Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно озвучаване


Fusion93

Recommended Posts

Здравейте, тъй като съм много, много слабо информиран относно озвучаването искам да попитам как точно да се озвучим с едни приятелчета. Извинявайте ако има такава тема, гледах, намерих такива теми, но те не отговори ясно на въпросите ми.
Ситуацията е следната: Свиря на китара с един пианист и с 2-ма вокали. Как да се озвучим ? Китара е класическа с пиезо адаптер.
Може ли да го направя с миксер и с 2х тонколони по 250-300 вата ? Миксера трябва ли да е с вграден усилвател ? Хубаво ли е китарата да бъде включена отделно към усилвател,или да е направо към миксера, както и  синтезатора и 2-та микрофона да бъдат в миксера ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто една нормална РА система с достатъчно входове ви трябва. Няма значение дали миксера ще е с крайно стъпало, или то ще е отделно или пък в колоните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Микрофоните и синтезатора  в миксера,а китарата е въпрос на вкус дали ще мине през кубе.Има миксери със специални канали за китари,но от към корекции може би през кубето ще имаш по голяма свобода.

Всичко зависи как искате да звучите.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си споменал какво ще озвучавате; стая (колко голяма), клуб, стадион...

Както вече се написа, принципно ви трябва смесителен пулт с микрофонни входове, усилватели и озвучителни тела. За сценични изяви ще ви трябват и монитори. Микрофоните ще включите направо в пулта, а синтезатора и китарата посредством DI-box.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ди-бокса няма ли да трябва само ако ще правим записи ?

За баса и китарата  е задължително, освен ако нямат собствена апаратури. За синтезатора е силно препоръчително, като това зависи и от входовете на миксера.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата пак ще се чува, но по-слабо, което предполага да отворите gain level, и да вкарате повече шум. Blr се е заблудил от моя пост че имате бас, всъщност имате клавиатура/синтезатор нали? Тя не би трябвало да има проблеми и без DI.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.