Jump to content
Българският форум за музиканти

"How To Judge Other Guitarists" - За разгневеният трол във всеки един от нас! :)


G.Varbanov

Recommended Posts

Понеже си поиграх последните няколко месеца да изчета почти всичко в раздел "Китара", ми направи впечатление доста недружелюбния тон в много от постовете. Признавам и аз съм го правил, било то в този форум или друг. Смятам обаче, че не ми прави добра услуга. Мисля, че мога да си преглътна гордостта, комплексите, зависта и да дам съвет (ако мога да дам такъв) без да го правя по натрапчив и упрекващ начин. Едно такова отношение би помогнало много на начинаещи китаристи като мен:

 

Видео: (How to Judge Other Guitarist - DONT!)

http://youtu.be/UNCTNH9NWOo

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално тук не мисля, че проблемът е чисто в егото и отношението е "недружелюбно". Просто форума е стигнал едно плато на развитие, където множеството от въпросите се повтарят и са обсъждани неведнъж :) Някои хора обаче не могат да свикнат с това и изхабяват 5 пъти повече ненужни думи да обяснят колко е мързелив и проЗ човека, че не е преровил темите от преди 5 години, където някъде, евентуално, се крие нещо, което може би отговаря на въпроса му, вместо просто да отговори с две думи.

 

Чисто откъм мерене на пишки, точно в китарджийския форум не съм виждал наченки на това - всички, които сме тук отдавна знаем идеално кои са наистина добрите китаристи, които с право могат да се изсмеят на всички останали откъм техника, талант и т.н., а те, междувпрочем се броят на пръстите на ръцете. Точно те обаче са сред най-дружелюбните и полезни на форума хора. Може би и това държи останалите в норма :D Защото едно е да си цар на село - да се правиш на големия брат на Сатриани пред някоя училищна група в Долно Нанагорнище и да ги залъгваш като рибар на вечеринка. Друго е тук, където мястото на всеки е що-годе отредено и видно спрямо останалите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло много малко хора постват как свирят. Повечето даже изобщо не свирят :D.

Така че в общи линии никой не коментира изпълнение, техника на свирене и т.н.

Коментира се каква китара до еди колко си пари да си купя, камионче или процесор, звукови карти, такива работи.

 

Както 7ThString спомена, тези които могат да впечатлят със свирене се броят на пръсти, пускат чат пат нещо и освен евала, няма какво друго да се каже.

 

Добре би било да има по-активна среда и за други 'свирачи', които да се опитват чат пат да изкарат нещо по-така, повече коментари за техники на свирене и от сорта. И то не само за електрическа китара.

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си ме разбрал правилно :) Има си доста хора, които пускат свиренето си - било то брилянтно, или пък не толкова(като моето :D ). Имах предвид, че заради това, че всеки си знае що годе мястото, липсват коментари и нападки на тема "къв си ти бе, не можеш да свириш" :) Иначе съм съгласен, че ще е хубаво джем раздела и авторския такъв да стават все по-активни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.