Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за заключващи ключове


81.slash

Recommended Posts

Гибсъна ми е с Schaller Locking Machine Heads: http://schaller-electronic.com/hp490322/Locking-Machine-Heads.htm

27-мак е и е предвиден за 11-12 струни, така че биха ти свършили работа. Ще се опитам да снимам самите ключове поставени до стандартни  да си направиш сметката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Имам един Лес Пол, на който ключовете разстройват при по-агресивно свирене. ....

 

проблема да не би случайно да е в поставянето на струните?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както писах по-горе произвежданият от Shaller  т.н. 'Floyd Rose' "Original"  външно изглеждащото идентично тремоло  Lockmeister са различни по спецификации!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Никое заключващо се тремоло освен 'Floyd Rose' не се е наричало "Floyd Rose"! На тези, които са се произвеждали с предоставено право, това е указано с надпис, но те не са 'Floyd Rose'! 

 

Нокой не казва, че някога на друг продукт, освен тези на Floyd Rose, е пишело Floyd Rose (освен в текста за лицензните права).

 

 

 

 

 

Никой не е казал, че някой е казал, че е някъде пишело!

Slide каза, че са се наричали. Аз казах, че никога не са се наричали! Как ги назовава някой, освен с наименованията, които винаги са имали, не епроблем на продукта ... нито на тези, които го наричат с името му!

Редактирано от docc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера имаше някакъв проблем тука в сайта, и така и не успях да прочета темата и мненията в нея, но както и да е. Не съм професионалист, който си изкарва хляба с музика, но за всичките години, през които свиря, все пак се научих да си слагам струните правилно. Мога да си поръчам каквито и да било заключващи ключове, и после да избирам, дали да разширявам с бормашината отвора за струната или да си разплитам оплетката на дебелите струни, методи които все пак бих искал да избегна(мързел в чиста форма). Малко тъпо ми стана като прочетох, как пак се дъвчете за тоя Флойд Роуз, но дано скоро се помирите на по бира. В сайта на Томан, днес намерих едни Groover roto-grip, като старателно бяха приложени и чертежи с размерите на ключовете, и ако трябва да се вярва на показаното, то тогава излиза, че дори струна с размер 079 влиза. Тъкмо се навих да ги поръчвам и тогава видях предложението на shtur4o, за което много благодаря. Така няма да ми се налага да разширявам отворите за осите на ключовете, като плюс също така е и пълното съвпадане дори на отворите за малките видии, с които се закрепват машинките за главата на китарата, а и като цена са горе долу наполовина от цената на Groover :) Ще ги поръчам и като дойдат и ги сложа, ще напиша впечатления. Благодаря на всички за включването, но хубаво би било да се "почисти" малко темата, с цел да остане полезната информация. Доста хора имат Лес Пол, и ако някой реши да сменява ключове, нека да му е по-полезна темата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Здравейте! Имам един Лес Пол, на който ключовете разстройват при по-агресивно свирене. ....

 

проблема да не би случайно да е в поставянето на струните?

 

 

 

http://forum.muzikant.org/topic/69565-audhci-dhacnodhieaaua-naa-eeoadha/page-2

 

поразрових се във форума

на 2 страница кольо обеснява за ключовете на лес пол

моля да игнорирате мнението ми за поставянето на струните - явно проблема си е в ключовете

 

поздрави

Йордан

Редактирано от jordantcho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се на автора, че му разводних темата! Попитах просто, защото влязох в сайта на Шалер, покрай това да видя някакви спецификации на ключовете, а за заключващите тремоло системи помня, че преди време пише ето това:

 

304433_30043594schaller-floyd-rose-tremo

(Пластината под врътките на ключовете).

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за спама ...отново.

За тези които се интересуват от дискусията за оригиналния флойд и този с наименование Локмайстер на Шалер.

Онзи ден си писах с шефа на Шалер - Ларс Бюнинг (дано правилно съм го написал :))) ).

Та го питах и за Локмайстера, не само заради спора, ами и по лични причини.

Това което той ми каза, е че размерите при двете тремоло системи са абсолютно %100 идентични. Разликата е в материала (разбирайте стоманата на шасито), както и по-прецизната изработка на детайлите и финиша. Иначе шасито и седлата пак са от ръждаема стомана (C45 до колкото разбрах), а блока за пружините от месинг.

Редактирано от Kalmar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ ... и както е видно, Шалер-а има стоманено подсилване на контактните "остриета" (към стъдовете). 'Фл. Р.' не се нуждае от такова 'подобрение' защото базата е от по-твърд материал/вид стомана.

 

Това е то "различна спецификация"!

 

... А иначе - има и Фл.Р. 'Ориджинъл' с не-толкова прецизна (по отношение на материалите) изработка. Правеше се в Корея и е известен с наименованието 'Ping' (по завода .. или града). Не е толкова популярен обаче в САЩ и Европа. Но си е официален Фл. Р. 'Ориджинъл'.

 

Има и още един официален 'Ориджинъл', който е от същото направление и който е с допълнително наименование 'Special' (FRT S1000). Той е "най-непретенциозен" - с ЦАМ-блок и по-къс ход на фината настройка.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото разбирам ти говориш през цялото време за "флойда" на Шалер, който е с цинкова (или от подобен по твърдост метал) "база" или бъркам?

Той определено е с по-различни спецификации от оригиналния. (Въпросното тремоло има и вградени втулки с резба за болтовете фиксиращи седлата, по-старите нямат и резбата е директо в базата, което беше голям минус. Резбите, благодарение на мекия метал се разбиваха и ставаше невъзможно болтовете да държат седлата на място. Слава Богу Шалер отстраниха проблема с вграждането на стоманените втулки.)

 

Аз сравнявах оригинален флойд (произведен от Шалер) с новата версия на оригинален "флойд" под името Локмайстер (пак от Шалер).

 

Флойд Роуз Спешъл също се произвежда в Корея.

Оказа се че доста от големите производители слагат корейски флойдове на серийните си производства.

Например Гибсън на модела Аксес (освен ако китарата не е къстъм шоп).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говоря/пояснявам по въпрос (повдигнат не от мен), за 'Floyd Rose' от една страна и за други тремола (лицензни, или не) наричани Фл.р., без да са такива. После се стигна до по- конкретните уточнения около 'Шалер'. Говоех за единия (който ти спомена) и за другия (когото Slide посочи). 

За "Спешъл" - отбелязъл съм, че е корейски! : " ...Правеше се в Корея и е известен с наименованието 'Ping' ... Има и още един официален 'Ориджинъл', който е от същото направление ..."

 

Да, 'корейските' се използват доста. Поне допреди време. В последните 2-3 години не съм обръщал внимание как стоят нещата.

 

... на няколко пъти, от 80-те насам  съм си правил проучване/изводи относно Фл.Р. и други заключващи се тремола. Особено, като се понатрупа и практика с различни модели.  По различно ереме съм ползвал Фл.Р. варианти (т.е. - направени under license) на Shaller; Jackson; Washburn; Gotoh; ESP; Kahler, Ibanez ... попадало ми е и MusicMan, но нямам практика с него, за да го преценя.  Та, при мен най-добре се представиха (стабилност и звучене без някакъв афтърмаркет) Floyd Rose 'Original' от средата на 80-те, върху Kramer 'Pacer' и  Kahler 'Steeler' върху  Valley Arts 'Std. Pro'. ... Това, разбира се е много субективно, а и зависи от цялостната, конкретна конструкция на инструмента.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен, поне до момента най-добре представящи се са Gotoh, Оригиналния и Стийлър на Калер, от това което съм пробвал. За съжаление Стийлър не се произвежда отдавна.

Интересен ми е Локмайстера, защото е едно към едно с Оригинален, като размери, а твърдят (Шалер), че е по добър като изработка и материали и съответно звучал по-добре.

Заключващото тремоло на Musicman е Gotoh, сегашното на Gotoh има леки разлики с това от преди време (например това на модела на Ван Хален).

 

В момента имам китари с Оригинален, Шалер и Ибанес (Edge) тремола (последното също се прави от gotoh). Шалер към края на 90те бяха свалили качестовото, особено след като починаха собствениците. Финиша беше зле, люспеше се. Блокчетата за защипване на струните бяха чупливи и често засядаха. Имаше случаи на "замръзнали" седла, благодарение на които не можеш да настроиш фино струната... На последък нещата като че ли се пооправиха с Шалер. Най-новия ми флойд оригинал е от 2007-ма и е много добре, като изключим едно счупено блокче.

Което се лекува с афтърмаркет титаниеви такива.

 

Други читави заключващи са тези на GraphTech и Floyd Upgrades (вече само FU).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за информация - новият Шалер се различава по размери от Фл.Р., но разликите са минимални и не биха били от значение за представянето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен шеф на Шалер ми каза че са 100% еднакви, само материалите били по-добри

 

"the measurements are 100% the same, everything else is better ( material, precision, sound etc.)

Please find all information under "products" and "news/newsarchive".
Best regards

Lars Bünning"

 

Друг е въпроса, че в секцията на Локмайстер са сложили схема на Шалерския флойд (тоя от картинката по-горе)...

Редактирано от Kalmar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.