Jump to content
Българският форум за музиканти

музикантът


Recommended Posts

"... Почитателите не могат да очакват от нея да използва за текстове на парчетата извадки от личния си дневник. Нерядко текстовете на песни са смес от лични преживявания на авторите плюс техни наблюдения или чиста проба художествена измислица. В края на краищата, те също са автори."

 

Това беше цитат от ревю на новия албум на pjharvey в The Times, May 29, 2004. Авторът казва това по повод любопитството на феновете доколко нейното творчество отразява собствения й живот. (Поли Джийн Харви е прословута с това, че много ревностно пази в тайна личния си живот. Съответното всеки гледа да се докопа до някоя клюка.) Но както и да е...

 

Въпросът ми е:

 

Какъв е твоят образ като музикант и доколко той има нещо общо със собственото ти, ежедневно "аз"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

темата май не е за тук точно. но ми е много интересна. само дай малко пояснение около въпроса. готино е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами на мен не ми пречи да се показвам някаде щото някой ще ме снима с фотоапарат и ще прати снимките в списание или жълт вестник!това за българия е смешно!не може да си звезда и да живееш в панелен блок и да пазаруваш от супера!относно личния живот,никога нетрябва да е в неразбирателство с работата ти!а също така няма нужда да се криеш с кой споделяш чувствата си,защото пак ти казвам не сме някоя голяма държава и не сме чак толкова високо :P между другото е въпрос на личен избор дали ще показваш приятелката си или няма.понякога е по-добре да не я показваш :D (тва в кръга на шегата)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина интересна тема. Общо взето аз съм такъв характер, че се държа абсолютно по един и същи начин навсякъде и при всички обстоятелства. Това понякога ми пречи, щото съм голямо дърво и си държа почти винаги на своето. Но това са подробности. Относно припокриването на образа ми на музикант (в смисъл един вид човек на изкуството) и реалният ми образ - мисля че въобще не ги деля. Навсякъде съм си съвсем еднакъв. Не ми пречи да седя и да си пия с някои хлапета в някои клуб където сме свирили и да си намирам приятели навсякъде. Общо взето тъпо е да се държи човек като звезда, щото живота е много променлив - днес може да си звезда на сцената - утре някой който те гледа може да е на сцената, а ти в публиката. Но ние тук в БГ нямаме истински звезди, ако говорим за музика. Почти всичко е измислено и нереално, но повечето от тези които са известни са си пичове. Е, има и достатъчно тъпанари, които се мислят за турбо-гъзари, ама аз не им обръщам внимание въобще. Както и да е - купон да става и най-важното е да има много свирене на сцена. Може да е пред 50-100 човека, но като става купон и хората се кефят, тогава идва и удовлетворението за музиканта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен да си музикант значи да си самия себе си.Винаги и с всеки!

:godbless: Това не важи само за музикантството!

 

Човек принципно трябва да държи на своето, но преди тфа требе да си обмисля действията и поведението-било то на сцена, било то в реалния живот!

 

А има и нещо важно-освен с мелодия, музиката достига до слушателя и с послание и това послание винаги (според мен) е отражение малко или много на авторовата душевност. С това искам да кажа, че във всеки един текст, във всяка една нота творецът влага част от себе си,от своите изживявания, от своя "път".Може и да не сте съгласни, ама това е моето разбиране за нещата. Хората, който не се съобразяват със себе си и правят изкуство ей така, за да се изперчат, за да се покажат и да "впечатлят мацките" са си същински позьори, а такива има хиляди-и то не само в родната ни България!

 

Позьорство не трябва да съществува, защото то е стъпка надолу!!!

Редактирано от assoass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

човек трябва да бъде естествен! :godbless:

Да бъде себе си. Иначе ако е неистински неминуемо ще дойде ден когато ще има вътрешни противоречия "кой аджиба съм аз и за к'во съм тук." Та ако си музикант и не си сред музиканти не крий, че си такъв а и обратното не крий от музикантите, че си примерно шофьор на такси. Ами горе долу т'ва е накратко. Важното е да се търси прогреса и баланса между нещата. Наздраве.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

темата май не е за тук точно. но ми е много интересна. само дай малко пояснение около въпроса. готино е.

(с малко закъснение - известно пояснение) :bravo:

 

Интересни мнения до този момент, но хайде да задълбаем малко повече?

 

Какво по-точно имах предвид с въпроса...

 

Дали "позволяваш" чрез твоята музика да говори някой друг? Търсиш ли съзнателно някакъв изказ (стил?!?), който е много далечен за самия теб в обикновеното общуване? Хрумват ли ти идеи, които напълно контрастират на собственото ти настроение в момента? Знаеш ли как се е породила всяка фраза (не говорим само за текст) - какво я е предизвикало?

 

Не става въпрос за другите знайни и незнайни звезди и съзвездия - питам вас, дето сме във форума.

 

Хората творят по няколко начина, доколкото знам:

1) Черпят само от личен опит

2) Наблюдават и коментират околния свят

3) Разчитат на художествена измислица

4) 1+2

5) 1+3

6) 2+3

7) 1+2+3

 

В различни периоди съм имала нужда от различни "формули", но като цяло струва ми се при мен превес имат личните преживявания и художествената измислица.

 

Следва темата: Автоцензура :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята музика идва от мен, от това което съм, и това, което мисля и изпитвам към света, и е 100% откровена. 'Художествена измислица' използвам за да метафоризирам или да създавам нови неша, които обаче си имат корени в моя свят, в празната ми тиква надълбоко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами когато ти омръзне да си себе си, какво правиш? Потъваш в дупка или приемаш някакъв друг образ? Сигурно не е честно спрямо самите нас. Сигурно дори не е правилно (за кого?!). Но по-добре да продължаваме да свирим. С вяра и упоритост в комбинация с 1% талант и 99% труд ще се самодостигнем и надминем.

Това е търсене. Музиката винаги е била търсене. Ако се намерим сега, ще ни стане скучно и ще спрем. А не това ни е целта, нали? :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да де;)Ако свириш и си нервен-свириш нервно,като си спокоен-свириш айляк;),ако си влюбен-сжириш лирично и т.н.Не съм ли прав?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.