за около 100лв. 

Ibanez GSA 60, Westone Guitars (http://mercador.ro/oferta/chitara-electrica-westone-guitars-ID12xqx.html#73c533114a) и Delson (http://www.tocmai.ro/chitara-electrica-delson-si-claviatura-delson-13120794.html).

Трябва да кажа и че никога не съм свирил, но от доста време си мечтая. Неискам да е перфектната китара защото идеята ми е да си дрънкам след работа :virtuoz:  и да запълвам свободното време. Смятам да започна с видео уроци. Живея в Букурещ и това са обявите които ми допаднаха като цена.

Сигурен съм че тези китари не са добри, но все едната трябва да е малко по добра.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грабвай Ibanez-a и свири упорито. Вземи си и някоя книжка от рода на: Rock Guitar For Dummies, за да ти синтезира информацията и да знаеш какво да търсиш в нета. В Румъния има много добри оферти. Скоро познат взе това: http://www.thomann.de/gb/ibanez_rg2550zgk.htm

При цена 2300лв, му я дадоха за 1500лв защото е мостра. Не помня точно кой беше сайта, но в Букорещ определено ще намериш магазинии и добри оферти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление ибанеца беше измама, снимките бяха от интернет а адреса в индустриална зона.... :blush: . но тази сутрин се появи една обява epiphone les paul special ii. Човека беше в нужда и ми я продаде за 125лв. 

:godbless: Мерси за бързия отговор, сега минавам в другите теми на форума за да питам още :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.