Jump to content
Българският форум за музиканти

Правене на запис - Помощ


Caesar1

Recommended Posts

Здравейте на всички ! От скоро се сдобих с техника за домашно записване която се състои от микрофон : Studio Projects b1 , интерфейс - Focusrite Scarlett 2i2  , слушалки, поп филтър и кабели.Преди да ми дойде техниката четох доста в интернет за това как се прави запис и си помислих , че когато я получа ще се справя със записването , но нещо не ми се получава.Искам да направя един нормално звучащ cover на песен който да кача в vbox7/youtube да го пратя в чужбина на роднини.В момента ползвам Reaper, мъча се с него , но разбрах , че и за ефекти ще трябват някакви плъгини и други sofware и просто всичко ми изглежда много трудно.Някакъв съвет може ли да ми дадете как вие започнахте в началото и как се справихте с цялата тази каша.И другият ми въпрос е към кого мога да се обърна за помощ в случай , че все още нямам напредък.Познавате ли такъв човек или дори вие който да ми помогне ако трябва и срещу заплащане.. ? От София съм. Просто вече я имам тази техника от 2 седмици и дори не се и приближавам до covera който искам да имам.Моля за съвет/помощ. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма къс път!

 

Зависи и какво целиш, ако искаш върху готов плйбек да пееш или да изсвириш китара, ще е доста по-лесно

отколкото да направиш сам целият кавър.

Първо, сигурен ли си че пееш и свириш добре или приемливо?

Ако записът ти не се получава заради изпълнението, продължаваш да репетираш.

Ако си готов за запис, то изучаването на процеса записване, ще ти отнеме месеци, че и години.

Тук истината е да продължаваш да опитваш, да се учиш от грешките и да четеш...

(и аз се уча и ще продължавам да се уча)

 

Ако ти трябва бърз резултат - отиди в някое студио, има и репетициони, където да стане приличен запис.

Колегата aarab мисля ,че отскоро предлага и такава услуга онлайн.

 

А сега е добре да кажеш, какво точно искаш да направиш -

кавър на коя песен и какво по нея - ще я пееш , свириш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И другият ми въпрос е към кого мога да се обърна за помощ в случай , че все още нямам напредък.Познавате ли такъв човек или дори вие който да ми помогне ако трябва и срещу заплащане.. ? От София съм. Просто вече я имам тази техника от 2 седмици и дори не се и приближавам до covera който искам да имам.Моля за съвет/помощ. Благодаря предварително.

 

Четене опити, пак четене пак опити... и така. Срещу 30-на лв на час, ще ти помогнат във всяко звукозаписно студио. Ти си пееш, те те записват.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по скайп ти казах, и тук ще ти кажа, че ти искаш като повечето с минимум усилия, да постигнеш максимум резултат. За жалост не става така. Трябва си много инат и упоритост. Техниката, която имаш ще ти позволи да запишеш нелош запис, ако имаш третирана стая, умения за запис. Обработката на гласа е друго нещо, там е специфично и трудно ще ти каже някой направи това и това и си готов. Ако искаш пиши на скайпа да ти пратя 1-2 книги да почетеш малко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив! Ти си мислиш , че нищо не правя и че само мрънкам тук и там за да може някой на готово да ми покаже как да се запиша и това е , но не е така.Опитвам се, пробвам различни неща , но нещата не ми се получават и за това търся помощ и все пак не спирам да опитвам.

 

TONY,

Благодаря за отговора.Относно това какво целя - ами върху инструментал на дадена песен да запиша своя глас и после да му добавя някакви ефекти за да стане по-яко.Иначе смятам , че пея добре.А това за месеци или години дето ще ми отнеме за да разбера как се записва няма ли по-бърз вариант? Писах си с един от форума в скайп и той каза , че за да направи кавър и да го обработи му трябва около 2-3 часа и наистина добре му се получават кавърите.

 

Това за студиото не ме устройва защото не искам те да ме запишат ами искам аз да си се науча.

 

Песента която искам да запиша е Michael Buble - Haven't met you yet . Просто да я изпея върху инструментал без китари или други неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помощ. Реших да си сложа кисело зеле, но не ми се получава. Купих си бидон, зеле, морска сол, но не става. Комшията ме покани у тях на зеле и неговото е вкусно. Моля някой да ми помогне.

 

 

А да ти беше минало през акъла да ни споделиш ПО-КОНКРЕТНО какво точно не ти се получава?! Какво очакваш да ти се отговори на така зададен въпрос? Изглеждало ти трудно-да, не е за всеки тази работа, както и почти всяка друга. Когато се научите си задавате ВМЕНЯЕМО въпросите, бихте могли да очаквате и смислени отговори.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно не си ми разбрал по-горните коментари.Нищо очакваше се.Не говоря за конкретен проблем ами за това , че цялата тази работа е проблем за мен и просто питах как вие сте се справили с това в началото и евентуално някакви съвети да получа.Какъв е тоя зор да ме иронизираш не разбирам.Съжалявам , че попитах. Ако може някак модератора да изтрие / заключи темата ще бъде супер.Повече тук няма да питам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма лошо, питай където искаш но едва ли ще получиш различен отговор. Аз бих перифразирал иронията на колегата така.

 

"Абе тук искам да се науча да решавам задачи по висша математика като студент в МЕИ 2-ри курс. Аз съм втори клас, знам всички цифри, имам хубави химикалки и тетрадки, мога да събирам и изваждам до 100. Може ли някой да ми обясни накратко (2-3 абзаца), ако трябва ще си платя."

 

Това нещо се учи с години, колкото по-добра методика - толкова по-бързо. Паралелно добави нуждата от практика. И там минават години. За 5 минути няма кой да ти го обясни. Ако имаш конкретен въпрос ще получиш и конкретен отговор. Ако искаш да ти се обясни нещо, което се учи с години, без да имаш никаква основа - губиш си времето а и нашето.

  • Like 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих могъл да ти отделя известно време, не за запис, а за обяснения как да свържеш и да го правиш сам. В София съм, но това ще струва също толкова колкото студийното ми време. Пиши на лично ако имаш интерес. 

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен пост!

Във втората част се опровергава първата.

Доста смешна ситуация. 

Ще се включа в същия стил. 

 

Аман от хора, презиращи тези, от които търсят подаяния. Ама само просят и с нищо не са полезни на форума. Само на аванта. И ако не им се угоди, се въргалят и ритат във въздуха.

Научете се на уважение, съответстващо на позицията си. Просто не си в състояние да определяш кой разбира и кой не!

За кой ли път ще подчертая - научете се как да питате и как да се държите. Нито сте на годините, нито на образованието, нито на знанията, нито на статута на тези, които могат да ви помогнат. Най-глупавото нещо е да се държите нахално.

Народът го е казал - На сърдитко-Петко празна му торбата. А мъдростта на народа е тъпо да се оспорва.

Редактирано от Parni_Valjak
  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не случайно сравних питането с такова за кисело зеле, точно защото нямат нищо общо. Този и ордата подобни нему младежи принизяват звукозаписа до ниво слагане на зимнина, миене на плочки в банята и други битовизми, достойни за бг-мама. Явно се очаква и магически отговор в стил "сложи му и кочан царевица". Е какво да им се отговори на такива?!  Наистина, посещение на място и няколко първи урока срещу подобаващо заплащане са добра идея и вероятно единственото възможно решение.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не мога да разбера защо продължавате да коментирате с безсмислени коментари и да се правите на велики ?И да наистина по възможно е да получа помощ в бг мама отколкото тук.Вашите коментари от тук нататък са излишни и само ще покажат какви "дървени" философи сте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще ти помогна ! Включваш микрофона, правиш проба и ако работи, натискаш "рекорд" бутона и като тръгне музиката, започваш да пееш. Като свършиш, натискаш "стоп" и това е ! Успех !

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти предложих нещо конкретно, но все още нямам лично съобщение, явно съвсем тънко искаш да минеш.

Запиши се на курс тонрежисура, попрегледай литература и ще разбереш дали е за теб тая работа.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ослушващите се нямат право на лични съобщения. Явно това е правилно решение, имайки превид случващото се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.