Jump to content
Българският форум за музиканти

Студен микрофон


MaNeNceTo

Recommended Posts

Едно интересно мнение, аз бих ти отговорил с малкия си опит същото.

Излиза на второ или трето място в Гугъл, при търсене на "good usb microphone".

(Надявам се че четеш свободно на английски):

 

"...The quality varies from mic to mic. Some are pretty bad, others are acceptable.

However, the arguments put forward tend to be as follows. First, they're simple--you just plug it in and go. Second, it's cheaper than an interface and a microphone. Unfortunately, these arguments aren't always true.

In terms of simplicity, SOME people can just "plug and go" but you need only to read this forum (or any other recording related forum) to see the number of problems people have. Computers fail to detect the USB mic or, if the computer detects it, your software decides it can't use it for some reason. Or the drivers turn out to be not compatible with your software. Or you get the input but the levels are wrong and there's no adjustment. I'd guess that of the posts regarding basic problems, USB mics account for at least 30% of the issues we get over on the Audition forum I lurk in.

Second, the price. Yeah. Initially it can look attractive but so often it turns out to be a false economy. Again, you only have to read this forum to see how many people rapidly become dis-satisfied with their shiny new USB microphone and, guess what: as soon as you want something better you have to scrap the USB mic and buy a dedicated interface anyway.

In my opinion, you're always better off buying even a basic USB interface and a conventional microphone. This combination won't be much more expensive than a GOOD USB mic but it'll set you up for future. You can add other mics and mix and match as much as you want.

USB mics are a false economy. They're not necessarily simple and certainly not cheaper once you decide you need to change something. Do yourself a favour and avoid them.
..."

 

Ако това не е достатъчно:

 

http://homerecording.com/bbs/equipment-forums/microphones/should-i-buy-usb-microphone-346171/

Редактирано от jabs
  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ми пееш Пенке, ле, кой ли те слуша...

Не случайно е в българския фолклор  :greenball:

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам словомастурбациите на някои елементи тук, моментно си сменям мнението, че не искам да има отрицателни вотове във форума. Над страница глупости - нито един полезен пост по темата. Браво, другари - така се поддържа българщината в един форум! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти варианти за USB микрофони, които ще ти свършат работа:

http://www.musicworld.bg/bg/c_2810/i_46049/Audio_Technica_mics_headphones_AT2020USB.html
http://www.musicworld.bg/bg/c_2810/i_40307/Studio_Projects_LSM_White.html

 

Ето ти и варианти в които да си вземеш отделно микрофон и звукова карта, в която да го вържеш.
http://www.musicworld.bg/bg/c_1484/i_19312/f_1380000/SHURE_SM_58_SE.html
http://www.musicworld.bg/bg/c_1484/i_10726/f_1380000/SHURE_BETA_58A.html
+
http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_19586/BEHRINGER_UCG102.html
http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_23551/LINE6_POD_Studio_GX.html

 

Това се връзва в бюджета ти, а ако следиш редовно пазара, може да докопаш някой от елементите на по-добра цена. Успех.

 

 

Разбира се, можеш да слушаш и многознайковци тук, и да им се вържеш по точенето на лиги по техника за 100 бона и собствено студио, за предпочитане - на брега на океана, но докато те с техните мечти и фантазии ще си останат цял живот в двустайната панелка, разни лекенца като Джъстин Бийбър, със скайп микрофон ще пробиват по тубата по целия свят. Пък нека да не са почнали с Rode за 10 бона :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е да бъркам, но ми се струва че нито една от двете предложени от теб карти няма микрофонен вход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо, ще си го върже с жакчето. Многознайковците не точат лиги по техника за 100 бона, но някои имаме интересни микрофони и можем да направим сравнение.

Моят съвет е да си спестиш парите и да запишеш в студио. Или ако толкова е належащо купуването на микрофон, отиди в някой магазин и пробвай, пробвай, пробвай.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

jabs не бъркаш - и двете имат инструментални входове, които обаче ще са напълно достатъчни за начинанието и бюджета на девойката, която в краткото си пребиваване във форума ясно е поставила целта си, а именно да си качи гласеца в Youtube, а не да записва златен албум! :)

 

Ако имаш алтернатива за микрофон + карта с балансиран вход в рамките на бюджета - дай идея - аз не можах да намеря. За моите цели(озвучаване на моите си джаджи), микрофона в инструменталния вход на която и да е от 3-те ми звукови карти, ми е бил напълно достатъчен, та изхождам от това.

 

misterj не оспорвам знанията на никой - разбира се, че ти като професионалист ще оцениш техника с една-две нули повече в цената. А начинаещия, който едвам ще направи разлика между скайп микрофон, китайски за 30лв и 58-ца, дали има смисъл да се набутва с още една нула пари отгоре? Много ме дразнят тия съвети за разхищение, съжалявам - нищо лично! Изкарвате, че хората, които нямат поне една кошница пари не могат да се занимават с изкуство! И аз не бих си купил китара под 1.5к или малък транзисторен амп, но няма да седна да убеждавам някой хлапак да проси на баща си 3 заплати, за да почне да свири и да му казвам, че иначе нищо няма да се получи.

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@7thString,

Трябва ли да приложа отчет, с колко и какви 'студийни' микрофони разполагам (и колко "бона" струват) за да се включа в темата? А с колко и какви съм работил, или виждал (без да са мои)? А колко време практикувам -  дали да включа в молбата? И как да обясня например това, че като вИдя (описние) на конструкцията, типа, приложените спецификации и графики, а също - производителя (и цената!!) мога до голяма степен да преценя, какво да очаквам от един (читав) микрофон? Има ли някакъв тестов тип въпросник, или може и в свободен текст ... или пък ще важат само "доказателства" от youtube ... А да не би да става с гласуване от членовете на сбирката?!

 

Питам, защото, колкото повече ти чета включванията, толкова по не ми се иска да се включвам. Не, че това ще ти накриви шапката, но реших да те осведомя, все пак. Не си само ти, но в последно време си най-свежият и мощен катализатор на нежеланието ми да споделям тук.

 

... и още да питам: Ако не съм в двустайна панелка, ( или пък по-невзрачно жилище ) и мечтата ми е за над 100 бона (но все пак не много далеч от реалната ситуация - не твоята де!) - това по-изразен мечтател и фантазьор ли ще ме направи, или ще съм същият, както тези за 100 бона? ... (и 100 бона от кои)

 

... имам и още въпроси, но за да ти ги задам, ще трябва да ме убедиш, че си заслужава да се включвам!

Дотогава - чао и приятно прекарване на свободното време .. .включително и във форума!

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(едит: забравих да ти отговоря на въпросите):

1. Не, не трябва - напротив - ако имаш наблюдения и опит, който съм сигурен, че имаш, би било точно в десятката да помогнеш на автора на темата, като изброиш техниката с поставено условие "до 400лв", от която си най-доволен и според теб има най-добро съотношение цена-качество.

 

2. Не, но твоите мечти(както и моите) не са шаблон за това какво искат хората, особено когато нямат нищо общо с поставения в темата въпрос.

(край на едита)

 

Абсолютно прав си, че няма да ми накривиш шапката :) Нека ти припомня първоначалната тема:
 

Здравейте, 
 
ще ви бъда много благодарна, ако може да ми препоръчате добър студиен микрофон, който де се свързва с PC - на цена до 300-400лв. :) Благодаря предварително!! Моля да изказват мнението си хора с опит по темата!! :)

Така. С изключение на насоката на blr:

Audio Technica, M-Audio, Rode, AKG, Studio Projects... имат кондензаторни микрофони с голяма мембрана в този ценови клас.

 

колко човека помогнаха на девойката с конкретни идеи? Радвам се, че не живееш в двустайна панелка и ти пожелавам най-искрено да си изпълниш мечтата за техниката, която искаш. Това обаче не помага на въпроса на темата, а именно - система за запис на глас и инструмент ДО 400лв. Толкова ли е трудно човек да си преглътне собствените разбирания, за да отговори на елементарен въпрос? Колкото до иронията ми - най-малко към теб е насочена - тези, към които е насочена се правят, че са ме игнорирали, но ми киснат всеки ден в профила по незнайна причина - същата причина, поради която се абонират за уж най-безинтересните, смотани, идиотски(според тях) теми и ги следят с интерес. А ти като човек, който уважавам, и съм сигурен в твоите познания по темата, съм абсолютно убеден, че можеш да дадеш адекватен отговор на въпроса на темата :) Разбира се, ако пожелаеш. Но няма да се съглася и да спестя критика към хора, които едва ли не искат да сцепят хатъра на някой щото смятат, че с "евтина" техника не може да се започне. Същата глупост цари във фотографския форум, където ако някой няма последен клас ултра-гига-мега скъп фотоапарат("пруфисиунален"), изобщо да не се захваща с фотография...

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувствам се онеправдан :) Студиен микрофон (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ СТУДИЕН!) на тази цена - НЯМА. Микрофоните, изредени с линкове са всичко друго, но не и студийни, независимо, че производителят желае "искрено" да ги продаде като такива.

 

Аз излизам от тази тема, защото е безсмислена. Като иска - да си купи за 300, догодина ще си вземе за 500 и накрая ще си удря главата стерео, че не си е спестила някой лев и да си купи нещо по-добро.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм готов на залог - 10 бири по избор :) Догодина по кое време да питаме дамата? Всъщност, понеже толкова здраво си се хванал за думата, какво наистина значи за теб студиен? СМ57 също е студиен микрофон - да не кажа, че най-емблематичните парчета в рока са записани баш с него. И е в този ценови диапазон. Или може би друго имаш предвид? А какво има предвид авторката на темата? ;)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.