Jump to content
Българският форум за музиканти

Нова песен, нов късмет...


martist

Recommended Posts

Здравейте,

 

следя темата и ми прави впечатление, че се пускат доста семпли от чужди неща. Та си рекох да взема да я пораздвижа с нещо наше си.

 

Това е последната песен, записвана в хола в компанията на 3 шишета уиски.

 

http://www.youtube.com/watch?v=LLXMqJisfIc

 

Записвана е на бързо, така че има своите си недостатъци (като изключим тия направени от Тюба...)

 

В тази връзка, защо така прави тюбата? Най-чуваемия дефект е на пианото в интрото...все едно прескача касетката хаха...

 

Приятно слушане и обсъждане :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уискито си е свършило работата:) Тюбата си ги компресира допълнително - не знам на колко си го експортнал, но аз се придържам до 0.3-0.4 дбФС при експорт именно заради артефектите.
Хубава е песента и пича си пее супер. На мен ми се струват малко повечко средите...и дай един фейд накрая, че много изведнъж затихва пианото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Парчето е много добро, поне за мен! Ама това с бутилките е пресилено, според мен, написал си така, защото те е страх от критиките, а напразно. Много по-добре е някой да ти каже къде грешиш, а не с мазна, лицемерна усмивка да се прехласва, а след това да те ругае зад гърба. Чува се, че е работено много сериозно и са отделени поне 20 часа за да се постигне приличен резултат. :) От мен БРАВО!(не, че съм някакъв спец, но поназнайвам малко :)

Успех! И продължавайте да правите музиката, която харесвате, не за да станете известни и богати, а за да сте щастливи, което, пък, от своя страна ще ви направи богати! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм... интересно мнение Станкич...Нит' мъ я страх от критики, нит съм пресилил трите бутилки. Естествено, че са отделени 20 часа за работа, че и повече :) само, че са отделени докат я изкомпозирам и наглася инструментите. След това идва момента със записа на гласа...ето там вече играят трите бутилки ;) капиш? 

 

Радвам се, че ви харесва песента, но по независещи от мен обстоятелства вече няма как да работя с Веско и ме е яд, но ще се намери някой друг...

 

Айе летс рок'н'рол бичис!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Като прочетах предисторията с трите шишета уиски в хола и съвсем не очаквах такава нежна, романтична песен...,че и въздействаща :):wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, малко хиперболизирах, но в общи линии си ме разбрал, Martist. :) Capisci? :) Няма драма, нали? Иначе парчето си е много добро. Браво! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Страхотно е парчето, престъпление е да не се реализира на пазара, поне в Европа. Не мога да си обясня тези 330 посещения в тубата, би трябвало да са 300 хиляди, поне до сега. 

Относно миксирането, мисля че трябва да махнеш комресора от пианото и да изведеш още мъничко вокала напред или да го осветлиш. Ако си правил мастеринг, може от там да идва проблема, мастеринга е полезен само при перфектен микс. Аз лично никога не мастерирам. Финални ефекти слагам още при смесването. Някои твърдят, че това е против всякакви правила, но при мен работи и никога няма изненади.

Много, много добро, БРАВО !  :godbless:

Този запис е семе за високите етажи на шоубизнеса, намери подходяща почва и го засей.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Много готино! Значи следващият път като пиша текст да го пиша не на чашка виски, а на 3 шишета?  :D  Получила се е истински добра песен, истински любовна, идва ми да се размечтая всяка секунда, докато я слушам.

Това цялата песен ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.