Jump to content
Българският форум за музиканти

Dimarzio Andy Timmons bridge ; EJ Custom neck


Judas Priest

Recommended Posts

Бях се настроил да взема Dimarzio Evolution , но след последните постове някакси отново съм на кръстопът :greenball: В момента има 1 обявен D-Sonic между другото :metalist:

Редактирано от Judas Priest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми , проблема се свежда до това ,че и Dimarzio D-Sonic и Dimarzio Evo 2(сега видях ,че има 1 обявен) са страхотни ,но са  бридж адаптери и двата :D Който и да взема от тях с какъв нек адаптер ще мога да го комбинирам?

Редактирано от Judas Priest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми караш със сток нек адаптера и ако има много дразнеща за теб разлика между двата си подбираш подходящ нек адаптер.Поне във Youtube има безброй демота. :music: Ето едно например:

http://www.youtube.com/watch?v=tZmIF8Dv1JM

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един въпрос: Какво разбирате под висок аутпут и кое по-точно го определя ?

Въпросът е риторичен ;)

 

Разликата в потенциалите на двете жици на намотките. При едните е по-голяма, при другите - по-малка.

Отговорът ми е ироничен ;)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намотките добре, ами сечението на проводника, количеството мед в него, магнита - керамика или Alnico 2/3/5 ?

Това какво съпротивление има определен адаптер, не определя до край каква изходна мошност ще генерира.

В уравнението се включва и електромагнитната индукция, както и някои чисто конструктивни характеристики.

7thString, иронията е излишна, а пък моята риторика целеше да провокира размисли и дискусия. Все пак играем в един отбор. :)

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cheers2:  (все не мога да я намеря тази иконка). Всъщност Димарцио са от малкото фирми, които дават ясни показатели кой адаптер колко силен е на изхода. Естествено това е субективно, щото никой не казва как се мерят, но поне ако предположим, че всичките им продукти са измерени в един и същи сценарий, може да се сравнят по между си :) Сега остава автора на темата да се уточни дали иска да свири с high gain, или да свири тежка музика... или и двете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ,от съвсем адекватните Ви отговори (за което съм благодарен,разбира се) , си харесах Dimarzio Evo 2. Някой спомена ,че D-Sonic се използва за китара с Dropped настройка на струните ,което означава ,че не е това ,което ми трябва.Ние свирим Maiden , Megadeth , Judas ,Fight(Halford) и мисля ,че Ево-то е страхотен за тази цел. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност D-Sonic може да се ползва и за дропнати строеве ,но се използва със еднаква сила и за стандартен строй.Този Dimarzio Evo 2 аз го продавам така ,че ако имаш въпроси можеш да ме питаш на Л.С.А за Megadeth сега погледнах едно видео:http://www.youtube.com/watch?v=bK3kKQGWFB4

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важно е да се знае, че м/у 1 и 2 има осезаеми разлики в звука, тъй, че ако търсиш семпли да сравняваш, гледай кой слушаш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Калмар - с необходимия мод, си се запазват високите ако за това говориш. Пък и това за което говориш за едни е сватба, за други брадва :) Затова на пазара има и силни, и слаби адаптери, но не съм съгласен никак, че адаптерите с висок аутпут нямат динамика :) Важното е, че човека ако иска да свири с много бичкия, по-удачния вариант са силни адаптери. Иначе Baby Thomas е напълно прав, че тежката музика не винаги означава гейна на 11... и на 3-те последователни драйва :)

 

Израза "няма динамика" разбира се е свързан с абстрактното мислене и не съм го ползвал с идеята да кажа буквално това. :)

Всеки адаптер си има своята обективна динамика, просто при тези със силен аутпут въпросната обикновено е по-слабо изразена, особено ползвани през лампов усилвател.

А това, че всеки си има свои предпочитания и вкус е ясно. Като цяло най-добрия вариант за колегата е да пробва по възможност много и различни адаптери.

Напоследък има много марки и модели, които са достатъчно добри и предлагат голямо разнообразие.

Поне за мен търсенето на "точния" адаптер винаги ще продължава... ;)

 

П.П. Нямах предвид загубата на високи, а че при адаптер със силен аутпут усилвателя изкривява много по-рано. Иначе казано, когато завъртиш волюма от 0 към 10, колкото е по-силен адаптера, толкова по-рано започва изкривяването, а за някои от нас това не върши работа. Естествено потенциометри всякакви, модове също, но не винаги това е идеята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Колеги , този адаптер става ли за нек позиция? http://www.ebay.co.uk/itm/Dimarzio-PAF-Pro-F-Spaced-/111188253329?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item19e3561a91   Поздрави! :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ,моята е с Флойд ,от тая гледна точка мисля ,че няма проблем.Просто тези ,които съм гледал на кутията им пише bridge/neck ,а на този не пише и си нямам идея защо.

Редактирано от Judas Priest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.