Jump to content
Българският форум за музиканти

Puldin - за ремонт или?


Recommended Posts

Здрасти,

 

Тази китарка събира прах от доста време и се чудя какво да я правя:

 

http://flood2.snimka.bg/humor/puldin.778913.31684509.big

 

В момента не става за свирене:

На първите прагчета почти няма тон (на някои струни и до второ-трето прагче).

Горното мостче не става (кафявата му част е самоделка). 

Потенциометрите са трагични.

Има дупка на грифа от един опит за изтъняване [Бай Спас].

Ключовете са някаква лоша шега ...

 

Изобщо смятате ли, че има смисъл да бъде рециклирана по някакъв начин, или да ходи при рояла Блютнер?  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този как е могъл така да изстърже грифа???!!!??Имам почти същият модел и със едни хъмбъкъри на Wilkinson WVHZ ,нов нът и потенциометри 500КА на Bourns  заспа от всякъде.Малко и е по-дебел грифа ,но пък не е мръднала за толкова години и е абсолютно непретенциозна.Но моята не е толкова изпилена. :unsure: Не знам дали ще може да се оправи грифа.Ето от къде ги взех:http://www.ebay.co.uk/itm/Set-Wilkinson-Zebra-Classic-4-Conductors-Humbucker-Pickups-Slash-Fit-Les-Paul-SG-/290934340653?pt=Guitar_Accessories&hash=item43bd09bc2d

http://bg.farnell.com/bourns/pdb241-gtr01-504a2/pot-audio-500k-knurled-shaft/dp/1546731Ако ти се занимава излиза към 70-100лв.Вече дали е икономически рентабилно ти си решаваш.

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тцъ - безполезна е - дори не става да направиш огън за скара от нея щото ще се омиришат пържолите на лак и бакелит. Остави си я ако някой ден се правиш на Хендрикс, да я строшиш и подпалиш на сцената

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност тялото ми изглежда в сравнително не лошо състояние. Поставянето на pickguard ще оправи проблема с дупката от калпаво сложените адаптери. За грифа и аз не съм сигурен дали ще може да се оправи (прецаканото отзад имам предвид). Иначе ключове и прагчета се сменят, въпросът е да не е крив. А в краен случай и целият гриф може да бъде сменен.

 

Та ако ти се занимава (ама е бая играчка), можеш да пробваш реставрация. Нямам идея какви пари ще отидат - може да си струва, може и да не. В краен случай я продай на някое заведение като декор или на части ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тялото си е направо добро - бридж-а си е на място, а електроника и адаптери доста прилични може да се намерят евтини китайски. Но и аз мисля, че грифа ти е проблемен. Тази голотия отзад да не се увеличи. Иначе инвестицията по него няма да е голяма, но да ли си заслужава. Ако искаш да я възстановиш си потърси друг гриф и тогава действай! Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за мненията, вече имам някаква насока.

 

@PlamenM - thanks за адаптерите, но май няма да се наложи. Миналото на групата евентуално по разни касетки ще го търсим :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сметка на това са железни.Никакви проблеми при смяна на различни по вид ,дебелина и марка струни(както е при сегашните китари,сменяш струни и почваш да нагласяш тръс рода) няма измятания усуквания ,изкълчвания на грифа ,стабилност на строя и т.н.Въпреки ,че си е "грозно пате" и е със повече баси и особенно средни честоти със посочените от мен модификации стана със тон "1 към 1" акустично към електронно-адаптерно-усилено. :wub:

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.