Jump to content
Българският форум за музиканти

Мога ли да се науча да свиря на пиано?


Skyler

Recommended Posts

Здравейте всички,

 

искам да попитам специалистите тук сред Вас, значи на 26 години съм и въпросът ми е дали ще мога да се науча да свиря на пиано сама, с разно туториалс от интернет и youtube. Искам да мога да свиря разни лесни неща като например "за Елиза" на Бетовен. И някой подобни парчета.

 

Вторият ми въпрос е какво пиано да си купя? Трябва да е задъжително електронно за да мога да си свиря и да тренирам на слушалки заради съседите.

 

Ами това е за сега от мен? Ще се радвам някой да ми пише.

 

Мерси много предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се ,че можеш!

 

Аз като дете свирих една година и после ми мина мерака. Преди 5 години реших да започна пак от нулата. Сам от интернет почнах да си разучавам това онова, но стигнах до едно ниво при което нямаше развитие. И тогава реших да тръгна на уроци. Вече 3-та година работя с учител и моя съвет кам теб е да не си губеш времето сам(а). Съвсем друго си е като има професионалист до теб който да ти показва и да те поправя. Пианото си иска техника, особено ако ще свириш класика. Пръстите вече не са ни гъвкави като при децата и трябва да се подходи внимателно.

Намери си учител и смело напред. Имай впредвид че пианото е дългосрочен проект.

 

За мен няма нищо по релаксиращо от свирене на пиано след тежък ден в офиса :).

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма драма - не знам защо има някакво българско убеждение, че ако не почнеш инструмент от дете, вече си взел-дал и никога няма да се научиш "на дърти години". Единственото "затруднение" е чисто времево, че за разлика от едно дете, което можеш да пуснеш да се упражнява и да си свири по 5-6 часа на ден, "големия" човек има работен ден, жена, деца... но с желание и инат всичко става :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Въпроса ми е - колко време трябва (години), за да можеш да свириш що-годе добре  (класика, популярни мелодии/саундтраци...)? Не говорим за сложни произведения.

 

Последно ми казаха за 5г , всеки ден. :crying:

 

ПП: И аз съм на тези години, надеждата ми е , че съм сръчен с ръцете, координацията.

1-2 месеца стигат ли да се прецени дали "се получава" и тогава да взимам диг. пиано, за упражнение вкъщи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса ти е безсмислен.1 година ще ти стигне да прецениш ти самия искаш ли да се занимаваш. Т.е. - ако не ти писне до една година и пианото не се превърне в поставка за саксии и гладачна маса, значи има реален шанс да си се зарибил да свириш наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе хайде стига сте се чудели, започнете и ще разберете да ли ви харесва.

Вие сте само на 26. А аз какво да кажа като започнах на 33. Ех ако бях почнал на 26 сега щях да съм ехеее.... :)

 

Колко години ще ти отнеме зависи само от това колко силно го желаеж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравей!Според мен може да се научиш за по-малко и от година!Въпреки че положих много усилия за да стигна до тук е доста хубаво.Аз съм се учила сама само с помоща на един приятел който ми казваше някои знаци.Ако за сега нямате достатачно средства за ново пиано тей като не са по 50лв. може да си изтеглиш приложението Purfect Piano.Това приложение много ми помогна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз мисля,че за да се научиш да свириш не е достатъчно само желание а трябва да има и дарба и тя е най важното.Човек когато има дарба се разбира още на 6 години при отговорни родители, а понякога и на 50 години.Актьора Луи дьо Фюнес е започнал да се снима в киното на 46 години ако не се лъжа, но пък какви филми ни е оставил нали?За желанието на човек да се занимава с музика няма пределна възраст а относно това доколко далеч, ще стигне живота ще покаже!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Вярно е stonsa трябва да имаш желание и все пак започни да свириш няколко.......1месец и ако искаш да се откажеш това не е хубаво а ако не ти дава сили просто продължи и ще разбереш че имаш желание

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не... Щом питаш и се съмняваш, значи не можеш!

 Идеята е да правиш нещо, което ти е готино и да се радваш на постигнатите резултати и да искаш да постигаш още, а не да питаш докъде можеш да стигнеш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Дарбата е всъщност желанието. Без мерак не става. Ако ти е като краста, ако от мерак направо не можеш да спиш и на 99 години да си за 1 година може да постигнеш това, което останалите хора не им стига цял живот!!! 
Успех и много мерак ти пожелавам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Аз какво да кажа....На 31.12.2016 в 18:10ч. отидох и си купих синтезатор понеже винаги съм искал да се науча да свиря на пиано. Не съм първа младост но за мен най важно е желанието което има човек за да постигне целта която има. Всичко друго са празни приказки...Желание, а с него върви и постоянният труд за да постигнеш това което желаеш наистина много.

PS. И търпение се оказа също :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.