Jump to content
Българският форум за музиканти

Поръчка от Китай


blazing

Recommended Posts

Здравейте, имам нужда от помощ свързана с поръчката на китара от Китай. Скоро един мой роднина има юбилей и аз и още няколко човека искаме да му направим скромен подарък,но не сме особено наясно как седи въпроса с поръчките от чужбина (мита,ддс и т.н). Става дума за въпросните копия на китайските гибсъни. Китарата се купува единствено с цел красотата и. На шега говорихме че ще  сложим една в заведението му и в крайна сметка стигнахме до извода ,че нищо не пречи да опитаме :)

Това е въпросния сайт в който се заглеждаме по продуктите му http://www.aliexpress.com/

Но нямаме никаква представа как седи въпроса с доставките до България. Виждам че има безплатни доставки ,но не съм наясно дали има други такси и т.н

Всеки съвет и коментар по темата е добре дошъл :)

Благодаря предварително :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност за колко "скромен" подарък (като сума)става дума.Защото във България има доста типове китари като вид и ценови диапазон.Щом търсите гибсъно-подобни си изберете ето от тук:

http://www.musicworld.bg/bg/c_362/LP_Models.html

http://www.musicworld.bg/bg/c_363/SG_Models.html

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има мито, което (ако си спомням коректно) е малко под 10% и върху всичката сума се начислява 20% ДДС. При всички случаи, дори и само за украса да се купува, мисля че ще е по-разумно да вземете някакво евтино копие на Les Paul от тук или от Томан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е да е пълно копие на гибсън... както се предполага и името на главата ще е основния фактор с който искаме да го зарадваме. Съжалявам ,че не съм уточнил бюджета. Разполагаме с 400 лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не си струва времето и парите при положение, че тук има достатъчно избор за обидно евтина китара с такава форма :) освен ако не искаш да използваш случая да се запознаеш от първа ръка с бюрокрацията на това да пазаруваш от чужбина и да броиш гишета :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митото варира според типа на стоката. За музикални джаджи е 5% (за компютърни примерно е 0%). На обмитяване подлежи всяка стока извън ЕС, която е на стойност над 150 евро или равностойността в друга валута. При големи количества (примерно 200 каподастъра) могат да ви обмитят пратката, дори на по-ниска стойност.

 

За толкова скъпа стока ще трябва да го плащате. Както и 20% ДДС. Както и такса на митническа агенция, която да ви оформи документите (20-тина лева). Както и 3 отделни такси за три отделни банкови превода (по 2-3 лева всяка). Както и една малка такса магазинаж (4-5 лева). Това е свързано с посещение на митническото гише, после на агенция, после на банка, после пак на митническото гише. В най-добрия случай го сметнете половин ден обикалянка... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човекът няколко пъти ви каза, че иска реплика, която да изглежда като Gibson. Вие пак му предлагате Епифони и кво ли още не. Даде ви и сайт. Ето ви примерна китара от посочения сайт:

http://www.aliexpress.com/item/G-Top-quality-52-goldtop-VOS-Standard-style-electric-guitar-with/659699566.html?s=p

 

Baby Thomas ти даде възможно най-точната информация, за това какво ти предстои, но ще потвърдя и аз:

- Имаш мито в зависимост от Митническата тарифа: 5%

- ДДС 20%

- Такса за обработка на документи от Митническа агенция: При мен беше 30лв + 6лв за нотариално заверено пълномощно, с което ги опълномощавам да ме представляват в митницата.

- Такса Транзит - понеже стоката ще стои в някой куриер, докато не я освободиш в митница.

- Имаш и няколко банкови такси за преводи.

 

Приготви се за сърдити митничари, тъпи въпроси и много разкарване.

Ако искаш точна реплика, ще трябва да се пребориш с това. Иначе ако държите само на надпис Gibson, а не да има и форма на главата като Гибсън, вземи една от китарите, които ти предложиха по-горе и я дай на лютиер да ти пребоядиса главата и да напише Gibson :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.