Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустична


Phreaker

Recommended Posts

Здравейте!

Скоро смятам да си сменя старата акустична китара.Тя е с найлонови струни ,но желая нещо с метални.Трябва ми за учене (няма да свиря концерти скоро) .

Като цена се ориентирам около 100-200-300лв максимум.

Чувам ,че Стаг и Уошбърн са хубави ,но все пак ви искам мнението.

Мерси предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре фендър, ама не за 300, а за 1300 :) лв. Какъв Фендър очакваш за тия пари? Просто е смешно, това че пише Фендър не значи че ще получиш качествена китара. Имаше една класическа китара Фендър и една с метални струни и двете за по 270 лв- аз си търсех по-хубава класическа и пробвах ясно коя. Та въпросната китара за нищо не става, съмнява ме, че кънтри китарата ще е по-добра :happy:. Phreaker, не робувай на марки ами пробвай различни китари и виж коя звучи по-добре. Ти електроакустична китара ли търсиш или само акустична? Има много сполучливи Стаг ел.-акустични китари за по 300 лв(във Варна са толкова), наистина китарата е добра, звънлива, има готин звук и е удобна. Ако търсиш само акустична китара, сигурно и ще е под 300 лв. Стаг нямат добра слава ама това важи по-скоро за ел.китарите и басовете, не за акустичните. Също те съветвам да се огледаш какви Ямахи се продават. Те имат качествени среден и по-нисък клас китари, така че едва ли ще съжаляваш, ако имаш Ямаха. Относно Уошбърн те имат готини акустични китари, в момента се сещам имаше една за 400 лв, която е ел-акустична, с кътаут и повечко еквалайзери от на Стаг моделите от 300 лв. Мисля че имаше и такава без кътаут на цената на Стаг или дори малко по-евтина. Трябва да попитам един приятел маи си взе такава и остана много доволен. Друго по-евтино решение е Фактор за стотина лева, бяха 110 с калъф, а сега се продават и без и са по 80 май. Китарата не е първо качество, но за 100 лв няма по-добро от това. Така че просто иди в магазините и пробвай каквото се предлага, пък като си набележеш моделчета ще ги обсъдим и ще те посъветваме :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре фендър, ама не за 300, а за 1300 :) лв

Не съм съгласен, ако човек има ограничени възможности

Тези, които се продават за 270лв в Технополис са много добри

Говоря за тези с най-голямото тяло :-)

Аз пробвах една такава и си беше 6

Сигурно са правени в Китай, но какво от това

Отиваш пробваш и ако ти хареса купуваш

Всяка китара е различна, има си собствена душа :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друго по-евтино решение е Фактор за стотина лева...

Това за тия пари си е направо супер. Имам такава от няколко години и съм много доволен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно си е че високата цена си гарантирва качеството(естествено в съчетание с името на марката) , но това не означава че евтините неща непременно са боклуци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено СА боклуци евтините. Правят се от остатъци, по-евтини и по-некачествени материали. Доста често съм виждал инструмент, който е чисто нов, а просто му личи колко калпаво е сглобен, пластмасовите му части стърчат, боята е размазана и такива неща. Много е кофти да се примириш с такива неща, когато си купуваш нещо ново. Затова, моя съвет е пробвайте колкото може повече и оглеждайте инструмента отвсякъде. Задължителна проверка на тона на всяка позиция от всяка струна, оглеждане на грифа за изкривявания и сравняване на тона на празна струна с 12то прагче. Тези три неща са абсолютно задължителни, когато си купуваш нов ионструмент, дори да е с четирицифрена цена. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми и аз требе сменям кухарката, че старата се разпадна и гледах в Малкия Цум Стаг-чета, които никак не изглеждаха лошо. Не съм ги пробвал на звучене, но чувах добри отзиви за тях. А смятам, че за 100-те лева си струват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравей

 

от това, което съм пробвал - Фендер акустична под 1000лв е пълна трагедия - не знам от какво дърво ги правят, но звучат супер плоско и тихо, няма обем, няма плътност - не се прецаквай да си вземеш такава, за да може после да казваш "имам Фендър". Ямаха са по-добре със сигурност. Уошбърн са много евтини, и има защо....както искаш го разбирай....Стаг пък понеже не са марка, предлагат най-добро съотношение цена/качество, въпреки че и там положението е "получаваш за каквото си плащаш".

 

моят избор - Ямаха.

 

поздрави

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то и аз се зарибявам за нещо акустично с пиезо адаптери

 

в момента имам някаква незнайна кухарка с найлонови струни която не става за сериозни записи, та съм решил да взема нещо до кам 300 лева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз си взех Фендер за 250 от магазина им... китарата си е повече от екстра за цената, много благо звучи ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.